What I’m in (edició de novembre de 2015). – Moderna senyora Darcy

Com sempre, enllaçant amb el meu amic Leigh Kramer per compartir el que m’agrada.

En conjunt, novembre ha estat un mes preciós. L’any passat a aquestes dates feien disset graus i la neu va començar a caure abans que les fulles. Aquest any hem tingut més de la nostra raó de dies assolellats de seixanta graus. (Això NO és una queixa.) Crec que aquest mes hem pogut gaudir de totes les coses senzilles de tardor per les quals estàvem massa ocupats al setembre i a l’octubre: vam fer pomes cruixents, vam rascler dotzenes de laberints de fulles, vam passejar en família i va anar amb les nostres bicicletes.

Aquest mes també hem hagut de començar a pensar en decisions globals per a l’any vinent, especialment per als nens. No és la meva cosa preferida.

Quan estic llegint per fer clic a «publicar» sobre això, els nens estan buscant en Freddy i demanen si poden menjar-se la xocolata del calendari d’advent abans d’esmorzar. Moltes ganes per al desembre.

El que estic llegint

Tinc la sensació d’haver patit una mica de caiguda lectora últimament. (Sí, també em passa a mi.) Molts inicis falsos. Molts llibres abandonats.

Però quan miro objectivament els llibres que llegeixo, ha estat un bon mes per llegir. Entre els meus preferits:

• Vaig inhalar La sèrie Cormoran Strike de Robert Gailbraith/JK Rowling. (Gràcies a aquells que després ho van recomanar aquest episodi de Pop Culture Happy Hour.)
• Per fi vaig llegir uns Graham Greene, que feia vint anys que volia fer. El final de l’afer va ser fantàstic a l’àudio, gràcies a la narració de Colin Firth.
Hivern va ser una conclusió satisfactòria per al quintet de Cròniques lunars.
Coming Clean de Seth Haines va ser absolutament fantàstic, va superar amb escreix les meves expectatives.
• Em va encantar el nou llibre de cuina basat en històries de Ruth Reichl Any de la meva cuina: 136 receptes que em van salvar la vida.
• Tenia expectatives poc brillants Gran màgia: una vida creativa més enllà de la por però em va deixar bocabadat.
• El nou manual d’Ed Cyzewski per a escriptors de fe Escriu sense aixafar-te l’ànima estava ple de respostes a les preguntes que ni tan sols sabia que havia de fer.

He estat esperant amb impaciència la nova novel·la de Rebecca Stead Adeu desconegut, i els meus sentiments sobre això són… complicats. I vaig abandonar El passatge a mig camí perquè em donava malsons. No vaig llegir les ressenyes abans de recollir aquesta, i si ho hagués fet, m’hauria saltat. (Les meves disculpes a l’amic de bon gust que el va recomanar. Ho vaig provar.)

poble de paper

El que estic fent

Per fi vaig acabar una manualitat literària que fa sis mesos que s’està fent, gràcies a una nit de noies astutes. Imatges a seguir.

El que no estic fent però vull ser: estic completament inspirat en el poble de paper del meu amic que es mostra a dalt. Potser algun dia d’aquestes festes trauré les tisores, encendré una pel·lícula de vacances i em posaré a tallar.

El que estic veient

Aquesta va resultar ser una llista molt més llarga del que m’esperava, perquè tots ens vam emmalaltir durant les vacances d’Acció de Gràcies i vam veure moltes més pel·lícules i televisió del que fem habitualment.

Mentre estava malalt, vaig veure la pel·lícula francesa Amélie, que ha estat a la meva llista de pendents durant anys. No estava segur de si el meu cervell podia gestionar els subtítols, però va ser capritxosa i càlida i em va atreure directament. Atenció: tot i que la major part de la pel·lícula és dolça i encantadora, té una qualificació R per una bona raó.)

Will i jo vam veure un documental anomenat Plats giratoris, que ofereix una mirada entre bastidors de tres restaurants molt diferents, els seus reptes únics i les persones i personalitats que els converteixen en el que són. M’ha fascinat el restaurant Alinea de Chicago des que en vaig llegir per primera vegada a la trilogia del xef de Michael Ruhlman i a les memòries del 2012 del cap de xef Grant Achatz. La vida, a la línia. Em va encantar mirar dins de la cuina a través dels ulls dels cineastes.

Estem tots atrapats La llista negra. No estava entusiasmat amb el final de la tardor, però no sabrem què passarà després fins que es reprenguin els nous episodis el 7 de gener. Després d’haver mirat dues temporades i mitja a Netflix, veure’ls una setmana a la vegada fa pudor.

I finalment, Will em va obligar a tornar a mirar Llums de divendres a la nit. (Vaig ser una víctima voluntaria.) De debò, el primer episodi es troba entre els millors pilots que s’han fet mai. Molt bo.

Fruits secs especiats addictius

El que estic cuinant

Vam tenir un novembre boig, i després vam estar preparant el Dia d’Acció de Gràcies, així que ens hem centrat en aquelles receptes que consisteixen a posar el pollastre en salsa i anomenar-lo sopar. I si la salsa està feta prèviament de Costco, molt millor.

També hem fet el primer de molts lots d’aquests addictius fruits secs especiats, que fan que la meva casa faci una olor increïble.

Espero que hagis passat un bon novembre, estimats lectors. En què t’has posat darrerament?

Deja un comentario