Visitant Biltmore Estate a Asheville, Carolina del Nord – Modern Mrs Darcy

Estic de gira de llibres ara mateix per Preferiria estar llegint, el que significa que puc visitar un munt de ciutats fantàstiques… però no tinc temps de fer-ho. veure ells.

No és tan dolent com tot això: sí que veig les llibreries, i quan viatjo les llibreries sempre són parades prioritaris. Però pel que fa a la resta de la ciutat, si veig una cosa ràpida i menjo un bon àpat, em va molt bé.

Però la setmana passada les estrelles es van alinear i vaig poder passar DUES NITS seguides! al mateix hotel!—a Asheville, Carolina del Nord.

Visitant Biltmore Estate a Asheville, Carolina del Nord

Havia visitat Asheville una vegada, i estava encantat de tornar. La darrera vegada que la meva família va fer una excursió a Pisgah i va visitar Biltmore (tot engalanat per Nadal, tot i que només va ser el primer cap de setmana de novembre). Aquesta vegada, el meu assistent i jo teníem la intenció de passar per alt el bosc i la finca i passar el nostre temps al centre de la ciutat: passejant, recorrent a la llibreria, menjant.

Però. Tothom ens continuava dient que increïble l’actual exposició de Chihuly era, utilitzant paraules com Una vegada a la vida. I el pronòstic va passar de tempestuós a assolellat. Vam començar a endevinar-nos.

Visitant Biltmore Estate a Asheville, Carolina del Nord

El conserge ens va dir que les portes de Biltmore estaven a només 8 minuts i, sens dubte, podríem veure una mica en una tarda.

Vam cedir i vam comprar les nostres entrades.

La darrera vegada que vaig visitar Biltmore, el meu nivell d’obsessió per les plantes no era tan alt com ara; vam passar per la casa per fer temps per als jardins. Però no vam poder deixar de quedar-nos en dos llocs: la loggia per a la seva vista de Blue Ridge i la biblioteca. És clar.

1675005685 573 Visitant Biltmore Estate a Asheville Carolina del Nord Modern

George Vanderbilt es va prendre seriosament la lectura, i la seva biblioteca personal de dos pisos (a més de la seva sala de lectura privada que està prohibida per als turistes, ho fan tot) conté uns 22.000 títols.

Segons els historiadors de Biltmore, l’home de vegades llegia un o dos llibres un dia. (Ah, per carregar-se i a l’oci, eh?) I —aquesta és la millor part— les va registrar totes, des dels dotze anys, en una sèrie de diaris.

1675005686 132 Visitant Biltmore Estate a Asheville Carolina del Nord Modern

Disculpeu la terrible foto de dalt; Evidentment estava massa marejat per mantenir la càmera ferma. Però us volia mostrar com són aquests diaris. La portada és daurada amb el text «Llibres que he llegit», amb les inicials de Vanderbilt.

En els seus diaris, Vanderbilt va fer un recompte dels llibres que havia llegit. Va obrir el diari il·lustrat el maig de 1913 amb el llibre #3085, Els germans Karamazov, assenyalant l’autor i el traductor.

1675005686 360 Visitant Biltmore Estate a Asheville Carolina del Nord Modern

El seu diari final acaba amb el llibre #3159, Història dels EUA3r volum, l’últim que va llegir abans de morir el març de 1914.

A Biltmore, és fàcil quedar impressionat per la grandesa del lloc. Però jo va sorprendre aquest senzill diari.

1675005687 819 Visitant Biltmore Estate a Asheville Carolina del Nord Modern

A l’assaig del títol de Preferiria estar llegint, explico com un cas greu d’enveja per llibres em va inspirar a començar el meu propi diari de lectura. Fa anys que enregistro fidelment els meus llibres. El meu sistema és senzill, però estic agraït pel meu historial de lectura conservat i segueixo sorprès de com l’acte de registrar els meus llibres ha transformat la meva vida lectora.

Aquí teniu una cita:

Som lectors. Els llibres adornen les nostres prestatgeries i omplen les nostres cases de bellesa; habiten en les nostres ments i ocupen els nostres pensaments. Els llibres ens demanen a passar hores agradables sols i ens connecten amb altres lectors. Ens conviden a escapar a les seves pàgines durant una tarda i ens inspiren a reimaginar les nostres vides. Els bons diaris de lectura ofereixen una visió de com hem passat els nostres dies i expliquen la història de les nostres vides.

M’agraden els meus propis diaris, però inesperadament, perquè qui treu idees pràctiques dels Vanderbilt?, ara estic inspirat per modificar el meu sistema. Potser un compte corrent em faria cridar, però ara mateix m’encanta el so de provar-ho.

Visitant Biltmore Estate a Asheville, Carolina del Nord

Després d’acabar de desmaiar la biblioteca, ens vam prendre el temps passejant pels jardins i el conservatori, que era el paradís per a aquesta dama de les plantes.

Visitant Biltmore Estate a Asheville, Carolina del Nord

Vam visitar Biltmore durant el dia, així que no vam experimentar tot l’efecte del vidre Chihuly, destinat a ser vist a la nit. Però aquest vaixell flotant encara em va sorprendre. Era tan bonic sota el sol de Carolina del Nord.

Lectors, espero que el setembre us estigui tractant bé fins ara. Ha estat increïble conèixer tants de vosaltres a la gira de llibres, i estic desitjant conèixer-vos a molts més. (Feu clic aquí per obtenir informació sobre les properes dates de gira de llibres.)

M’encantaria escoltar les vostres opinions sobre Biltmore, Chihuly i llegir revistes als comentaris.

PD Per al vostre TBR: la meva visita a Biltmore m’agrada tornar a llegir l’excel·lent llibre de Witold Rybczynski A Clearing in the Distance: Frederick Law Olmsted and America in the 19th century, que, malgrat el títol sec, vaig trobar absolutament absorbent. The Last Castle: The Epic Story of Love, Loss, and American Royalty in the Nation’s Largest Home, de Denise Kiernan, és una exploració investigada a fons de la casa i de les persones que hi van viure.

Després de visitar Asheville, torno a escoltar l’episodi 108 de What Should I Read Next?, en directe de la llibreria Malaprops. Escolteu directament al lloc o allà on rebeu els vostres podcasts.

I aquí toco la meva nova filosofia de gastar per l’atracció principal, a més de compartir una mica més sobre la biblioteca de Biltmore.

Deja un comentario