T’agrada llegir, no ho arruïnis

ANNE: Coneixeu aquesta petita cosa com la màquina de xicletes que apareix als números de la bola de la loteria? Així és com m’imagino escollint els teus llibres.

ELIZABETH: Si el meu marit sap com construir-ne un, m’encantaria. [BOTH LAUGH]

[CHEERFUL INTRO MUSIC]

ANN: Hola lectors. Sóc Anne Bogel, i això és Què he de llegir a continuació? Episodi 244. Benvingut al programa que es dedica a respondre la pregunta que afecta tots els lectors: Què he de llegir a continuació?

No ens posem caps en aquest programa: El que farem aquí és donar-te la informació que necessites per triar la teva propera lectura. Cada setmana parlarem de tot allò de llibres i lectura, i farem una mica de trobada literària amb un convidat.

Avui estic parlant amb la lectora Elizabeth Cooper sobre els dolços cerebrals. Aquest és el deliciós terme d’Elizabeth per als llibres que són simplement un bon moment. Premissa assassina, pàgines que pràcticament es tornen soles, i finals totalment satisfactoris. El passat d’Elizabeth com a lectora té alguns girs i girs sorprenents, i només espereu fins que escolteu com ha triat la seva propera lectura, perquè definitivament és un Què he de llegir a continuació primer.

La meva feina avui és recomanar 3 llibres que proporcionaran l’experiència de lectura corporal completa que busca l’Elizabeth. I t’he de dir que aquest llibre també va afegir molts llibres al meu TBR, no és la primera vegada. D’acord, estàs preparat per a uns caramels de cervells llibres? Anem-hi!

Elizabeth, benvinguda a l’espectacle.

[00:01:20]

ELIZABETH: Moltes gràcies per tenir-me. Estic emocionat de ser aquí.

ANNE: Estic molt emocionat de parlar de llibres amb tu, i no només de llibres, sinó de la teva experiència escrivint llibres al llarg dels anys. Us he de dir aquí a la seu de Què he de llegir a continuació, quan va arribar la vostra presentació, nosaltres [LAUGHS] … ens va cridar l’atenció. Puc llegir-te’l perquè potser no ho recordes?

ELIZABETH: Oh, sí, si us plau.

ANNE: D’acord, això és només una part selectiva. Vas dir que vas passar una dècada escrivint novel·les romàntiques eròtiques abans de néixer la teva filla, i després, una vegada que va aparèixer, «la meva idea d’una nit calorosa es va convertir en dormir sense que ningú em toqués, i allà va anar la meva carrera de novel·lista romàntica».

ELIZABETH: [LAUGHS] Sí. Això és exacte.

ANNE: Així que sabent que ets algú que té molta experiència amb molts aspectes diferents dels llibres, m’encantaria escoltar una mica sobre la teva vida lectora.

ELIZABETH: La meva vida lectora és súper eclèctica. Així que sóc llicenciat en literatura anglesa, i quan estava a l’escola, és clar que havia de llegir tots els llibres. Vaig haver de llegir tots els clàssics. Sóc canadenc, així que vaig haver de llegir una gran quantitat de literatura canadenca. I així, quan vaig sortir de la universitat, vaig jurar que mai més tornaria a llegir un clàssic. Em vaig fer prometre que no seria part de la meva vida lectora en el futur.

Em vaig rebel·lar anant exactament en la direcció contrària i vaig comprar tots els Arlequís que vaig poder tenir a les meves mans. I allà és on vaig començar bàsicament després de sortir de la universitat. Vaig llegir totes les novel·les romàntiques i després vaig llegir totes les novel·les de fantasia i totes les novel·les de ciència ficció. I només eren com més caramels cerebrals, millor. Era com si estigués recuperant el temps perdut.

ANNE: Doncs això és molt interessant. En primer lloc, no sóc anglès. La gent només assumeix que ho sóc, però un parell d’amics grans em van avisar. Em van dir, hola, t’agrada llegir. Potser no ho arruïnis. [LAUGHS] Així que de vegades penso, com, oh, quants llibres més hauria llegit i estudiat si m’hagués especialitzat en l’assignatura a la universitat, però no ho vaig fer i per això i em sento validat en la meva elecció. Però també estic molt trist… Vull dir, mai sentiu una pèrdua quan us sentiu tan esgotat amb els clàssics després de la universitat? O realment sents que no, només s’està equilibrant i tot està bé.

[00:03:23]

ELIZABETH: Sí, mai no sento una pèrdua. [ANNE LAUGHS] Em sento molt confiat en la meva decisió d’avançar i només llegeixo el que vull llegir, el que em senti bé. Així que aquests dies la meva vida lectora és tan eclèctica. Llegeixo molta fantasia, ciència ficció. Ja no llegeixo romanç, que és interessant i podem entrar-hi si voleu, però llegeixo molta no-ficció. Llegeixo autoajuda. Llegeixo molt. Llegeixo ficció literària. Només… no entro en els clàssics.

ANNE: Quan estaves llegint els clàssics a la universitat, et vas veure algun dia escrivint aquests llibres? Escriure algun llibre algun dia?

ELIZABETH: És tan interessant que ho demanis perquè el començament de la meva carrera de novel·lista va ser en realitat a la universitat i estava fent una classe de literatura infantil. Part de la nostra tasca era escriure un conte per a nens, i mai abans havia escrit ficció. Vaig escriure molts assaigs a l’escola, però no vaig escriure ficció.

I em vaig enamorar de l’acte d’escriure ficció. Realment recordo la història que vaig escriure. Es tractava d’una nena que es va perdre en un jardí de fades i es va menjar una pera i s’hi va haver de quedar, cosa que, per descomptat, no era única per cap moment de la imaginació. Però em va encantar tant el procés de fer-ho que vaig pensar, vaja, podria fer més d’això.

ANNE: Què hi havia?

ELIZABETH: Crec que només era donar-me permís per ser tan creatiu i salvatge com volgués, per això fins i tot quan vaig començar a escriure romanç eròtic, escrivia subgèneres paranormals la majoria del temps. Així que només volia sortir del món en què vivia, i encara ho vull de la meva vida lectora, però la meva vida d’escriptora era molt sobre l’escapament.

ANNE: Ara deies que tens un munt d’aficions, però llegir sempre ha estat una de les teves grans passions. Pràcticament, com es veu això en la teva vida lectora al llarg dels anys?

ELIZABETH: Sempre va ser el que vaig tornar en temps d’estrès. Agafava un llibre sempre que el món fos massa, i pel que fa a altres aficions, pinto. Dibuixo. Jo elaboro. Però només hi ha alguna cosa sobre la lectura, i de nou crec que torno a aquesta necessitat d’escapar que és fabulosa per a mi.

Dit això, quan vaig tenir la meva filla, vaig tenir una depressió postpart molt greu i no vaig saber llegir durant un any. I quan dic que no sabia llegir, obria un llibre i rellegia el mateix paràgraf durant 15 minuts sense poder recordar una cosa que acabava de llegir. I va ser molt frustrant. I recordo haver pensat mai podré tornar a llegir? I va ser una pèrdua per a mi que no vaig poder fer-ho, però crec que només necessitava donar temps tant al meu cervell com al meu cos per curar-se, i després quan vaig deixar de forçar-ho, finalment va tornar.

[00:06:02]

ANNE: Oh, m’alegro de sentir-ho. I també ho sento molt. I com de frustrant devia ser.

ELIZABETH: Sí. I com més frustrat em sentia, més intentava forçar-ho, i per descomptat això mai funciona.

ANNE: Elizabeth, com vas descobrir els gèneres que t’agraden? A aquells als quals continues tornant una i altra vegada?

ELIZABETH: La fantasia és molt gran per a mi, i ho vaig descobrir gràcies al meu marit. El meu marit i jo fa 21 anys que estem casats i jo en tenia 18 quan ens vam casar. Així que estava a la universitat. I recordo haver llegit tots aquests clàssics i tots aquests volums pesats i només estava esgotat, i el meu marit em va lliurar una novel·la de Dragonlance. I vaig pensar què és això? I va intentar explicar-me Dungeons & Dragons perquè estava molt interessat, i vaig pensar que era una bogeria, però d’acord.

Recordo estar assegut al sofà i vaig devorar aquesta petita novel·la de Dragonlance en un parell d’hores. Vaig sortir-ne com si acabés d’anar a un món diferent, i vaig pensar, Déu meu, no tenia ni idea de l’existència d’aquest tipus de coses. Va ser com si se m’hagués obert tot un món de fantasia. Així que vaig entrar a la fantasia. I des d’allà vaig passar a la ciència ficció. Sempre m’han agradat tant les pel·lícules de fantasia com de ciència ficció i els programes de televisió, però no ho havia llegit.

Un altre gènere al qual segueixo tornant és la no ficció, especialment l’ajuda personal, però també tinc peces molt interessants sobre el món. Fa poc vaig llegir The Body de Bill Bryson i em va encantar. És tan fascinant. No ho vaig poder deixar.

Així que aquests són els gèneres als quals segueixo tornant una i una altra i una altra vegada. Això no vol dir que no llegeixi altres coses perquè segur que sí. Si vull una lectura còmoda, aquí és on vaig. I també thrillers psicològics. Estima’ls també. Crec que només hi ha alguna cosa sobre els dolços cerebrals.

[00:07:44]

ANNE: [LAUGHS] Bé, això no és la idea de tots els dolços, però.

ELIZABETH: Això és un molt bon punt.

ANNE: Així que el thriller té aquest element de trencaclosques, però és això el que el fa tan divertit per a tu? Ho saps fins i tot? Sovint no són coses que articulem. Només sabem que com a lectors com ugh, trobem aquests llibres realment satisfactoris i molt divertits. Però sovint no ens pregunten per què.

ELIZABETH: No, i m’encanta tant que em preguntis això perquè m’està fent reflexionar i no és l’aspecte del trencaclosques. Ni tan sols m’agraden els trencaclosques, així que definitivament ho és [ANNE LAUGHS] no l’aspecte del trencaclosques. Vull tornar a dir que es tracta d’estar en un món completament diferent. Quan llegeixo, em poso a la pell del personatge principal i m’encanta sentir aquesta emoció de por però en un entorn controlat. M’imagino que és la mateixa raó per la qual a la gent li agrada veure pel·lícules de terror que a mi no, però m’imaginaria que si jo fos algú a qui li agraden les pel·lícules de terror, per això m’agradaven perquè em dona aquesta il·lusió de control mentre encara puc experimentar. una cosa que està totalment fora del meu regne de coneixement i possibilitat.

ANNE: Bé. Així doncs, buscarem llibres que us portin llocs avui.

ELIZABETH: Sí.

ANNE: Elizabeth, estic a punt per escoltar els teus llibres. Estàs preparat per saltar-hi?

ELIZABETH: Estic tan preparat. Fem-ho.

***

ANNE: Doncs ja saps com funciona això. M’explicaràs tres llibres que t’agraden, un que no t’agrada i el que has estat llegint darrerament i parlarem del que t’agrada llegir a continuació.

[00:10:01]

ELIZABETH: Fantàstic.

ANNE: D’acord, Elizabeth. Quin és el llibre número u?

ELIZABETH: El llibre número u és Kings of the Wild de Nicholas Eames. Aquesta és una novel·la fantàstica. És el primer d’una sèrie i gira al voltant d’un grup de mercenaris del turó. Abans van formar part de la banda de guerrers més reconeguda del seu regne, i ara ja són vells, borratxos o tot això. [BOTH LAUGH] Però, però, quan la filla d’un dels membres de la banda té problemes, és segrestada, la resta s’han d’unir per rescatar-la. I llavors es produeix el caos i l’aventura a partir d’aquí.

Aquest llibre m’ha recordat totes les raons per les quals estimo la fantasia. És la campanya Dungeons & Dragons en el seu millor moment i em va recuperar tots els records que tinc d’enamorar-me de Dragonlance i World of Warcraft i Lord of the Rings. Adoro els personatges. Tots els nois de la banda estan tan ben dissenyats i tan perfectament dibuixats. Introdueix uns quants personatges secundaris que són igual de màgics, i no podria deixar aquest llibre.

Un dels meus aspectes preferits d’això va ser que els grups de guerrers eren tractats com les estrelles de rock famoses a la nostra societat. Així que imagineu-vos si diguem que els Rolling Stones havien estat caçadors de monstres en lloc d’estrelles del rock ‘n’ roll, però els seus fans encara eren fans acèrrims i ho sabien tot d’ells. Només em va encantar això. Va ser molt divertit.

[00:11:23]

ANNE: No he llegit aquest, així que vaig parlar amb uns quants lectors que conec que estimen la ciència-ficció. He llegit unes quantes ressenyes i només vull llegir-vos aquest petit fragment d’una ressenya de Kirkus. «Eames ha augmentat les emocions de la fantasia èpica fins a les onze amb un alegre menyspreu per la moderació o el bon sentit. El món és ric i emocionant; la trama és emocionalment gratificant, original i hilarant, i compta amb una conclusió satisfactòria alhora que deixa espai per a futurs llibres. Clarament es va proposar escriure alguna cosa divertida de llegir i ho ha aconseguit de manera espectacular».

ELIZABETH: Això és perfecte.

ANNE: Vull dir que vull llegir-ho ara mateix basant-me en tot el que has dit.

ELIZABETH: Sincerament crec que t’encantaria.

ANNE: Va continuar escrivint seguiments d’aquest?

ELIZABETH: Sí. Tinc el llibre número dos al prestatge i tinc por de llegir-lo perquè [ANNE LAUGHS] No vull arruïnar l’experiència per mi mateix. [LAUGHS]

ANNE: Bé, això sona molt divertit. Bé, i m’he adonat que aquest és un llibre que els lectors que els agrada constantment descriuen com a divertit de llegir, i no crec que sigui una coincidència que l’hagis escollit com un dels teus favorits dels últims dos anys. M’equivoco que això és una cosa que realment valoreu com a lector ara mateix?

ELIZABETH: Tens tota la raó. Va ser molt divertit llegir i m’encanta aquest element de la lectura, només divertir-me amb ell.

ANNE: Elizabeth, què vas triar per al segon llibre?

[00:12:32]

ELIZABETH: El segon llibre és Mistress of Rome de Kate Quinn. Ara normalment no sóc un gran fan de la ficció històrica, però m’encanta la història antiga, així que dóna’m llibres que estiguin ambientats a l’antic Egipte o Roma i hi estic tot. Aquest llibre en particular se centra en Thea, que comença com una esclava. per una mestressa malcriada i cruel anomenada Lepida.

La Lepida està molt gelosa de la Thea i li fa la vida miserable, sobretot quan Thea crida l’atenció del gladiador més famós del voltant, que és un home que la Lepida vol per a ella. Lepida expulsa Thea de Roma, però Thea és molt enginyosa i acaba fent-se com a cantant i com a cortesana de l’elit de Roma. Ella crida l’atenció de l’emperador i acaba tenint molt més poder a Roma que no pas la seva antiga mestressa, cosa que posa aquestes dues dones en un curs de conclusió fins al final de la història.

I em sento bojament enamorat d’aquest llibre. És tan clar per a mi que Kate Quinn va fer una quantitat increïble d’investigacions. Hi ha alguna cosa en els escenaris, els personatges, l’entorn, tots sonaven tan autèntics i reals. Vaig quedar tan profundament captivat mentre llegia, vull dir, vaig volar a través d’aquest llibre en un parell de dies i, normalment, no sóc un lector excessiu.

El que m’interessa molt d’aquest llibre en particular és que quan vaig llegir em sentia com si vivia dins de les pàgines. Com si fos jo enamorant-me i jo a l’arena fent olor de sang i terror i, fins i tot quan vaig passar l’última pàgina, encara em sentia com si fos allà. Com si pogués escoltar els crits del públic a les meves orelles i pogués tastar figues i pogués sentir seda a la meva pell. Va ser només aquesta experiència de tot el cos, com si aquella lectura no està en el seu millor moment? No ho sé. És per a mi.

ANNE: Sembla una experiència de lectura increïble. I crec que és interessant que hagis dit que normalment no ets un lector compulsiu. Quin tipus de lector acostumes a ser?

ELIZABETH: Jo diria que sóc lent i constant. Llegeixo entre 30 i 50 pàgines cada nit abans d’anar a dormir, així que trigo una mica a llegir un llibre, depenent de la llargada del llibre. I tampoc he llegit mai, mai, dos llibres d’una sèrie esquena amb esquena. Com si necessito alguna cosa més entremig.

ANNE: El meu marit i jo estàvem discutint ahir sobre els ritmes de la sèrie per a un episodi addicional que està passant al nostre patreon. Així que si no els llegeixes esquena, tens un ritme preferit? Com abordes una sèrie? Jo dic que s’enfronta com si hi hagués aquesta muntanya que cal escalar i no aquesta piscina on et submergissis, però com t’afrontes a una sèrie? Com és això?

[00:15:02]

ELIZABETH: Bé. Aquí teniu l’altra cosa realment interessant sobre mi. Trio tots els meus llibres a l’atzar. Mai, mai entro a la meva biblioteca o llibreria o a qualsevol lloc i trio un llibre i el porto a casa i el llegeixo. Agafo un llibre. L’afegeixo a la meva llista de Goodreads. I aleshores, quan és hora de llegir alguna cosa nova, vaig al meu aleatoritzador de confiança i connecto un número i el que aparegui aquest número és el que acabo llegint. I, per tant, això vol dir que podria acabar trigant anys entre llegir el següent llibre d’una sèrie.

ANNE: Elizabeth, aquesta és una nova estratègia per a mi. M’agrada. [ELIZABETH LAUGHS] Com vas començar… com t’has acudit fer això? Vull dir que entenc que un aleatoritzador no és una idea nova, però és un enfocament inusual de la teva vida lectora. Com et va arribar?

ELIZABETH: Crec que acabo de començar a crear la meva llista de TBR, i la meva llista de TBR és bastant massiva. Així que vaig començar a tenir problemes per escollir llibres. I vaig pensar que saps què? Només prendré la decisió de la taula tots junts. Ara diré que l’única manera que això funciona és si els únics llibres del vostre TBR són llibres que us fa il·lusió llegir. Perquè cada vegada que surt un número, sento l’emoció d’oh, puc llegir això! Això és fantàstic. Si no tingués això, llavors em semblaria que m’havia forçat a llegir alguna cosa i semblaria que hagués tornat a l’escola.

ANNE: Alguna vegada t’has sortit un número i t’has adonat, en realitat, no volia llegir aquest llibre?

ELIZABETH: De vegades passa això i només… ni tan sols el tornaré a posar a la prestatgeria. Només trauré el llibre de casa meva i me’l trauré tots junts…

ANNE: Sí.

ELIZABETH: Perquè sabré que això no és una cosa que m’emocioni llegir mai.

ANNE: Quants llibres hi ha al teu TBR?

ELIZABETH: 3000 llibres físics i molts més llibres digitals.

[00:16:48]

ANNE: Així, quan introduïu els vostres camps a l’aleatoritzador, de 0 a quants?

ELIZABETH: Tres mil… Bé, no, ara mateix és de zero a 4500. El meu marit és programador d’ordinadors i em va crear una aplicació per fer un seguiment de tots els meus llibres.

ANNE: [LAUGHS] Oh, m’encanta.

ELIZABETH: Ho sé. I té una funció d’aleatorització integrada, de manera que tot el que he de fer és prémer un botó màgic i un llibre apareix a la pantalla i només vaig a agafar-lo.

ANNE: Oh, no puc esperar per escoltar el que has estat llegint darrerament. [ELIZABETH LAUGHS] D’acord, parla’m del llibre tres.

ELIZABETH: Bé. El tercer llibre és The Ten Thousand Doors of January d’Alix E. Harrow i aquesta va ser una selecció moderna del club de lectura de la senyora Darcy, que va ser l’únic motiu pel qual el vaig agafar. I ho vaig fer amb certa inquietud perquè realment no llegeixo un adult jove, i tot i que aquest llibre no està en realitat catalogat com a adult jove, crec que és una fantasia històrica, el protagonista adolescent em va fer una pausa.

Així doncs, aquest llibre tracta sobre January Scaller. És protegida d’un home ric i té una relació tumultuosa amb el seu propi pare, que sovint ha anat a llargues expedicions. És força diferent dels que l’envolten, tant físicament com pel que fa a la seva personalitat. És aventurera, salvatge i curiosa i li encanta llegir. Així que un dia troba un llibre estrany i és un llibre que explica una història que sembla a la vegada familiar i impossible, i que la porta a un viatge d’autodescobriment diferent a tot el que he llegit abans.

I sincerament, no recordo una altra vegada que vaig plorar tant mentre llegia un llibre o que em vaig interessar tant pels personatges i les seves circumstàncies. De fet, ara que hi penso, potser va ser mentre llegia Tigana de Guy Gavriel Kay. Recordo que em vaig quedar tan arrasat i desesperat per llegir més mentre ho llegia.

Però mentre llegia Les deu mil portes de gener, estava en un creuer i recordo haver estat al balcó ignorant completament el meu marit i la meva filla perquè no podia deixar de llegir aquest llibre. Em va encantar tot. M’encantava el gener, la seva mare i el seu pare, els personatges secundaris. Em va encantar l’escriptura. És tan líric i el cor d’una bellesa desgarradora, però no d’una manera vistosa que agraeixo molt. La veu de gener és tan diferent i captivadora. És, realment, és la veu d’un veritable erudit, vaig pensar, i em va agradar molt arrelar per ella i els seus pares i seguir-la en el viatge que em va fer. Va ser, de nou, molt divertit, però amb aquell cop emocional que no m’esperava.

[00:19:15]

ANNE: M’alegro molt que ho hagis gaudit. Sembla una experiència de lectura increïble, i m’alegro molt que l’hagis recollit malgrat la teva vacil·lació a l’hora de llegir sobre un protagonista adolescent.

ELIZABETH: I és per això que formo part del club de lectura Modern Mrs. Darcy perquè puc llegir coses que no faria d’una altra manera i és molt divertit.

ANNE: M’alegro molt d’escoltar-ho. I també era molt divertit parlar amb ella.

ELIZABETH: Sí.

ANNE: Bé. Estic molt emocionat ara que estem gaudint del nostre moment del club de fans d’Alix Harrow, aquesta tardor en sortirà un de nou anomenat The Once and Future Witches i no puc esperar per posar-lo a les meves mans.

ELIZABETH: Estic molt emocionat de sentir-ho. M’acabes de fer el dia.

ANNE: Ara, Elizabeth, m’encantaria saber què estàs llegint ara i també estic desesperat per saber si aquests títols van produir aleatoris?

ELIZABETH: Per descomptat que ho eren. Absolutament ho eren. [BOTH LAUGH] El que acabo d’acabar fa poc és Sphere de Michael Crichton, i aquest llibre ha estat al meu prestatge durant 20 anys i l’aleatoriador finalment em va servir, així que estava molt emocionat. Es va publicar l’any 1989. També es va convertir en una pel·lícula amb Dustin Hoffman i Samuel L. Jackson i Sharon Stone, que encara no he vist però que tinc moltes ganes.

Es tracta d’un grup de científics que descobreixen una nau espacial al fons de l’oceà, i la part estranya és que totes les etiquetes estan en anglès, però la nau té almenys 300 anys. Per descomptat, és Michael Crichton, així que conté aquesta intel·ligència alienígena que ens podria matar a tots. Ho he gaudit.

ANNE: Ja saps, llegeixo molts llibres d’escriptura i Michael Crichton es fa referència molt a l’escriptura de llibres. M’interessa com tanta gent que escriu o fa històries, trames o crítiques per guanyar-se la vida diu sovint sobre Michael Crichton, ningú pot fer una premissa com Michael Crichton. Una i altra vegada, les seves premisses són increïbles.

[00:20:51]

ELIZABETH: Hi ha alguna cosa realment increïble a les seves instal·lacions i, de vegades, els llibres s’esfondran aproximadament a la meitat. [BOTH LAUGH] Ja saps, en aquest particular, com l’explicació científica no es va mantenir unida i la tecnologia no, ja saps, no tenia gaire sentit, però la seva premissa era tan bona que només havia de seguir llegint perquè Només havia de saber què passa.

ANNE: El primer llibre de Michael Crichton que vaig llegir va ser The Andromeda Strain, i el vaig llegir quan tenia uns 15 o 16 anys. Em va sorprendre. Em va encantar molt. Encara hi penso de vegades, concretament perquè vull dir que no recordo els detalls de la trama ni com va acabar, però recordo que la gent implicada en algun tipus de situació de passadissos tancats beveu aquest batut bàsicament cada dia que tenia tot el que tenia. necessàries, totes les seves calories i nutrients, i de vegades quan viatjo penso, home, m’agradaria tenir un d’aquells batuts d’Andromeda Strain. [ELIZABETH LAUGHS] Això seria tan fàcil ara mateix.

Però tinc curiositat per tornar enrere i llegir-lo per veure què penso, ja saps, el meu jo actual sobre el meu gust de 15 anys, però què més m’ha servit l’aleatoriador últimament? Tinc curiositat per saber com et pot semblar una barreja mensual de llibres.

ELIZABETH: Oh, absolutament. De fet, deixeu-me treure-ho cap amunt, i així, ara mateix, així que després de Sphere vaig anar directament a Untamed de Glennon Doyle, que de nou, m’encanta. El d’abans era Girl, Stop Apologizing de Rachel Hollis. Abans he llegit Dexter in the Dark de Jeff Lindsay, que crec que el tercer llibre és la sèrie Dexter, així que ja ho sabeu, estic entrant força en aquesta sèrie. [LAUGHS] tenint en compte quants llibres tinc al meu TBR. Sempre em sorprèn quan apareix un llibre de Dexter. També he llegit Force of Nature de Jane Harper, Maybe You Should Talk to Someone, Since We Fell de Dennis Lehane. Sí, aquests van ser els meus últims durant els últims dos mesos.

ANNE: I estan tocant aquells gèneres que deies que t’agradaven, cosa que imagino que no és casual perquè això és tot, oi?

ELIZABETH: Si exactament. Així que gairebé tot al meu TBR està al meu lloc feliç.

ANNE: Elizabeth, hi ha alguna cosa que vulguis ser diferent a la teva vida lectora?

[00:22:53]

ELIZABETH: Ja sabeu, hem parlat molt sobre el meu mètode d’aleatorització, però m’encantaria ser més intencional amb la manera com vaig triar els meus llibres. Estic descobrint que tot i que tinc molts llibres al meu TBR que són dels gèneres que m’agraden, també en tinc molts i començo molts llibres que realment no ho fan per mi. M’encantaria potser canviar una mica aquests percentatges. Ara trobo que al voltant del 50% dels llibres que agafo només… estan bé, però no són sorprenents. No em donen aquesta experiència lectora que estic buscant. I estic pensant que si pogués ser una mica més intencionat amb el que trio, és molt probable que tingui aquesta experiència més sovint.

ANNE: T’has plantejat com pots ser més intencionat sobre com podria semblar per a tu?

ELIZABETH: Així que vaig començar unint-me al club de lectura, i aquesta és una de les maneres en què he pogut filtrar llibres i triar llibres que no s’han seleccionat aleatòriament. [LAUGHS] Així que només mirar els suggeriments de persones en qui confio sembla ser una bona manera de trobar una bona lectura o alguna cosa que m’agradarà. I també estic pensant en tornar als autors que estimo i llegir més a la seva llista de fons, cosa que no faig molt sovint perquè de nou tinc molts llibres al meu TBR. I estic pensant que m’agradaria molt aprofundir en algunes de les llistes de fons d’aquests autors i veure què en surt.

ANNE: Quan penseu a descartar el vostre TBR o potser només eliminar-lo, us sembla emocionant? O res més?

ELIZABETH: De fet, se sent súper emocionant. Estic descobrint que com més gran em faig i aquest any faig 40 anys, com més gran em faig més vull adoptar un estil de vida minimalista. Però tinc aquests 3.000 llibres i això no s’adiu amb un estil de vida minimalista, així que m’agradaria molt poder passar-hi i podar i domesticar aquesta bèstia. la meva biblioteca.

ANNE: Com vas acabar amb 3.000 llibres? Són molts llibres i no és una cosa que passi per casualitat.

ELIZABETH: [LAUGHS] No ho és, oi? No. Quan n’estava escrivint moltes, vaig pensar en investigar, així que vaig comprar un munt de novel·les romàntiques. Vaig comprar un munt d’arlequins, en particular, anava a eBay i trobaria molts arlequins i només els compraria, caixes alhora. I després només entraria a llibreries usades i vendes de biblioteques, i la meva biblioteca té aquesta venda increïble que es fa un cop al mes. Pots comprar, crec que és una butxaca, per 25 cèntims, així que sortiria d’allà amb, no ho sé, 40, 50 llibres a la vegada perquè vaja, qui pot passar una ganga, no?

[00:25:25]

ANNE: Vull dir que aquestes vendes de biblioteques són màgiques, però també problemes greus.

ELIZABETH: [LAUGHS] Sí.

ANNE: D’acord, així que has pensat potser netejar una mica els prestatges?

ELIZABETH: Absolutament. M’agradaria molt baixar. Vull dir, en el meu món ideal, m’agradaria tenir un TBR físic que tingui menys de cent llibres. Crec que això podria estirar-ho una mica, però això, aquest és el meu objectiu. M’encantaria arribar-hi.

ANNE: Això sona a molts llibres. [ELIZABETH LAUGHS] De manera abstracta…

ELIZABETH: Sí.

ANNE: Només estava pensant com s’arriba a cent i vaig pensar bé que sembla una quantitat raonable, però estic mirant una nota de publicació dels llibres que… Bé, va començar com els cinc llibres que vull llegir al següent un parell de setmanes, però després vaig anar afegint-hi a mesura que em vaig adonar, oh, espera, en realitat tinc més títols prioritaris o m’aprendré sobre un llibre nou i el vull llegir immediatament. Només en aquesta petita nota de publicació, que va començar com a llibres que vull llegir en les properes dues setmanes, crec que tinc 22 llibres. Quin és el 22% del camí dels 100 títols… I com vas arribar al número 100?

ELIZABETH: Va ser només aquest número el que se sent [LAUGHS] se sent extrem. Se sent extremadament petit. Tinc una habitació plena de llibres, així que penso a reduir-ho a una prestatgeria. M’encantaria fer-ho possible. Sobretot perquè sé que molts dels llibres que hi ha no formen part d’aquests gèneres que m’encanten.

ANNE: Ara sonarà com una mena de pregunta motivadora, i no ho vull dir així, però encara no ho heu fet. Quines són les grans coses que us frenen, a part de la gran quantitat de treball que necessitaria realment per moure tants llibres? Vull dir, sóc un lector. Tinc molts llibres. No em sembla del tot aclaparador i, tanmateix, quan començo a visualitzar, sé quants llibres hi ha a cada prestatge a la meva pròpia biblioteca i al meu despatx, i necessito una habitació diverses vegades més gran per contenir 3.000. Això és… ja saps que són molts llibres.

[00:27:14]

ELIZABETH: Sí.

ANNE: Per tant, hi ha moltes raons per no avançar. Quins són els grans per a tu?

ELIZABETH: Crec que tinc aquesta por de quedar-me sense material de lectura.

ANNE: Sí.

ELIZABETH: Crec que no, què passa si d’alguna manera m’aconsegueixo els cent llibres i després no tinc res a llegir? I així tenir tants llibres em fa sentir que sempre tindré alguna cosa per llegir. Tinc la meva pròpia biblioteca i la meva pròpia casa, que per cert, ha estat molt útil mentre les biblioteques estan tancades.

ANNE: No et quedaràs sense material de lectura.

ELIZABETH: No.

ANNE: Potser no durant diverses vides.

ELIZABETH: No, no durant diverses vides segur. I crec que això en forma part. L’altra part, per descomptat, és només la quantitat de temps dedicat, i llavors penso què faré amb tots aquests llibres? Com si físicament els hauré de portar a algun lloc. Hauré de donar-los físicament o l’escola de la meva filla té una venda, una venda de llibres cada tardor, així que vull dir que els podria amuntegar i guardar-los per a la venda de llibres. Estarien encantats de tenir-los, n’estic segur.

ANNE: Només podrien allotjar-lo a casa teva.

ELIZABETH: [LAUGHS] Podrien!

ANNE: Heu pensat a fer algun pas intermedi?

ELIZABETH: Sí. I de fet he començat a fer això, així que he escollit les meves prestatgeries i he agafat totes les novel·les romàntiques, tots els Arlequins que ja no llegeixo, i acabo de separar-les. I sé que és un pas molt fàcil per a mi. Aquests són els primers que poden anar, i això serà prou fàcil de fer. I a partir d’aquí, probablement em quedaré amb algun lloc proper als 1500 potser. Que encara sembla molt, però serà…

[00:28:40]

ANNE: No, però això és enorme. Això és el 50%.

ELIZABETH: Sí, és la meitat de la meva col·lecció. Puc començar per aquí.

ANNE: Bé. Cinc alts.

ELIZABETH: Cinc alts per tot arreu.

ANNE: Vull dir, evidentment. No hi ha res intrínsecament bo o dolent en afegir o eliminar llibres, però si això és el que voleu, com, ben fet.

ELIZABETH: Sí i …

ANNE: Bé.

ELIZABETH: Heu plantejat un bon punt sobre afegir llibres perquè jo trec uns quants llibres i n’afegeixo el doble. [BOTH LAUGH]

ANNE: Oh, això és relacionable. Ara em sento molt malament perquè ja saps què farem després. Et recomanarem llibres per a la teva llista de lectura, Elizabeth. No hem de fer això?

ELIZABETH: Si us plau, si us plau, fem això. [ANNE LAUGHS]

***

ANNE: Bé. Bé, tinc curiositat per escoltar què dius d’això perquè el primer llibre que se’m va ocórrer quan estàs parlant de com vols que la lectura sigui divertida i només una experiència agradable i que et porti als problemes d’una altra persona, d’una manera controlada. d’alguna manera, vaig pensar en una novel·la romàntica força nova i la raó és que tants lectors han dit que acabo de llegir-ho tot amb un somriure gegant a la cara. Em va fer tan feliç. Vull dir, com en aquest llibre passen coses molt difícils, però hi ha tantes bromes divertides i enginyoses on penses que vull ser el millor amic d’aquesta gent. Això seria genial. Però ja no llegeixes romanç, i m’agradaria saber-ne una mica més.

[00:31:03]

ELIZABETH: Així que recordes com vaig dir això quan estava a la universitat i vaig sortir i vaig dir que no ho tornaria a fer mai més perquè em vaig prendre una sobredosi? Vaig tenir exactament la mateixa experiència quan escrivia romanç. Quan escrivia romanç, només llegia romanç. Ho vaig considerar una recerca per a la meva escriptura. Volia saber què passava a la indústria, qui es publicava, quin tipus de temes continuaven sorgint. He llegit molt de romanç. Així que una vegada que vaig decidir que ja no escriuria romanç, també vaig prendre la decisió de llegir altres coses. Sentia que n’havia aconseguit prou i volia passar a una altra cosa.

ANNE: Això té sentit. Així, doncs, la majoria dels lectors distribueixen un gènere al llarg de molts anys o fins i tot tota la vida, però el teniu en una dècada concentrada.

ELIZABETH: Sí. Exactament.

[00:31:47]

ANNE: Elizabeth, quant de temps fa que vas tancar el llibre metafòric sobre la teva carrera romàntica?

ELIZABETH: Han passat sis anys i mig, que és exactament l’edat que té la meva filla. [LAUGHS]

ANNE: Lectors, crec que val la pena esmentar aquí que Elizabeth va escriure amb un pseudònim com fan molts autors per motius de privadesa. Així que si busqueu a Google les novel·les d’Elizabeth Cooper, això no us portarà enlloc. Per això, i us demanem que ho respecteu.

Així que ens saltarem la novel·la romàntica en aquest lloc perquè això és un bon motiu. També m’agrada el patró que estem veient desplegar aquí. Tu fas la cosa, la fas bé, està feta i segueixes endavant.

ELIZABETH: Oh, és tan interessant que ho diguis perquè probablement ho veig a la meva vida fins i tot fora de llegir un munt de vegades.

ANNE: Fidel al caràcter. Però no has acabat amb la fantasia, oi?

ELIZABETH: No, definitivament no.

ANNE: D’acord, perquè tinc una fantasia urbana interessant que crec, no estic segur de si hauria d’esperar que n’hagueu sentit a parlar i que estigui en aquest aleatoritzador en algun lloc o potser li donareu un lloc especial i l’estirau. o potser estaràs molt emocionat el 2027 quan aparegui el torn de llegir, [ELIZABETH LAUGHS] però el llibre en què estic pensant és Trail of Lighting de Rebecca Roanhorse. Coneixes aquest? Aquesta sèrie?

ELIZABETH: No.

ANNE: No sé si et va bé o no, però estic content que això sigui nou per a tu des que m’encanta tota la fantasia i la ciència-ficció. De vegades, aquest llibre es classifica com a cli-fi, distòpic climàtic, fi del món, ficció fantàstica, però hi arribarem en un segon. Aquest és el primer llibre d’una trilogia. Està incomplet. Ja ha sortit el segon llibre… El tercer és… Crec que ha estat publicant a Twitter que està en data límit ara mateix, així que deixeu-la en pau, no respondrà perquè ha d’acabar i lliurar això.

Però la trilogia es diu La trilogia del sisè món. L’origen d’aquesta idea del Sisè Món són les històries tradicionals navajo. Roanhorse és ella mateixa Ohkay Owingeh, va viure durant diversos anys a la Nació Navajo, està casada amb un home navajo i el seu fill és Navajo. Aquesta és una història indígena #OwnVoices. I diu que, de manera similar a altres visions del món indígenes, creuen que hi ha hagut múltiples iteracions del món en què vivim ara. Per tant, realment en l’època contemporània, estem vivint al Cinquè Món, o ella diu Quart, és regional quin creieu, però no és el Sisè.

Així que el que ella diu es va inspirar a pensar què passaria si aquest món acabés en aquest esdeveniment climàtic cataclísmic. S’acabaria i seria el moment del Sisè món, així que d’aquí ve el nom de la sèrie. I aquest canvi climàtic apocalíptic aquí és un esdeveniment que en el llibre anomenen La gran aigua. És la inundació èpica que bàsicament ho elimina tot i a mesura que la història es desenvolupa, aprens més sobre què va passar i com va canviar la vida tal com la coneixia aquesta comunitat. Aquest és el teló de fons.

El que m’agrada d’aquesta història per a tu és que és molt interessant. Et porta a un món totalment diferent, i era molt important per a Roanhorse que et sentis completament immers i experimentes el món, de manera que l’escriptura és realment evocadora. Estaves parlant del llibre de Kate Quinn, de com pots tastar la figa i sentir la seda a la teva pell. Roanhorse és tan bo per escriure aquestes descripcions que et fan sentir com si estiguessis allà mateix a la història. I també des del primer moment, quan comences a llegir el primer paràgraf, em va semblar boom, aquí estem. Hi estem. Com si estigués allà mateix amb el personatge.

I ho descobreixes al principi, la protagonista, es diu Maggie, és… és una caçadora de monstres. Té poders especials perquè ha estat entrenada per una llegenda, encara que una llegenda amb la qual té una relació complicada. Així que quan aquesta jove desapareix, tothom sap que la Maggie és la que has de preguntar. Comença en aquesta escena on ells, ja ho sabeu, la necessiten perquè ha passat alguna cosa terrible i ella, ja ho sabeu, és com si la caigués al mig de l’acció. És emocionant i interessant i voleu saber què passa després, i potser podreu llegir-lo de 30 a 50 pàgines per nit. Està bé, però sé que molts lectors, inclòs jo, només ho van passar perquè volien veure què passa després.

I sobre aquella caça de monstres, no em vaig adonar que tantes històries navajo tenen aquesta tradició de caça de monstres, així que està aprofitant les llegendes de la seva gent per explicar aquesta història. Ja sabeu, els autors de fantasia tenen una imaginació increïble i poden idear aquestes idees completament noves que van treure de les butxaques posteriors o més semblants a la seva poderosa imaginació. Però vaig pensar que era tan interessant que la seva cosmologia aquí se senti tan completada, només em vaig preguntar, és perquè s’està inspirant en aquestes riques tradicions que han existit des de sempre?

Així que hi ha la caça de monstres. Però també està treballant amb un munt d’escombraries personals amb el seu mentor i amb altres persones. Ha perdut molta gent de maneres molt doloroses. Coneix algú que es converteix en la seva parella mentre van a caçar monstres, però ell té els seus propis problemes i crec que us pot agradar. Com et sona això?

[00:36:35]

ELIZABETH: Sona fantàstic.

ANNE: Ara no et veig llegint els llibres només perquè tenen premis semblants, però ella els té. Va guanyar la Nebulosa. De fet, va ser la primera indígena nord-americana a fer-ho. Va ser finalista d’un Hugo. Els lectors estan a punt per saber quan es publicarà el seu proper llibre, aquell que està a punt de lliurar. Però si us agrada, ja n’hi ha un més i un altre en camí perquè els pugueu posar a la vostra sèrie. M’estic imaginant, saps aquella petita màquina de xiclet que apareix els números de la bola de la loteria? Així és com m’imagino escollint els teus llibres.

ELIZABETH: Necessito un d’aquests. Si el meu marit sap com construir-ne un [ANNE LAUGHS] d’aquests en comptes d’una aplicació, m’encantaria. És com una d’aquelles màquines d’arpes, ja sabeu, que els nens els encanta, només podeu treure un llibre i deixar-lo caure.

ANNE: Si exactament. Excepte.. Tu saps l’urpa però, tens el teu ull posat en el que realment vols.

ELIZABETH: Això és un bon punt.

ANNE: Però potser inconscientment també ho fas. [LAUGHS] Bé. Així que aquest llibre és Trail of Lightning de Rebecca Roanhorse. D’acord, a continuació, Kevin Kwan, que és més que famós per la seva sèrie Crazy Rich Asians, té un nou llibre que sortirà aquest estiu. Es diu Sexe i vanitat. Ni tan sols hauria de dir-te això. Pots gaudir de la història perfectament sense saber-ho ni importar-ho ni res, però és un relat d’A Room With a View. D’entrada, com et sembla?

ELIZABETH: Increïble.

ANNE: Bé. En primer lloc, em va fer il·lusió llegir la nova novel·la de Kevin Kwan, que pot ser una mica ximple perquè vaig llegir Crazy Rich Asians però no he acabat la sèrie. Però llegint la seva entrevista, veient com creu que ha millorat molt amb cada llibre, i vaig pensar que Crazy Rich Asians era divertit. Em fa venir ganes de tornar-los a llegir, i estan a les meves prestatgeries físiques, Elizabeth, així que puc fer-ho. M’alegro que encara estiguin allà esperant-me.

Però li encanta A Room With A View i va dir en molts aspectes que aquest llibre és un homenatge. Ha tingut una gran influència en la seva vida. Sempre li ha estimat Forster, però també la primera vegada que va veure la pel·lícula, la versió Merchant Ivory amb Maggie Smith com a Charlotte i una Helena Bonham Carter molt i molt jove com a Lucy, li va causar una gran impressió. També li va recordar gent que coneixia a Singapur, especialment una tia de la qual estava molt a prop.

Així que va dir que feia deu anys que pensava escriure aquest llibre, o potser molt, molt més temps en el seu subconscient i ell… Ja era hora d’escriure un altre llibre, i això és el que va decidir fer. I va voler ser molt clar, com si això no fos la quarta part de Crazy Rich Asians, això és una cosa completament diferent.

Així que en aquest llibre Lucie Tang Churchill té 19 anys. És una dona privilegiada, és clar perquè és una novel·la de Kevin Kwan. És mig xinesa. És mig WASP i va a Capri per atendre-la [LAUGHS] també el casament de l’amiga Isabel molt rica. I quan ella és allà coneix un noi que es diu George, que és ric i guapo. Ell és un surfista xinès-australià i ella li encanta i creu que és interessant. S’enganxen.

L’actualització del 2020 de George besant a Lucie en un camp, com ho fa a la pel·lícula Merchant Ivory o a la novel·la, no és el que esperava. Els drons estan implicats. Però després d’això no es tornen a veure. La resta del temps a les bodes exagerades de Capri fins que quatre anys després, quan els seus camins es tornen a creuar a la ciutat de Nova York, ara està compromesa amb l’horrible Cecil, que ja saps si has llegit A Room With A View, però de nou, no és essencial que ho facis o que en sàpigues res.

No sabia que es tractava d’una revisió d’A Room With A View i que estava llegint i anant, oh, aquí hi ha una Lucy. I la seva tia es diu Charlotte. Espereu un segon, i lentament em vaig adonar, oh, això és totalment el que està passant i jo estava aquí per això. Satiritza tan bé la cultura, però no és dolent amb això. Vol que tingueu una experiència de lectura molt divertida, que és l’emoció que té després, per això crec que aquesta podria ser una opció realment excel·lent per a vosaltres.

[00:40:32]

ELIZABETH: Això sona perfecte. Això m’encantarà, n’estic segur.

ANNE: Això és Sex and Vanity de Kevin Kwan. I de nou sortirà l’estiu del 2020. D’acord, vam fer una novel·la fantàstica de ciència-ficció i cli-fi. Vam fer la novel·la popular contemporània. Què tal si completem la teva llista amb un thriller?

ELIZABETH: Oh, fem-ho.

ANNE: Bé. Vull fer alguna cosa nova, està bé?

ELIZABETH: Absolutament.

ANNE: Bé. Aquesta temporada hi ha un nou llibre de l’escriptora nord-americana Mindy Mejia, que es diu Strike Me Down. Això no és no ficció. Això és un thriller. Però vas esmentar que t’agrada molt la no-ficció que il·lumina un tros de món, i aquest thriller fa el mateix perquè tracta d’un relat forense i m’imagino que molts lectors com jo no sabien que realment volien llegir. sobre el fascinant món de la comptabilitat forense, però la comptabilitat mai ho va semblar interessant com ho fa en aquest llibre. Vull dir, estic aquí per a més thrillers de comptabilitat si algú vol recomanar-ne algun. Si algun escriptor vol escriure’m algun, els llegiré.

Així doncs, es tracta d’un compte forense anomenat Nora. Viu a Minneapolis i ha dedicat la seva vida i la seva carrera a trobar i perseguir el frau. De vegades això té un gran cost personal. Va exposar alguna activitat fraudulenta en la seva carrera que va tenir conseqüències absolutament devastadores, que pot ser una sorpresa per a un lector, però Nora sap que quan estàs robant diners a la teva empresa, això és malversació. Això és molt del que investiga.

Ella sap que quan la gent comet un frau, ha de tenir un motiu i han de tenir l’oportunitat de fer-ho. Aquestes són les tres coses que està buscant mentre investiga. Se l’acosta el copropietari d’un negoci que ella patrocina, que estima, fundat per un equip de marit i dona; ella admira molt la dona. Es diu Vaga. És un gimnàs de kickboxing. És molt car. És realment prestigiós. A la Nora li encanta. Ha recorregut un llarg camí, i la dona de l’associació que la va fundar, Logan Russo, és bàsicament l’ídol de Nora.

Així que quan el marit de Logan, cofundador de l’empresa, s’acosta a ella i li diu que necessitem ajuda i tu ets l’únic que pot fer-ho, ella no pot evitar dir que sí tot i que en té diversos, com, grans, brillants. senyals d’advertència que no hauríeu d’acceptar aquesta feina. Però no pot resistir-se perquè els estima, i els vol fer un favor, i ells, com, realment acaricien el seu ego dient que no pot ser ningú més que tu, Nora. I aquesta feina s’ha de fer amb molta pressa, així que hi ha pressa per portar-la a bord.

El que ha passat és que Strike està organitzant aquest gran esdeveniment de kickboxing, aquest gran torneig. És un gran problema i hi ha coses emocionants que estan passant pel seu negoci i la bossa de 20 milions de dòlars ha desaparegut amb una setmana abans de l’esdeveniment. I el marit creu que la seva dona l’ha robat, però ell no sap per què ni com.

La Nora sap que hauria de dir que no. Com aquesta és una línia de thriller clàssica, saps que no ho hauries de fer, però ho fas, i després passen coses dolentes. Així és com va la trama. Ella no es pot resistir. Així que s’inscriu a la feina, però quan comença a investigar, pot veure que alguna cosa no funciona amb aquest cas. No és només negoci. Va més enllà d’això. Això és molt personal per a la Nora i per a aquesta parella i ha entrat al mig d’una cosa en la qual no té res a veure, i és molt divertit de llegir, Elizabeth. Com sona això?

[00:43:49]

ELIZABETH: Això sona meravellós.

ANNE: Bé. Això es diu Strike Me Down. És de Mindy Mejia. Això sens dubte té algunes escenes horripilants. Té algunes eleccions pobres en molts aspectes de la vida. Si sou un lector sensible, potser no us convé, però si us agrada el gènere del thriller i sabeu en què us esteu ficant, feu-ho. Crec que ho trobareu interessant. També crec que us sorprendrà com n’és de fascinant llegir sobre comptabilitat en aquest llibre.

ELIZABETH: m’encanta.

ANNE: Bé. Elizabeth, avui hem parlat de Trial of Lighting de Rebecca Roanhorse, Sex and Vanity de Kevin Kwan i Strike Me Down de Mindy Mejia. Puc preguntar quin d’aquests llegireu a continuació? O només veiem quin número apareix a la màquina de loteria?

ELIZABETH: Bé, mentre parlaves, els vaig introduir els tres a la meva aplicació aleatoriadora i ja n’he escollit un, així que [ANNE LAUGHS] Crec que començaré amb Strike Me Down, que sona fantàstic. No puc esperar per entrar al món salvatge i salvatge de la comptabilitat forense.

[00:44:51]

ANNE: Paraules que mai pensaves que diries.

ELIZABETH: Mai.

ANNE: Això és el que fan els bons llibres. Et porten llocs on no has estat mai i mai t’imagines que aniries.

ELIZABETH: m’encanta.

ANNE: Elisabeth, ha estat una alegria. Moltes gràcies per parlar de llibres amb mi avui.

ELIZABETH: Això ha estat molt divertit. Gràcies, Anne.

[CHEERFUL OUTRO MUSIC]

ANNE: Hola lectors, espero que us hagi agradat la meva discussió amb l’Elizabeth, i m’encantaria saber què penseu que hauria de llegir a continuació. Aquesta pàgina es troba a whatshouldireadnextpodcast.com/244 i és on trobareu la llista completa dels títols dels quals hem parlat avui. Hem descobert que molts oients no saben que fa 18 mesos que fem transcripcions de cada episodi disponibles. Aneu a les notes del programa whatshouldireadnextpodcast.com, trobeu l’episodi que busqueu i descarregueu la transcripció a la pàgina de l’episodi. Podeu trobar Elizabeth a Instagram @flutterandsprout_elizabeth. També ho posarem a les notes del programa.

Subscriu-te ara perquè no et perdis l’episodi de la setmana vinent a Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify i molt més. Ens veiem la setmana vinent!

Lectors, connecteu-vos amb mi a Instagram @AnneBogel i seguiu el nostre compte de tots els llibres-tot el temps @whatshouldireadnext en aquesta mateixa plataforma. Fes una ullada als meus llibres, prefereixo estar llegint: les delícies i els dilemes de la vida lectora, perfectes per a qualsevol amant dels llibres, i el meu últim Don’t Overthink It, que podria ser el llibre que tu i la teva vida lectora necessites en aquests temps salvatges.

Els subscriptors del nostre butlletí són els primers a conèixer totes les notícies i esdeveniments Què he de llegir a continuació; si no sou a la llista, podeu solucionar-ho ara visitant whatshouldireadnextpodcast.com/newsletter. Inscriu-te per rebre el nostre lliurament setmanal gratuït.

Els lectors, les valoracions i les ressenyes fan que els nostres cors de llibres cantin d’alegria, perquè ajuden els nous lectors a trobar el programa gràcies a aquests algorismes de podcast. Si us plau, preneu-vos dos minuts i feu-nos una ressenya, això és una cosa senzilla i tangible que podeu fer per donar suport a l’espectacle i omplir d’alegria els nostres cors de lectors; lectors, és un twofer. Aneu a la vostra aplicació de podcast d’Apple. És tan fàcil. Si us plau, deixeu-nos una puntuació de cinc estrelles, unes paraules amables, significaria el món per a nosaltres i per als vostres companys amants de la literatura.

Gràcies a les persones que fan possible aquest espectacle! What Should I Read Next està produït per Brenna Frederick, amb disseny de so de Kellen Pechacek.

Lectors, això és tot per aquest episodi. Moltes gràcies per escoltar-nos.

I com deia Rainer Maria Rilke: «Ah, que bé és estar entre gent que està llegint». Bona lectura, tothom.

Deja un comentario