Revisor amb cafeïna | Witch Wood de Melanie Karsak

Fusta Bruixa de Melanie Karsak és una novel·la de la sèrie Harvesting, una sèrie de fantasia infestada de zombis que m’encanta. És molt original, amb màgia i girs que em fan passar les pàgines i amb ganes de més. Fusta Bruixa també és el primer de la Col·lecció Witching i al principi; Em vaig preguntar com es vincularia amb el món de la collita. Tot el que puc dir és que ho fa i és genial.

Karsak ens porta a Brighton i ens presenta l’Amelia, una jove adolescent que practica la Wicca. Vaig adorar Amelia des del principi. És forta, confiada, afectuosa i sap exactament qui és. Aquesta confiança és rara en un tan jove i era refrescant. Pot veure aures, curar-se i és bona amb els remeis a base d’herbes. Amelia segueix el seu propi camí. Tot i que no és massa popular, té amics, però passa els caps de setmana i el temps lliure a Witch Wood Estate cuidant Madame Knightly.

Witch Wood Estate va ser una delicia i m’encantaria passar els meus caps de setmana recorrent els terrenys i explorant tots els racons i racons únics de l’antiga mansió. Madame Knightly és única, colorida i una ànima relaxant per estar a prop. La interacció entre ells era la d’estudiant i mentor, però també hi havia una tendresa.

Un virus epidèmic de grip està afectant la nació. Les escoles tanquen i ciutats senceres tanquen. En Fusta Bruixa, l’epidèmia arriba finalment a Brighton i Karsak ens permet viure l’horror juntament amb els personatges. Tenim escenes intenses i veiem com els amics treballen junts, cosa que va crear moments de mossegar-se les ungles.

Com ha esdevingut tan típic dels llibres de Karsak Fusta Bruixa ens deixa amb un penya-segat just quan fa una revelació impactant. Maleeix-la, dic! Maleeix-la. Necessito el proper llibre!! Tot i que Karsak afirma que aquest llibre funciona com a autònom i, de fet, crec que l’experiència es veurà millorada per haver llegit els llibres anteriors. D’aquesta manera, podreu gaudir de la seva brillantor i de la seva il·lusió per al proper llibre amb mi.

CAPÍTOL 1

L’AURA AL VOLANT DE LA SRA. DELANEY s’havia esvaït d’un verd vibrant a un marró apagat, de color verd-marró fang mentre l’última classe del dia es va desgastar fins al final. Malgrat que encara estava parada a la pissarra donant una conferència, un somriure pacient a la cara, la seva energia explicava una altra història: estava a punt de caure. Es va girar i va anotar algunes notes a la pissarra. Em vaig adonar que la safata de guix havia deixat una línia blanca de guix a la part posterior de la seva faldilla negra en un punt gens afavoridor. Esperava que els nois no se n’adonessin.
«Bruixa», va sorgir un xiuxiueig darrere meu. «Amelia… hola, dona bruixa.»
Nate s’ha d’haver avorrit. En lloc de només enviar missatges de text com tothom, estava a punt de llançar-se al seu cansat bombardeig. El vaig ignorar, amb l’esperança que el dissuadís, però fingir que no existia poques vegades el desconcertava. Era el centre brillant del seu propi univers. Les percepcions dels altres no li importaven.
«Ah-meel-ja», va corear. «Bruixa, per què no em deixes posar una mica de sexe al teu malefici?»
Vaig mirar a Zoey que estava asseguda al meu costat a la fila següent i vaig rodar els ulls.
M’havia acabat molt aquest dia. Amb la meitat de la classe malalta, Nate, un hipster extraordinari i una dutxa total, s’estava esgotant el nombre de noies per encertar. La Jenna i la Sam, que s’asseien darrere de la Zoey i jo, normalment feien d’amortidor. Per alguna raó que mai vaig entendre, a tots dos els va agradar l’atenció de Nate. Però tots dos estaven absents. Si no sabia que em tornaria deu vegades, li faria un encanteri per silenciar la seva boca repugnant. Però jo era una bona bruixa, la Glinda sense la bombolla, i no tenia cap negoci de llançar hexàgons.
«Rimant? No sabia que fossis tan intel·ligent, Nate», va respondre la Zoey, que era menys pacient que jo.
«Logan, fas olor de peix?» Li va xiuxiuejar en Nate a Logan, que es va asseure al seu costat. «Zoey, tanca les cames».
Amb el racó de l’ull, vaig mirar a Logan. Logan, nouvingut, s’havia traslladat a Brighton a principis d’any. El vaig poder veure i el suau resplendor morat i añil que sempre l’envoltava.
En Logan es va moure incòmode i després va mirar en Nate arruïnat. «No siguis un idiota. Ho sento, Zoey. Nate no té modalitats.»
Nate va riure. «El que sigui. Oh, Edward Cullen, ets un cavaller —va burlar-lo Nate. «Com Zoey i Amelia, fins i tot importen».
Des que va començar l’escola, Logan sempre s’havia demorat als afores de la tribu de Nate. Semblava que en realitat no era un imbècil com Nate i els seus amics. I després hi havia una altra cosa d’ell que el diferenciava. Era un estudiant A, massa ocupat prestant atenció al que havia de dir la senyora Delaney a classe per ser un idiota. I avui, la conferència de la senyora Delaney s’ha centrat en el Macbeth de Shakespeare.
Vaig mirar per l’aula. Dels menys d’una dotzena d’alumnes a classe, la meitat estaven al telèfon. La senyora Delaney estava explicant —principalment a la junta en aquest moment— el significat del cant de les bruixes a l’obra.
«Ei, Amelia, pots preparar-me una poció d’amor per fer que Jenna em xucle?» va xiuxiuejar la Nate.
«Podries ser més irrespectuós?» Logan va increpar just quan la senyora Delaney, que finalment n’havia tingut prou, es va girar i es va enfrontar a la classe.
«A l’esquena… calla. Ara, algú em digui, quina deessa es diu que va ser insultada per aquesta obra? Algú s’està fixant realment? Quina deessa va maleir l’obra de Shakespeare?»
Vaig mirar enrere a Logan a través dels meus cabells llargs i de color blat. La majoria dels dies córrer per ser els primers a respondre, però avui no. L’últim que volia fer era cridar més l’atenció sobre el fet que sabia de bruixeria. Mentre practicava la Wicca des dels tretze anys, l’any que em vaig trobar amb una còpia usada de Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner de Scott Cunningham en una llibreria usada, sempre havia estat diferent. Ser Wicca significava promoure la pau, protegir el meu entorn i sentir-me un amb la Gran Mare. L’idiota que hi havia darrere meu, però, no sabia la diferència entre un adorador del diable —que jo no era— i la Samantha de Bewitched. I no tenia ganes d’explicar-li que només feia bona màgia, terra i màgia curativa.
«Zoey?» Va trucar la senyora Delaney.
«Ho sento, senyora D. He zonat.»
«Nate?»
«Passar.»
«És clar. Amelia?»
«Jo…» vaig començar, després vaig mirar-la. La senyora Delaney era, amb diferència, la meva professora preferida. A novè grau, m’havia presentat a Madame Knightly, la propietària de Witch Wood Estate, de qui m’ocupava tres nits a la setmana i els caps de setmana. Vaig estar eternament agraït per la feina. Ja havia guardat prou diners en efectiu per pagar el meu primer any d’universitat. Just la setmana abans, havia rebut la meva invitació al Claddagh-Basel College per a una entrevista d’admissió. Realment estava passant. Anava a estudiar Psicologia a una de les millors escoles del país. I tot això havia passat perquè la senyora Delaney, que guardava cristalls al seu escriptori i portava una bossa de medicaments al coll, havia vist alguna cosa en mi que els altres havien ignorat. «Hecate», vaig dir llavors. «Hècate és la deessa fosca anomenada a l’obra. Les notes de l’editor deien que Shakespeare va rebre el cant de les Germanes Estranyes d’una bruixa real i que Hecate va maleir l’obra per això. Algunes produccions eliminen l’Hècate només per desfer-se del malefici».
“Exactament. Molt bé», va dir ella amb un somriure i després va mirar el rellotge. Els meus ulls van seguir els seus.
Gràcies a la Deessa, el dia estava acabat.
«D’acord, classe. Si us plau, reviseu l’assaig de King sobre l’ús del simbolisme a l’obra i feu un resum de dues pàgines.
«Estàs de broma, oi? L’escola tancarà la setmana que ve «, va murmurar Brant, un jugador de futbol, ​​des de la primera fila, on el seu entrenador havia ordenat seure.
«De debò m’ho preguntes?» va respondre la senyora Delaney, arrugant-li les celles. Vaig poder veure la seva aura creixent encara més fosca, més trista. Realment necessitava sortir d’aquí. «Fins ara, no han anunciat un tancament per dilluns. Sí, som l’última escola de la comarca que encara està oberta. Però encara, llegiu, escriviu. No et farà mal.»
Un moment després, va sonar el timbre.
«Sigui com sigui», va murmurar Brant entre si i després va sortir per la porta.
«Marxem d’aquí», va dir la Zoey. Es va aixecar i va ficar el llibre a la motxilla.
Nate va passar. «Ho sento», va dir mentre fingia ensopegar, donant cops amb l’entrecuix contra el cul de Zoey.
«Et merda, Nate. Fes-ho de nou, i faré que l’Amelia faci un encanteri per podrir-lo», li va advertir Zoey.
No vaig poder evitar riure.
«Freaks», va dir en Nate, mirant-me la Zoey, però no vaig poder evitar veure com la mirada de por creuava els seus ulls. No estava segur de si realment podria fer alguna cosa així. Al final, era millor que no sabia que mai practicaria la màgia fosca. No facis mal a ningú i fes el que vulguis, aquest és el lema dels wiccans. No buscava problemes per tornar a mi.
Vaig cavar a la meva bossa. «Gairebé m’he oblidat», vaig dir, donant-li a Zoey un petit i de color ambre vial.
«Què és això?» va preguntar mirant l’ampolla.
«Oli d’eucaliptus i romaní», vaig respondre. “Poseu-lo al bany o sobre un drap per inhalar-lo. Ajuda a mantenir el sistema respiratori net. Hauria d’ajudar a allunyar el fred que passa.»
«Gràcies», va dir, obrint l’ampolla per olorar. «Oh, em crema el nas». Ella va riure.
En Logan va caminar darrere de la Zoey i jo. «Ei, Amelia… estàs organitzant el ball de Halloween?» va preguntar.
Els seus cabells foscos li van caure sobre les ulleres de montura negra. El va empènyer enrere i després es va aturar per posar la seva bufanda dins del seu gruixut abric d’hivern. Per a la tardor, feia un fred terrible i les notícies de grip ja estaven fora de control. No és d’estranyar que estigués empaquetat. Els seus ulls color mel es van arrugar als racons quan em va somriure. Els meus genolls es van suavitzar.
«Uh, sí. Acabem de començar a planificar. Encara estem treballant en un tema».
«Senyora. Flynn diu que necessito una altra activitat extraescolar. Li importa si ajudo?»
«Si vols», vaig respondre, intentant fer-ho genial quan dins estava cridant com un preadolescent en un concert de Justin Bieber. «La propera reunió és dimarts a les sis. Ens trobem a Studio», vaig dir, referint-me a la cafeteria local on treballava la Zoey. Quan no estava a Witch Wood, hi passava tot el temps, sobretot quan la mare estava a la feina. L’últim que volia era estar a casa amb el meu padrastre, Larry.
“Genial. Seré allà», va respondre i després va mirar el vial que Zoey sostenia. «Llavors, una bruixa blanca? De veritat?» va preguntar.
Vaig assentir. «Sí, ho sé, és estrany, però, és que, ja saps…» vaig dir, apagant-me. És què, Amelia? Ets una bruixa. El tenen.
Logan va aixecar una cella cap a mi.
“Sí, sóc una bruixa blanca. Faig curacions i coses. Estil de vida totalment natural. Aquest tipus de coses.»
«Amic?» Nate va cridar a Logan des de la porta.
En Logan em va somriure. «Feu encanteris de protecció? Necessito un. La meva germana va tenir aquesta grip. Va estar vomitant tota la nit i odio estar malalta».
«Sí», vaig dir i després li vaig arquejar una cella. «De debò vols que…»
«Fes-ho. Si us plau.”
«D’acord doncs. Això només trigarà un minut». Vaig tancar els ulls, vaig inspirar profundament i després vaig intentar imaginar el camp d’energia, l’aura, que l’envoltava. Vaig imaginar que la llum blanca passava de mi a ell, envoltant-lo d’una energia blanca brillant que el protegiria. Amb la meva ment, vaig inscriure aquesta llum amb una runa de protecció que brillava amb una llum blava brillant. En la meva ment, vaig cantar:
“Deessa Mare, que aquesta llum el protegeixi de tot mal.
Que aquesta llum allunyï tota malaltia.
Que aquesta llum el protegeixi de la foscor.
Que aquesta llum li porti pau.
Així que sigui.
Amb gràcies, et prego».
Vaig exhalar i després vaig obrir els ulls. Encara podia veure la llum blanca brillant al seu voltant. «Fet», vaig dir i després vaig somriure.
Logan va somriure. “Tan fàcil? Guai. Ara em sento molt més segur. Gràcies, Amelia. Ens veiem la setmana vinent», va dir i es va dirigir cap a la porta.
«Què estaves fent?» Va preguntar en Nate a Logan.
En Logan va deixar de banda la pregunta, sense respondre, i es van dirigir pel passadís.
«Déu, m’estic aclaparant amb ell ara mateix. Això va ser increïble. Hauries d’haver vist com et mirava. Lu-st!» Va dir la Zoey, emfatitzant l’última paraula de la cançó. “Però no ho entenc. Per què dimonis passa amb Nate? Va preguntar la Zoey mentre treia els seus llargs trens negres i blaus de sirena de la part posterior de la jaqueta. Li van caure d’esquena fins a la cintura.
«Els seus pares estan connectats o alguna cosa així», vaig respondre. «Brianna i Brian van dir que els seus pares treballen junts. I és nou. Ell encara no ho sap millor. L’has sentit cridar en Nate. Ell no és com ells».
«Bé, definitivament està en tu», va dir la Zoey mentre ens avançavem cap a la porta.
“No. Només sóc una curiositat».
«Vas tan sols registrar el que acaba de passar? Tots els nois caven en secret les noies estranyes, però crec que realment t’agrades a Logan.
«Tu penses?» El meu cor em va colpejar al pit.
«Suposo que dimarts ho descobriràs».
«Que sigui així», vaig dir amb una picada d’ullet.
Zoey va riure.
«Amèlia?» La senyora Delaney va cridar mentre Zoey i jo ens dirigim cap a la porta. «Veureu a Madame Knightly aquest cap de setmana?»
Vaig assentir.
«Assegureu-vos de desitjar-li el millor per a mi».
«Ho faré», vaig dir amb un somriure.
«Ah, i Amelia, no facis a classe», va dir rient.
Li vaig somriure. «D’acord, senyora D. Descansa una mica aquest cap de setmana. Tu… et trobes bé?»
«Només corre cap avall», va dir i després va tocar la seva bossa de medicaments. “Aquest cap de setmana sortirem a la reserva per veure els pares del meu marit. Normalment fan powwow en aquesta època de l’any. L’any escolar va començar dur…», va dir, amb la veu apagada.
Aspre. Sí, la seva aura estava definitivament d’acord. “Descansa. Ens veiem dilluns.»
Ella va assentir amb el cap i ens va fer un gest.
Aleshores, la Zoey i jo ens vam girar i vam dirigir-nos pel passadís cap a la sortida. Per l’altaveu, l’entrenador Nestor estava fent anuncis. «El partit de bàsquet d’aquesta nit contra els Laughlin Vikings està cancel·lat. Laughlin High School ha estat tancada a causa del brot de grip. Un recordatori de l’oficina d’infermeria, si us plau, quedeu-vos a casa si teniu símptomes semblants a la grip. Truqueu a la línia d’assistència per informar de les absències. Feu un ús abundant del desinfectant de mans per evitar la propagació de malalties».
«Que tinguis un bon cap de setmana, senyoreta Beatrice», va cridar la Zoey mentre la nostra professora de biologia de cabells ros es va córrer per davant fent equilibrar la motxilla de l’escola, una tassa de cafè i el seu telèfon mòbil. Estava enviant missatges de text furiós.
«Tu també, Zoey… Amelia. Ens veiem a Studio dissabte a la nit. Allen i jo vam aconseguir entrades per a l’obra del teatre. Si no cancel·len. Més tard, noies», va dir llavors va córrer pel passadís.
No vaig poder evitar notar que la meitat dels professors i estudiants masculins es giraven per veure-la passar. Era preciosa, això era cert, com el tipus de professora que sempre veies acomiadar perquè era en secret una model de bikini en el seu temps lliure. El seu xicot era la celebritat de la ciutat, un golfista de la PGA o alguna cosa així. Aquest any no la vaig tenir a classe, però havia cursat biologia avançada amb el seu primer any. Era malament intel·ligent. M’he d’haver preguntat cent vegades per què donava classes a un institut.
«Déu, si pogués agafar la grip potser podria deixar caure aquests darrers deu lliures abans del ball de Halloween. El meu vestit de dieselpunk semblaria tan calent si no fos tan flàccid «, va dir Zoey distrament mentre ens dirigim cap a l’aire fresc i de tardor.
Amb la seva estructura atlètica de jugar a softbol, ​​Zoey no era gaire flàccida. «Això és brut. Deixeu de menjar patates fregides com si fossin un grup d’aliments».
«No ho són?» va preguntar ella amb una picada d’ullet. “No em facis hippie, senyoreta perfecta-boho-més-àgil que l’aire perquè sóc una amb aigua mineral i glans. Esbrineu de què aniràs disfressat encara?»
«Estava pensant en Harley Quinn. Encara no n’estic segur.»
«Bé, estic segur que tu i la teva cita trobareu alguna cosa».
«Data?»
«Logan, per descomptat, quan t’ho pregunta el dimarts. No diguis que no”.
«Atura l’enviament».
«Saps que el vols».
«El que sigui.»
Quan vam arribar als graons de davant, ens vam aturar perquè la Zoey pogués cavar a la bossa per buscar les claus de la furgoneta. Vaig mirar l’aparcament. En Logan pujava a un cotxe amb Nate, Katie i Brad. La multitud popular. No la meva gent. Vaig mirar al voltant per Brian i Brianna. El seu cotxe havia desaparegut. No els havia vist des del primer període. S’havien anat malalts a casa?
La Zoey finalment va treure les claus. «Segur que no vols que et deixi?»
“No. Avui no he tingut prou temps de vinculació amb les glans».
Zoey va riure. «Bé. Però vols que et vingui a buscar a Witch Wood dilluns al matí?
«Si us plau.»
«Una abraçada», va dir aleshores, agafant-me una abraçada. «No et facis una sobredosi de caramels de Matlock i Werther aquest cap de setmana. I no emmalalteixis. Truca’m, d’acord?»
«Punt mort, recordes? Ho provaré… si el telèfon rotatiu funciona. Ha estat actuant estrany». Strange era un eufemisme. Des del cap de setmana passat, el vell telèfon rotatiu no parava de sonar, però mai hi havia ningú a la línia… només sons estàtics i estranys.
Zoey va assentir. «D’acord, arribaré tard a la feina. Més tard, nenes», va cridar la Zoey i després va baixar els graons cap a la seva furgoneta.
Vaig respirar profundament, inspirant el vent cruixent de la tardor. Aquest cap de setmana va marcar la festa de Mabon, la festa de la collita, i tenia previst passar-la amb l’única persona que em va entendre millor, Madame Knightly. Per descomptat, abans de poder córrer cap al refugi de Witch Wood Estate, vaig haver de fer una parada al lloc on més odiava estar… a casa.

Deja un comentario