Revisor amb cafeïna | Confessions amb cafeïna # 5 L’art de la DNF i deixar anar…

21st Juny

Confessions amb cafeïna

Benvinguts a Confessions amb cafeïna!

Volia un fòrum on poder parlar de temes llibres, des de portades dignes de desmaiar fins al preu dels llibres electrònics. Compartiré els meus pensaments sobre un tema diferent cada mes i us demanaré el vostre. En el procés, espero que ens coneixem una mica millor. Vaig fer una olla de cafè torrat francès i vaig prendre una mica de te de menta, així que agafa una tassa i anem a xerrar.

L’art de DNF i deixar anar…

Des que tinc memòria, he llegit tots els llibres d’una sèrie, encara que després del tercer llibre de sobte va perdre la seva màgia. He patit a través de llibres i trilogies horribles i independents, amb l’esperança que a la pàgina següent o al capítol següent un miracle els transformés en l’oca daurada dels llibres. Per què?!? * arronsa les espatlles i llança les mans a l’aire* IDK. Potser és perquè em van ensenyar a començar el que acabes? Potser és perquè sóc eternament optimista. Potser crec que un personatge que detesto es transformarà de sobte en un que serà memorable per sempre? *roda els ulls* O potser és perquè crec a la pàgina 499 d’aquest pisapapers de 600 pàgines, que l’autor expressarà una cosa tan profunda que em canviarà la vida per sempre! Sona ridícul oi! Bé, fins fa uns vuit mesos, així era com vaig rodar.

Fer blocs i explorar nous gèneres m’han fet canviar la meva manera de pensar. Necessitava aprendre l’art de deixar anar per poder créixer com a lector. Em vaig adonar que no havia de patir i creieu-me que aquesta il·luminació no va ser fàcil. El que va ajudar van ser un parell de llibres veritablement horribles que no només no em van enganxar, sinó que també em van frustrar. Estava enfadat, pressa i irritable i després una nit vaig créixer un parell i vaig llançar el llibre per l’habitació i vaig cridar: «Ja no puc aguantar això!» Per descomptat, era un ARC per a una nova editorial! Així que abans que em pogués disuadir, vaig fer dues coses. El vaig marcar com a DNF a Goodreads i va escriure a l’editor una carta reflexiva explicant la meva situació. *Llavors vaig caminar per terra preocupant* Aquell contacte em va tornar un correu electrònic i les seves paraules amables i la seva saviesa em van alliberar. Des de llavors he après que el cel no cau i que d’alguna manera encara puc dormir a la nit. *bé, quan no estic llegint fins a les 4 de la matinada amb el meu racó. Tot cantant el mantra només un capítol més Que els meus amics són per a una altra confessió* Així que SÍ, puc allunyar-me d’una sèrie, un ARC, un llibre o una trilogia. *qui ho sabia!* Sé que alguns de vosaltres hi aniràs, DUH!!! i d’altres em miren amb ulls grans com plats i sacsejant el cap dient: «Oh, no! Has d’acabar-ho, no puc fer-ho».

Permeteu-me compartir el que va passar quan vaig aprendre l’art de deixar anar i de tant en tant DNF un llibre. La meva caiguda lectora va desaparèixer i el nombre de llibres que llegeixo cada mes ha augmentat en realitat respecte a l’any passat. Principalment perquè la pressió està baixa.

*corre nu cridant Sóc lliure, sóc lliure!!*

En acceptar que està bé deixar-ho anar, ja no sento pressió en llegir un llibre. També puc sortir de la meva zona de confort de gènere i provar alguna cosa nova. Els autors i els editors encara m’envien llibres! Entenen i agraeixen totalment els comentaris que els dono. Un altre avantatge és que ja no em sento pressionat (internament) per agafar el següent llibre d’una sèrie.

Aleshores, com puc determinar quan he de DNF o quan deixo anar?

Una de les majors alegries per a mi quan llegeixo és la capacitat de fer-ho lliscar en el món que ha creat un autor i em submergeixo en la història. Uns llibres que agafes i en les primeres pàgines ja has desaparegut. Altres prenen uns quants capítols. La meva pauta general és d’unes cent pàgines. Si aleshores encara no m’he col·locat o almenys em sento prou compromès com per tenir curiositat pel resultat, ho deixo anar! És tan alliberador! Vol dir això que estic llançant llibres que no crec que siguin quatre o cinc delicioses tasses de cafè? No. Simplement estic allunyant els llibres amb els quals personalment no puc connectar i cadascun té un motiu únic. En vuit mesos només m’he allunyat de set o vuit llibres i he deixat caure unes quantes sèries. Ho vaig fer quan em vaig adonar que a mesura que s’acostava la data de llançament del següent llibre no m’importava. Realment ha estat alliberador i després dels dos primers, em vaig adonar que estic bé i, per a la meva sorpresa, el món no va acabar! De fet, és un lloc molt més lluminós!

Llavors, i tu company lector? Ets un ninja de lectura hàbil capaç de deixar un llibre que no t’agrada? O pateixes en esperar que apareguin aquell miracle o paraules d’il·luminació dins d’aquelles pàgines mediocres? Deixes de llegir sèries o t’animes malgrat que ja no són totes brillants? Vessa les mongetes i confessa els teus secrets… ~Confessions d’un addicte al llibre

*Què faig amb els meus llibres DNF? No faig ressenyes de llibres al meu bloc que tinc DNF, ja que no faig ressenyes de llibres que no he llegit completament. Tanmateix, publico a Goodreads per què vaig deixar de llegir i els col·loco al meu prestatge DNF. També envieu un correu electrònic a l’editor, l’autor, Netgalley, etc., i exposo els motius clars per què aquest llibre no m’ha funcionat.*

Copyright (c) 2011-2013 Revisor de llibres amb cafeïna

Foto de kimbacafeïnat
Sobre Kimberly

Kimberly és una addicta als llibres amant del cafè que llegeix i escolta històries de ficció de tots els gèneres. Whovian, Ravenclaw, Howler i orgullosa Nonna. Ella posseeix i gestiona PR amb cafeïna. El cafè està sempre posat i ella està preparada per xerrar.

Twitter | Facebook | Instagram


image 100502047 15041470

Deja un comentario