Per què és tan difícil deixar el llibre i anar-hi ja al llit? Modern Mrs Darcy

Sóc molt culpable d’això. No puc dir-vos quantes vegades he dit “només unes quantes pàgines més” i he apagat la llum una hora després.

Això és especialment terrible perquè necessito dormir. El meu objectiu és apagar els llums a les 22:00 cada nit, sense llegir «un capítol més», encara que estic al llit. Això no compta.

Dues coses m’estan curant d’aquest mal costum.

En primer lloc, sóc més conscient de l’abast del problema. Entre la meva llista de verificació diària (on enregistro el temps d’apagada de les llums) i la meva nova Mandíbula amunt (que fa un seguiment del meu son real), noto quan em quedo despert massa tard. No em puc dir que un capítol només trigarà «uns minuts», perquè he estat parant atenció, i sé que són més de vint. I si trigo 15 minuts a adormir-me i no apago els llums fins a les 10:30, tinc problemes.

bon llibre

De vegades pretenc a mi mateix que tinc insomni, quan el que realment tinc és un bon llibre i un respecte inadequat pel demà.

En segon lloc, finalment em vaig adonar que els bons llibres són difícils de deixar. És així de senzill.

Rachel Aaron ho explica al seu llibre electrònic 2k a 10k: escriviu més ràpid, escriviu millor i escriviu més del que us agrada. (Escriptors: són 99 cèntims i val la pena).

“Els salts de capítol haurien d’augmentar la tensió dramàtica… Si el final d’un capítol és un bon lloc per deixar un llibre, això és exactament el que farà el lector, així que m’asseguro de no donar-li mai l’oportunitat. Deixar el meu llibre hauria de ser el més difícil que ha de fer el meu lector aquell dia».

Irònicament, saber que se suposa que ha de ser difícil d’alguna manera ho fa més fàcil. Un bon llibre no s’ha de deixar caure. A les 22:00, quan prefereixo seguir llegint, em dic que estic encantat d’estar llegint un gran llibre. Noto com l’autor gestiona el final del capítol: augmentant així la tensió. Ben fet, autor, puc dir-me.

I llavors el puc tancar. I anar al llit.

Bé, normalment.

Et costa deixar el llibre i anar a dormir ja?

Deja un comentario