Neteja de primavera: fes que el teu dormitori sigui digne de retir

El dormitori pot no ser el lloc obvi per començar la neteja de primavera. Però és un excel·lent lloc per començar, perquè el temps passat aquí us proporciona un gran retorn de la vostra inversió.

Com el meu dormitori es va convertir en el meu refugi personal

Fa uns anys, el meu marit i jo teníem (un altre) nadó en camí. Vam decidir que era hora de fer de la nostra casa de dos dormitoris una de tres, així que ens vam comprometre a reformar l’àtic i fer-ne el nostre nou dormitori. No estàvem encantats amb el pla, però ens estàvem quedant sense espai i aquesta renovació de les golfes semblava una solució raonable. Vam demanar una mica d’ajuda, vam pintar i pintar parets seques i ens vam traslladar al nostre nou dormitori amb poques setmanes de sobra.

Oh! El meu. Quina sorpresa. El canvi que havíem fet per pura necessitat va ser una delícia. Cada nit teníem ganes de pujar les escales al nostre refugi privat, per gaudir d’un temps sol i d’un merescut descans. L’habitació estava feta senzillament, però de manera agradable, i la seva visió m’omplia de calma cada vegada que arribava a dalt de les escales i donava un cop d’ull al meu voltant.

Neteja de primavera fes que el teu dormitori sigui digne Tenia el costum d’encendre una espelma cada nit quan pujava a dalt, i normalment guardava un gerro ple de liles o hortènsies o unes quantes tiges barates del mercat de pagès. La meva tauleta de nit estava plena de bons llibres i unes quantes revistes esponjoses.

El dormitori és (relativament) fàcil.

Com que el meu dormitori no és una habitació pública, no estic tan ordenat en aquesta habitació com ho sóc a les habitacions més visibles de casa meva. Deixo caure la roba a les cadires i als peus del llit, deixo sabates per tot arreu i la meitat del contingut de la meva bossa pot quedar-se escampada al meu tocador. voldria mai fer aquest tipus de coses a la meva sala d’estar. Altes torres tambalejants de llibres s’equilibren a la tauleta de nit i el pis adjacent i les revistes que no caben a la taula s’acumulen pols sota el llit.

L’avantatge d’aquest caos és que és bastant fàcil restaurar l’ordre. Puc millorar molt l’aspecte i la sensació de l’habitació fent el llit i netejant les tauletes de nit, que triga 5 minuts. Primer ho trec tot de les taules, les traigo la pols i hi torno a posar els elements que realment hi pertanyen de manera ordenada. (No torneu a posar elements que no pertanyen!) Millora instantània.

El meu següent pas és penjar qualsevol roba que hi hagi i atacar les superfícies horitzontals restants.

Si vull fer-ho tot (i nosaltres són parlant de la neteja de primavera aquí, de manera que pot ser apropiat) em passaré sota el llit, netejaré les finestres i netejaré els sòcols. Em fa por de capgirar el matalàs i no ho faig prou sovint, però si alguna vegada ho fareu (i hauríeu de fer), la neteja de primavera és el moment.

Podries fer servir una retirada.

Un dormitori net fa meravelles per a la meva sensació de calma i ordre: em relaxo només entrant a l’habitació. Una vegada que l’habitació estigui ordenada i neta, només cal una mica d’esforç per dotar-la d’una sensació especial de «retirada». Això és el que faig a casa meva:

1675487014 951 Neteja de primavera fes que el teu dormitori sigui digne

  1. Encén una espelma. Adoro absolutament les espelmes de Trapp Co. i em sento realment indulgent quan en encenc una. (L’olor de pebre negre és el meu preferit i no dóna a l’habitació una sensació massa femenina, cosa que el meu marit aprecia. La taronja-vainilla pot ser una mica femenina, per molt que faci una olor meravellosa!)
  2. Compra unes flors. De debò, tot el que cal és una branca d’alguna cosa fresca en un gerro de brots per donar a l’habitació una sensació totalment diferent. Podeu tallar-lo del vostre pati del darrere o comprar alguna cosa bonica a la floristeria. No cal gastar molts diners. Només cal posar una sola tija en un gerro i posar-la a la tauleta de nit.
  3. A llibre tens ganes de llegir, a cd t’agrada escoltar-tria alguna cosa atractiu i posa-ho a l’habitació perquè hi puguis gaudir.

Comenceu i acabeu els vostres dies aquí.

Aquesta és l’habitació on et despertes i l’habitació on et vas a dormir. És el primer que veus al matí i l’últim que veus a la nit. Fes-ne un lloc que et restauri i et refresca. Cuidar-se d’aquesta manera recollirà grans dividends.

Mostra amor i respecte per la teva parella.

Pots honrar les teves relacions tenint cura de l’habitació on passes tant del temps junts.

És una bona motivació.

Tinc un impuls tant del meu dormitori millorat que estic molt més motivat per fer front a la resta de la casa, i això és una bona cosa quan és l’hora de netejar la primavera!

Tens algun consell sobre com pots fer que el teu dormitori sigui digne d’un refugi? Si us plau, comparteixi!

el millor lloc per començar la neteja de primavera i per què

Deja un comentario