Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen: Modern Mrs Darcy

Aquesta publicació t’ha portat la impaciència. Fa temps que dic que els fans d’Austen a tot arreu es mereixen un veritablement meravellós Persuasió adaptació. Aquests dos darrers anys he estat encantat perquè s’han anunciat adaptacions prometedores.

Però després de fer els emocionants anuncis, vam entrar a l’etapa d’espera sense diversió. No m’imagino que l’Austen aprovi que em plori per la llarga espera fins a les dates de llançament (encara no anunciades), i, mentrestant, m’agradaria indicar-vos les meves versions preferides.

Algunes adaptacions de Jane Austen són fenomenals; alguns són més propensos a deixar-vos la sensació que heu perdut dues hores. Aquí teniu la meva guia de les millors versions.

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

En una festa de Nadal fa uns quants anys, vaig passar dues hores intentant esbrinar quina meu amics que hauria d’establir amb els convidats assistents i vaig tornar a casa amb ganes de veure aquesta versió Emma amb Romola Garai. Em va portar setmanes per captar la ironia.

Aquesta és la meva versió preferida de Emma; ni tan sols està a prop. Encara que vaig gaudir del Pel·lícula del 2020 protagonitzada per Anya Taylor-Joysobretot perquè el vam veure junts al club de lectura Modern Mrs. Darcy.

Kate Beckinsale fa una bona Emma en aquesta versió. m’agradava Gwyneth Paltrow com a Emma en aquell moment, però recentment vaig provar de tornar-ho a veure i no ho vaig poder superar. La versió de Romola és perfecta, i Jonny Lee Miller fa un gran Knightley. (A mi també em va sorprendre!)

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

Andrew Davies, que va adaptar de manera brillant la versió de 1995 Orgull i prejudici per a la televisió, va adoptar un enfocament similar (llegiu: sexy) amb la seva versió del 2008 de Sentit i sensibilitat. (Vegeu: Dan Stevens tallant llenya sota la pluja.) L’actriu Hattie Morahan, que va interpretar Elinor, es va negar a veure l’actuació d’Emma Thompson de 1995 abans de filmar per por que influís en la seva actuació o la paralitzés absolutament.

Aquesta adaptació és divertida de veure i bastant fidel a la història d’Austen, tot i que té algunes escenes afegides, com un duel entre Brandon i Willoughby.

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

El 2008 és força bo, però Versió de 1995 d’Ang Lee amb Emma Thompson i Kate Winslet és un clàssic, encara que no sigui el més fidel al llibre. Aquest és el que em trobo mirant més sovint.

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

El món encara està esperant a Parc Mansfield adaptació que fa justícia al llibre. Ni l’adaptació moderna (1999 o 2007) val la pena. Llegiu el llibre mentre esteu esperant a Hollywood. (O, si tinc alguna paraula al respecte, la BBC.)

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

Andrew Davies torna a colpejar. Això Versió 2007 protagonitzada per Felicity Jones i JJ Feild (i una jove Carey Mulligan; no em vaig adonar que era ella fins que vaig veure els crèdits!) donen vida a l’obra de novel·les gòtiques d’Austen en 86 minuts perfectes. No us preocupeu per les terribles ressenyes d’Amazon: aquesta gent no sap de què parlen.

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

Orgull i prejudici de la BBC de 1995 és el millor adaptació d’Austen, sens dubte. És una adaptació fidel, amb uns paisatges preciosos i una interpretació brillant. Jennifer Ehle és una Lizzy meravellosa i per a legions de fans Colin Firth és i serà sempre el senyor Darcy.

Les meves adaptacions cinematogràfiques preferides de Jane Austen |  La senyora Darcy moderna

Però el Edició 2005 amb Keira Knightley té els seus encants. És exuberant i ric en imatges. (El senyor Collins proposant davant d’un pernil? Perfecte.) Aquesta adaptació va introduir una nova generació al fandom de Jane Austen, que val molt la pena.

1658705740 816 Les meves adaptacions cinematografiques preferides de Jane Austen Modern Mrs

Val la pena veure ambdues adaptacions modernes, però cap és sorprenent. Dels dos, la versió suau de 1995 amb Amanda Root i Ciaran Hinds més ressona.

El Versió 2007 amb Sally Hawkins i Rupert Penry-Jones té més energia, però això no és necessàriament una bona cosa: té un final veritablement terrible, en què la marató de trotar d’Anne Elliot pels carrers de Bath culmina amb el que és un fort aspirant al pitjor petó de la història dels petons de pel·lícula.

Estic esperant amb impaciència els DOS que vindran Persuasió adaptacions: un conjunt per a Netflix, protagonitzat per Dakota Johnson i l’altre amb Sarah Snook. (Actualització: gràcies a lectors útils, he après que l’adaptació de Sarah Snook és malauradament no ser-ho. Comptem amb tu, Dakota.)

Quina és la teva adaptació preferida d’Austen? Què afegiríeu a aquesta llista? Explica’ns-ho tot als comentaris!

PD També val la pena veure: 5 comèdies romàntiques preferides inspirades en Jane Austen i val la pena llegir-les: 30 llibres inspirats en Jane Austen per a Janeites de totes les edats. I val la pena escoltar: Què hauria de llegir el següent Episodi 298: Una vida lectora sense remordiments compta amb un erudit Austen relacionat que fa llum sobre PER QUÈ ens preocupem tant les adaptacions d’Austen, i quines estimen més a ella i als seus estudiants universitaris.

Deja un comentario