Les cinc àrees on no em puc permetre el luxe de ser de baix manteniment. – Moderna senyora Darcy

Estic activat llibre recorregut per Preferiria estar llegint ara mateix, una experiència reconeguda pels autors per ser molt divertida i esgotadora. Abans de marxar, vaig exposar conscientment les meves prioritats. Més enllà de connectar amb lectors i llibreters (els millors!) Em vaig adonar que si no era conscient de prioritzar alguns elements essencials avorrits, com ara dormirno anava a arribar al final sense cremar-me i emmalaltir físicament.

En tots els preparatius, la meva ment continuava tornant a aquest post. El meu jo de 2015 que va escriure per primera vegada aquesta peça m’ha servit de guia per a la meva gira de llibres de 2018. Amb això en ment, avui torno a publicar. Si us plau, carregueu la secció de comentaris amb les vostres recomanacions per a l’autocura i la preservació del seny. Gràcies

* * * * *

Fa poc vaig llegir el llibre de Dan Harris Un 10% més feliç: com vaig domesticar la veu al meu cap, vaig reduir l’estrès sense perdre el meu avantatge i vaig trobar una autoajuda que realment funciona: una història real. Va ser una lectura obligatòria —la vaig agafar perquè sentia que «hauria de»— i em va sorprendre el molt que em va agradar i la veritat que era útil.

El viatge d’en Harris va començar quan va tenir un atac de pànic a la televisió en directe. Harris, un presentador de notícies de l’ABC, estava omplint Good Morning America quan, segons les seves paraules, va ser «superat per una explosió massiva i irresistible de por». No va poder acabar l’emissió.

El seu metge va identificar ràpidament la causa: consum de drogues. Després de diversos anys cobrint guerres a l’Afganistan, Israel, Palestina i l’Iraq, Harris es va deprimir i va començar a automedicar-se amb cocaïna i èxtasi. Les drogues van augmentar el nivell d’adrenalina al seu cervell, augmentant les probabilitats d’un atac de pànic. Però quan va deixar de consumir drogues, els efectes secundaris es van perdurar. Va passar anys investigant, personalment i professionalment, la seva pròpia inconsciència, explorant els canvis que havia de fer a la seva vida per ser més saludable i feliç. En 10% més feliç, explica tota la història.

Les cinc arees on no em puc permetre el

Harris va fer un comentari descarat a la pàgina 98 que realment em va fer clic. Estava explicant una conversa amb el seu metge, en la qual el seu metge li va dir que es tractés com un pura sang: Harris havia de «no només abstenir-se de les drogues, sinó també dedicar-se a un manteniment mental i físic acurat per mantenir l’equilibri».

Aquesta idea no és nova per a mi. Sovint faig referència a l’analogia del «nen orquídia» per descriure un dels meus fills. (Els dents de lleó poden prosperar gairebé a qualsevol lloc, però les orquídies requereixen un entorn molt específic per florir.) El concepte és similar.

La idea no és nova, però mai vaig pensar que s’aplicaria jo. Tanmateix, com Harris, necessito un manteniment físic i mental acurat per mantenir l’equilibri. I com Harris, vaig començar el meu propi viatge quan el meu interruptor d’ansietat es va encendre l’11 de setembre. (L’ansietat no és el centre de la meva lluita, com ho va ser per a Harris, però quan no em cuido decentment, sóc molt més vulnerable a l’ansietat, i en aquest moment es pot convertir ràpidament en un gran acord.)

Les meves circumstàncies no eren tan dramàtiques com les seves i, tanmateix, solia sentir-me orgullós de tenir un manteniment bastant baix, i ara només estic no. Almenys no en aquestes zones, on necessito el tractament de pura sang (o orquídia):

1. Alimentació. Des que em vaig quedar embarassada per primera vegada, he estat propensa a la hipoglucèmia. Sempre que mengi els aliments adequats per a mi, quan se suposa que els he de menjar i evito les coses que em fan sentir una merda, estic bé. Però no puc menjar qualsevol cosa sense patir les conseqüències.

2. Cafeïna. Adoro el cafè, però en un cruel gir del destí, la meva tolerància a la cafeïna va desaparèixer durant la nit fa uns quants anys. Ara la cafeïna em fa sentir pànic.

3. Dormir. Necessito un mínim de 7,5 hores cada nit. El fet de no dormir em fa vulnerable físicament i emocionalment, i de vegades em fa sentir boig. (Quin dia és? A quina ciutat estic?) No sempre ho entenc, i quan no ho faig necessito posar-me al dia ràpid: Vaig dormir deu hores feliços al meu propi llit ahir a la nit perquè no vaig dormir prou, o bé, el cap de setmana passat.

4. Espai mental. Necessito temps sol per recarregar-me i temps tranquil per deixar anar els meus pensaments.

5. Meditació. No ho hauria posat a la llista fa un mes. Ho vaig fer l’any 2001-02 per agafar-me de nou quan la meva recuperació de l’11 de setembre es va sentir més com una malaltia crònica que una cicatriu persistent. Quan vaig començar a millorar, vaig deixar l’hàbit. Però el mes passat, el meu terapeuta va recomanar que ho reprengués just després d’haver acabat el llibre d’en Harris, en el qual argumenta fermament la meditació. Crec en els signes, així que vaig tornar a començar, aquesta vegada fent servir el Aplicació Headspace. Prefereixo caure del llit i fer una altra cosa primer, però últimament necessito una posada a punt d’aquest matí per a la ment.

M’agradaria ser una noia fàcil de complaure, però quan es tracta d’aquestes cinc àrees, no em puc permetre el luxe de tenir un manteniment baix.

Tens àrees a la teva vida on no pots tenir un manteniment baix? M’encantaria escoltar els vostres pensaments sobre aquests, i si ressoneu amb les analogies de pura sang o d’orquídies, als comentaris.

Les cinc arees on no em puc permetre el

Deja un comentario