Les 3 coses que necessites per tenir gent a sobre. – Moderna senyora Darcy

Fa uns sis mesos, vaig sentir que Shauna Niequist compartia els seus tres articles essencials per preparar la vostra empresa a casa en 15 minuts o menys.

Els seus consells eren massa bons per no compartir-los, així que vaig redactar ràpidament una publicació… i m’hi he estat assegut des de llavors, esperant el moment adequat. (Ho sento, i tens raó, no hauria d’haver esperat tant!)

Savor de Shauna Niequist (publicat el 10 de març de 2015)

Això és tot: Shauna té un nou llibre que sortirà demà, 10 de març: Savor: Viure amb abundància on ets, tal com ets. És un devocional cristià: a part d’una introducció de dues pàgines i 21 receptes, el llibre consta completament de 365 devocions d’una pàgina.

He d’admetre: no estava tan entusiasmat amb la part «devocional»: m’han agradat els seus assaigs…Pa i vi era un dels meus preferits el 2013, i estava preparat per a una altra col·lecció de llarga durada. (Aconseguiré el meu desig amb el seu proper llançament, Present sobre perfecteperò no fins a la primavera de 2016.) Però em va sorprendre gratament Assaboreix.

En primer lloc, el llibre en si és preciós: és una tapa dura gruixuda, coberta de lli, amb pàgines amb punta de color marí. Sembla molt més car que el preu de llista de 17 dòlars (o 13 dòlars a Amazon ara mateix).

Shauna anomena aquesta col·lecció el seu «intent de parar atenció a aquesta vida», en moments grans i petits. Especialment petit. Es tracta d’utilitzar una frase que s’està exagerant, vivint en el presentsobre ser realment aquí per aquí i ara.

No vaig llegir Assaboreix coberta a coberta; no està pensat per a aquest tipus de lectura. Però em vaig asseure i vaig passar a les dates importants de la meva vida: el meu aniversari, l’aniversari del meu marit, els aniversaris dels meus fills. El meu aniversari, l’aniversari dels meus pares, els aniversaris dels meus estimats amics. A risc de semblar cursi, quan vaig passar a totes aquestes pàgines, vaig pensar . Aquest tema és perfecte per a aquell dia, per a mi.

Si heu llegit les seves obres anteriors, moltes de les històries us semblaran familiars. Estic d’acord amb això, sobretot perquè també hi ha molt contingut nou barrejat. I realment agraeixo el format curt, que em dóna l’oportunitat de centrar-me un tema durant uns minuts de cada dia. No sóc gaire coherent amb les lectures diàries, però posaré aquest llibre a la tauleta de nit (o millor encara, a la cafetera) i veurem què passa.

Un tema recurrent que recorre el treball de Shauna és l’hospitalitat, que creu que es tracta fonamentalment de fer espai a les nostres vides i a les nostres llars per a una presència i connexió reals.

Les 3 coses que necessites per tenir gent a sobre.  Quan es tracta d'hostaleria, només 3 coses són realment essencials!

Ella insisteix que no és tan complicat. Aquí teniu el vostre full de trucs per preparar l’hospitalitat en 15 minuts o menys:

1. Posa una mica de cansalada al forn o suavitza una ceba al fogó perquè la teva casa faci una bona olor i acollidora.

2. Agafa una cistella de roba buida per recollir-ne tota coses estirat al voltant. (Com a mínim, això significa qualsevol cosa amb què el vostre convidat pugui ensopegar i trencar-se una cama).

3. Utilitzeu una tovallola per a nadons per netejar qualsevol cosa que sigui enganxosa o enganxosa.

Si la teva casa no és perfecta, no t’ho pensis: la qüestió és que la gent surti de casa teva sentint-te millor amb ella mateixa, no millor amb tu. (La qual cosa és una bona cosa, perquè la meva casa mai, mai és perfecta. O remotament tancada.)

M’encantaria escoltar els vostres comentaris sobre l’hospitalitat d’última hora, el treball de Shauna Niequist i tot el que hi ha entremig.

Llibres esmentats en aquesta publicació:

Les 3 coses que necessites per tenir gent a sobre

Deja un comentario