La vostra eina per desbloquejar la web oculta: la vostra targeta de biblioteca

La vostra eina per desbloquejar la web oculta la vostra.webpMolts de vosaltres sou usuaris habituals de la biblioteca i, com jo, experts en la circulació final de l’acord. Però sabíeu que la circulació és només el 15-20% del que ofereix la biblioteca?

Quan vaig preguntar per primera vegada a la meva bibliotecaria de referència local què haurien de fer els usuaris de la biblioteca per treure més profit a la biblioteca, no va dubtar ni un segon: «Utilitza les bases de dades». Les bases de dades són una eina fabulosa per a acadèmics, estudiants o qualsevol persona que vulgui llegir Informes del consumidor, però no sabia què jo mai necessitaria les bases de dades. No estava massa entusiasmat amb les eines de recerca de la biblioteca.

Bé, m’he convertit, i aquest estiu he après la secció «Eines de recerca» del lloc web de la meva biblioteca. I mireu totes les coses bones que he trobat!

1. Segueixo el blog de moda Ja bonicai quan vaig saber que havia estat esmentat a la revista acadèmica La Crònica de l’Ensenyament Superior jo tenia per llegir-ho tot! Però aleshores vaig descobrir que necessitava una subscripció de 40 dòlars per accedir a l’article. Va ser llavors quan vaig decidir que necessitava familiaritzar-me amb les bases de dades i com «Moda, fora de l’armari” es va convertir en el primer article que vaig llegir utilitzant les eines de recerca en línia de la meva biblioteca local.

2. He vist la pàgina teaser de l’editorial Com la Jane Austen em va ensenyar a ser un home, però de nou, no podia llegir l’article sencer sense subscripció. Aquesta vegada, no em vaig espantar: vaig iniciar sessió al lloc web de la meva biblioteca i vaig accedir a la base de dades de ProQuest. (És un article curt i divertit, i el recomano a qualsevol fan de Jane Austen!) I mentre encara estava al lloc de la biblioteca, vaig demanar ràpidament el nou llibre de l’autor, Una educació de Jane Austen: com sis novel·les em van ensenyar sobre l’amor, l’amistat i les coses que realment importen.

3. Acabo de recórrer l’excel·lent llibre de Laura Hillenbrand Unbroken: Una història de supervivència, resiliència i redempció de la Segona Guerra Mundial, i estava intrigat per saber més sobre l’autora després de les seves al·lusions a una malaltia misteriosa en els seus reconeixements. La llibreta deia el seu assaig «Una malaltia sobtada” havia guanyat el National Magazine Award 2004; intrigat, ho vaig mirar. Només per subscripció (per descomptat!), però he trobat la versió de text complet amb les eines de recerca de la meva biblioteca en dos minuts sense problemes.

Les bases de dades no semblen divertides ni sexy (bé, potser sí si heu vist el vídeo de Librarians Do Gaga d’UW), però són la vostra eina per desbloquejar la web oculta. Les eines de recerca de la meva biblioteca són excel·lents, però són les eines de recerca estàndard disponibles a les biblioteques de tot el país, i probablement les mateixes eines també estan disponibles per a vosaltres. Només necessites el carnet de la biblioteca.

I si necessiteu ajuda per començar: pregunteu als vostres bibliotecaris de referència! La majoria estaria encantat d’ensenyar-vos a utilitzar les eines de la vostra biblioteca. Tant si voleu dedicar-vos a una passió, investigar una mica o llegir comentaris sobre matalassos Informes del consumidor, hi ha una gran quantitat d’informació a les bases de dades que Google simplement no us pot oferir. Però la teva biblioteca ho pot fer. Aprofiteu-ho!

Utilitzeu les eines de recerca de la vostra biblioteca? Si poguessis, què voldries trobar?

Deja un comentario