Gustos eclèctics, lectors lents i parlar de llibres amb desconeguts: Modern Mrs Darcy

Encara no he llegit Lonesome Dove i solia ser un esnob sobre els westerns, però recentment m’he penedit després d’haver llegit The Thicket de Joe Lansdale. Se sent èpic, però no té 900 pàgines, així que és una mica menys intimidant. M’encanten els personatges que dóna vida, i hi ha força repartiment en aquest llibre. S’explica a través dels ulls d’un nen la germana petita del qual és robada per uns homes dolents, i ha de trobar ajuda per anar a rescatar-la, però els seus pares acaben de morir d’una verola de principis del segle XX. Ho sé, sembla una pel·lícula de John Ford, però és molt millor. He estat llegint molt de Joe Lansdale des que vaig llegir aquest, i un altre dels meus preferits és Sunset and Sawdust. El feminisme de Lansdale brilla en aquest. Es tracta d’una dona que està sent incriminada per l’assassinat del seu exmarit, i ha de netejar el seu nom, amb l’ajuda reticent del seu ex-MIL. Passen coses boges, inclòs el clima bíblic (és Texas, així que és real), i hi ha tants personatges fabulosos que ni tan sols puc. M’encanta tant el seu escrit, quan acabo un dels seus llibres em sento… net. És difícil d’explicar, és com si hagués passat per una experiència intensa i he sobreviscut i he sortit a l’altre costat canviat i bé. Així que hi ha el meu endoll per als westerns de Joe Lansdale. Ara estic fent camí a través de tots els seus llibres.

Deja un comentario