Guitar Books: tres llibres de teoria musical per a guitarristes

Tard o d’hora qualsevol guitarrista seriós s’adona que una sòlida formació teòrica és l’únic camí a seguir. La teva oïda només et pot portar tan lluny, és llavors quan la teva teoria musical pot activar-te i eliminar qualsevol obstacle musical que t’interposi per expressar-te plenament.

Sembla bastant senzill… només cal anar a la botiga de música i agafar un llibre de teoria i marxar; anem bé… agafa el llibre equivocat i acabaràs més confós que mai.

Fet musical de la vida número 1: No tots els llibres de teoria són iguals.

Recordo que quan vaig començar la meva primera feina, va ser en una botiga de música ensenyant música; Tenia una mica de reputació com a intèrpret a l’àrea local tocant en bandes de ball, etc., i com que ja havia venut una mica d’equip musical per a la botiga de música segons la meva trajectòria, van pensar que seria l’opció òbvia. ; si

la botiga tenia un client potencial de guitarra o amplificador que deixaven un missatge amb la meva mare, després, després de l’escola, baixava a la botiga i feia una demostració de l’equip.

Tot va començar bé, em vaig ensopegar i em vaig fer camí a les lliçons de guitarra, no estic segur de qui vaig aprendre més jo o els meus alumnes. Sé que vaig aprendre un munt cada dia sobretot sobre com no ensenyar.

De totes maneres, molt d’hora el responsable de la botiga em va informar que si anava a seguir fent classes per a la botiga hauria d’estar «qualificat»; No sabia exactament què implicava, però em va semblar espantós

Com va resultar que el que volia dir era que necessitava estar formalment qualificat… només poder tocar la guitarra no era prou bo si els anava a ensenyar guitarra.

La bona notícia era que anaven a pagar les meves lliçons, així que estava bé… encara hi havia més bones notícies que podia anar a les classes de teoria en lloc d’haver de treballar a la botiga.

Així que vaig començar les meves lliçons de teoria i molt aviat em vaig sentir frustrat, confós i perplex… coses que sabia que treballaven al quiosc la nit anterior no coincidien amb la lliçó de teoria de l’endemà.

Com més confós em vaig posar més decidit a trobar la «veritat»; així que vaig començar a estudiar amb altres professors per augmentar les meves lliçons «pagades» de la botiga de música… noi, va empitjorar les coses? Semblava com si cada professor de teoria tingués la seva pròpia inclinació sobre les coses que molts conceptes bàsics no coincideixen.

En resum… després de molt jugar, pensar i investigar vaig descobrir….

Fet musical de la vida #2: hi ha diferents tipus de teoria… de fet hi ha tres tipus diferents de teoria: clàssica, jazz i rock/blues!

Aquestes són categories molt àmplies, totes són importants i el músic complet ha de ser conscient de les seves similituds i diferències.

El seu món està ple de llibres de teoria clàssica tradicional, així que no els parlaré aquí. La teoria moderna aplicada a la improvisació i a la música del nostre temps és del que parlo… és fantàstic saber què va passar fa 400 anys, però és poc probable que t’ajudi a assegurar el concert de rock del proper divendres a la nit,

Aquí teniu els meus tres millors llibres de teoria moderna per a guitarristes

Títol: Mètode modern per a guitarra – Per William Leavitt (Berklee Press)

Disponible des de: Berklee.com

Visió general: si voleu entrar a la planta baixa i estudiar guitarra i teoria aplicada al diapasó de la guitarra, aquest és el lloc per començar!

Disponible en tres volums; les seixanta primeres pàgines del volum un cobreixen els conceptes bàsics de la lectura de música en la primera posició de la guitarra.

La segona part del volum 1 de Berklee presenta els cinc patrons de digitació estàndard per llegir música sobre el diapasó.

Títol: Estudis de Jazz – per Bruce Clarke (ed. clinch vise text)

Disponible des de: BillyHydemusic.com.au

Visió general:Un llibre fantàstic que enlaira quan acaba el volum de Berklee; el llibre d’Estudis de Jazz és ideal per utilitzar-lo juntament amb el volum dos de Berklee.

Explicacions fantàstiques de com funcionen els conceptes de modalitats, cicle 5 i cicle 7. Els estudis de jazz són una gran introducció al món de la improvisació, si has estudiat teoria tradicional aquest llibre «volarà la tapa» com mires la teoria. Instrucció pas a pas, molt fàcil d’entendre. Molt recomanable.

Títol: «Veure-ho – Escoltar-lo / Escoltar-ho – Jugar-lo» – per Dick Grove

Disponible des de: DickGrove.com

Visió general:Un curs complet amb instruccions de DVD/text del mateix Dick Grove, podeu pagar fàcilment 100.000 dòlars en instrucció universitària i mai no rebre aquest tipus de matrícula.

Cadascú aprèn de manera diferent, els DVD donen vida al text escrit ajudant a mantenir la motivació i l’entusiasme de l’estudiant. Qualsevol d’aquests cursos individuals o combinació dels tres textos teòrics us permetrà expressar-vos a la guitarra.

Deja un comentario