Et puc dir una cosa? – Moderna senyora Darcy

El cap de setmana passat vaig estar a Nova Orleans amb un munt de llibreters i lectors per tercer any consecutiu, i va ser genial. (Lectors: marqueu els vostres calendaris per al setembre de 2018, quan aquest esdeveniment únic es traslladi a Tampa.)

El diumenge, durant el Festa mòbil, estava en un panell de no ficció i vaig poder explicar el meu llibre a una sala plena de llibreters i lectors. Aquestes no són les apostes més altes: no hi ha corda ni trofeu, la vida de ningú està en joc, però certament eren prou alts com per posar-me nerviós. En funció del que vaig dir, els lectors decidirien si el volien comprar, compartir-lo o llegir-lo. Els llibreters estarien decidint si el volien portar a la seva botiga. Afegiu-hi la sempre potent combinació d’introversió + parlar en públic, i va ser nerviós.

Però jo amor parlant de llibres amb els meus companys lectors, fins i tot quan aquest llibre és meu (o això és el que em deia a mi mateix). I així, quan va ser el meu torn, vaig parlar del meu amor perdurable fins i tot els qüestionaris de personalitat de Buzzfeed més absurds (Nota per a mi mateix: escalfar la multitud amb acudits de Ryan Gosling és una estratègia guanyadora). Vaig parlar de la meva condició de fa molt de temps com a geek de personalitat majúscula.

Vaig explicar com la comprensió de punts específics sobre la meva pròpia personalitat havia canviat la meva vida, però com aquesta informació havia estat molt difícil d’aconseguir. Els vaig dir això Gent de lectura era el llibre que m’agradaria dirigir, un que no es llegia com un llibre de text de psicologia, però semblava una guia amigable, fent que els marcs de personalitat més populars fossin fàcils d’entendre i d’aplicar.

Veritable confessió: sempre que parlo amb una multitud, em sento com aquell professor Dia lliure de Ferris Bueller, el que fa els drones una i altra vegada, sense que ningú escolti. Quan el panell va acabar, no tenia ni idea de si havia dit alguna cosa coherent, i molt menys útil.

Més tard aquella nit, molt després que el meu panell s’hagués acabat, vaig estar informant sobre el dia amb un company d’autor, algú a qui admiro, personalment i professionalment, que s’ha convertit en amic durant aquests darrers anys. També: és fantàstica amb el que fa.

Li vaig dir que sempre em sento com una idiota que plora quan parlo, i va dir ràpidament: No gens ni mica—i va continuar enumerant el que vaig fer bé. Aquesta introvertida té zero objectivitat sobre les paraules que surten de la seva boca en aquest tipus d’escenaris, així que, per descomptat, vaig apreciar la seva valoració.

Però mentre ens acomiadàvem, ella va preguntar: Et puc dir una cosa?

És clar, Jo vaig dir. I després em va donar consells específics sobre alguna cosa que jo no ho va fer fer, sobre com em vaig quedar curt, sobre com ho podria haver fet millor.

Lectors, no sé com ha estat la vostra experiència, però a la meva vida he passat molt de temps amb dones que no s’expliquen les coses difícils. Quan un de nosaltres expressa la seva preocupació per alguna cosa que estem fent malbé —un projecte, una relació, tota una temporada de vida— és molt probable que ens expliquim alguna versió de No et preocupis per això o Estic segur que està bé.

No és una cosa terrible d’escoltar, perquè volem que estigui bé. Volem que la nostra gent ens estimi encara que tinguem por que ho estiguem tot.

Però de vegades ho és no bé. Lluny d’estar bé. I necessitem persones a les nostres vides que realment ho diguin No està bé. Qui ens ajudarà a pensar què podríem estar fent millor, encara que aquesta situació no sigui tan còmoda com Estic segur que està bé. Qui ens dirà què podríem fer de manera diferent?millor—si tenen alguna idea de què pot ser. Aquestes relacions triguen temps a construir-se; cal molta història i molta confiança per arribar-hi Et puc dir una cosa? territori. Però hem d’arribar-hi.

De vegades, el que hem d’escoltar és molt important (vegeu: una relació, tota una temporada de vida). La meva experiència a Nova Orleans? No és una gran cosa. Però des que vaig marxar, no puc deixar de pensar quant necessito unes relacions que deixin espai al dolent, així com al bo. Això em va permetre ser qui sóc realment, i no una versió polida per a les aparences de mi mateix. Relacions on sé que puc dir Ho estic enganxant totconfiant que obtindré una resposta honesta, no Estic segur que està bé.

Et ressones amb aquesta experiència? Estar d’acord o en desacord? M’encantaria escoltar les teves històries sobre el «Puc dir-te una cosa?» converses I les converses «Estic segur que està bé» als comentaris.

Deja un comentario