Estratègies per afrontar l’hivern, la meva temporada menys preferida.

No m’agrada l’hivern, però m’agrada desembre. És festiu i divertit; les llums centelleigs brillen per tot arreu i l’anticipació de les vacances omple l’aire fred. On visc, el fred del desembre és nou i nou. Els jerseis se senten bé amb la pell que ha quedat nua durant massa mesos i la primera neu és un miracle.

Però aleshores s’acaba el Nadal, s’instal·la el fred i la primavera queda a dos (o potser tres?) mesos. El fred ja no és novel·la. És opressiu. Sense llums centelleigs il·luminen els dies tristos.

Afrontant l'hivern ara que s'han acabat les vacances |  La senyora Darcy moderna

Potser no m’agrada l’hivern, però he après a fer-ho. Així m’estic preparant per afrontar la meva temporada menys preferida.

(No sóc metge, i això no és un consell mèdic. Però aquests consells m’han ajudat molt.)

1. Porta el sol.

M’encanta la meva llum del dia i la trobo a faltar en aquesta època de l’any. Tot i saber-ho, vaig esperar massa per comprar una caixa de teràpia de llum perquè no em pensava tècnicament patia un trastorn afectiu estacional. Quan finalment vaig decidir aconseguir-ne una de totes maneres, la vaig anomenar una de les coses més intel·ligents que vaig fer aquell any.

jo utilitzo la meva llum de teràpia cada matí. La meva ment sap que és hivern, però el meu cos està més feliç amb una mica de sol d’estiu.

2. Agafa una mica d’aire fresc.

Intento portar el sol, però també surto cada dia, encara que només sigui per capbussar-me ràpidament al parc. Em sento millor quan respiro aire fresc i em poso a l’aire lliure real sol, per molt que estigui emmascarat pels núvols d’hivern.

hivern del parc

3. Feu una mica d’exercici.

El meu metge em diu que ens movem menys a l’hivern. Aquesta és una inclinació natural, però això no vol dir que sigui bona per a nosaltres. M’asseguro que cada dia aixeco algunes peses, pujo a la cinta de córrer o al rem, faig un vídeo de ioga. Estic més feliç, i dormo molt millor, quan faig exercici.

4. Dormir una mica.

El vostre cos fins i tot pot requerir més tancament els ulls durant els mesos d’hivern. (El meu sí.)

5. Preneu les vostres vitamines.

Les vitamines són una incorporació recent al meu règim d’hivern, perquè solia pensar que la meva dieta saludable era suficient. En aquests dies, les ordres del meu metge són un multivitamínic, un complex B, oli de peix i vitamina D diàriament.

6. Abraça l’acollidor.

Trobo a faltar desesperadament el sol i la calor durant aquests mesos. Però l’hivern té els seus encants, i estic fent tot el possible per abraçar-los. Estic gaudint del menjar reconfortant (els estofats i els estofats són els meus preferits). Encenc el foc, encenc espelmes i prenc te. Estic arraulit al sofà amb un edredó i un bon llibre.

L’hivern i jo potser no estic en els millors termes, però puc gestionar-me fins a la primavera si segueixo els meus propis consells.

Com et veus els mesos d’hivern? Quins consells pots compartir per gaudir (o sobreviure) de la temporada?

Novel·les PS 9 amb les quals s’arrossega aquest hivern.

Deja un comentario