Enganxat a la història

He llegit fa poc La princesa núvia per primera vegada. Em va encantar el llibre (encara que pot ser millor o no que la pel·lícula).

Tinc un passatge enganxat al cap des que vaig acabar, però no té res a veure amb Wesley o Buttercup o Inigo Montoya. Apareix molt primerenc al llibre –pàgina 9, a la meva edició– i es tracta lectura.

L’autor, William Goldman, diu del seu jo de 10 anys:

Qui pot saber quan canviarà el seu món? …. Fins i tot una setmana més tard no era conscient del que havia començat aquella nit, les portes que es tancaven de cop, mentre d’altres lliscavan cap al clar. Potser almenys hauria d’haver sabut alguna cosa, però potser no; qui pot sentir la revelació al vent?

El que va passar va ser això: em vaig enganxar a la història.

Per primera vegada a la meva vida, em vaig interessar activament per un LLIBRE. Jo el fanàtic dels esports, jo el fanàtic del joc, jo l’únic nen de deu anys d’Illinois amb un odi a l’alfabet volia saber QUÈ VA PASSAR DESPRÉS.

Ah, com em relaciono amb això. Us puc dir la primera vegada que em vaig enganxar a la història: ho va ser Emily de Lluna Nova: el primer llibre que vaig acabar sota les cobertes amb una llanterna a les 2 del matí, perquè ho volia saber què va passar després.

El meu marit t’ho dirà La Firma va ser el llibre que el va fer lector. Ell ho faria agradat llibres abans, però aquest va ser el primer que no va poder deixar.

També he vist com els meus fills s’enganxaven a la història. El meu fill es va enamorar de la lectura quan ho va trobar La sèrie Magic Tree House. (No té el caché dels clàssics, però com que li encanta llegir i el seu gust és bastant bo aquests dies, ho agafaré.)

La meva filla es va convertir en un lector davant els meus ulls quan va trobar el Llibres històrics de American Girl. Ella va començar Coneix la Felicity com a lector feble, però va acabar la sèrie de sis llibres amb força, motivada per lluitar perquè necessitava saber què va passar després.

M’agradaria pensar que tots els lectors devots poden assenyalar el llibre que els va enganxar primer. És cert? Tu em dius.

Quin va ser el llibre que us va enganxar a la història?

Deja un comentario