Els lectors de l’Atlàntic no ho podem tenir tot, però nosaltres ho podem?

Quan vaig treure l’últim Atlàntic sortit de la meva bústia i vaig veure les paraules «Per què les dones encara no ho poden tenir tot«, mirant-me des de la portada, vaig gemegar i vaig pensar a posar-lo directament a la paperera de reciclatge.

Tinc 33 anys i estic cansat de tota la discussió sobre «tenir-ho tot». Aquest terme és tan carregat per a mi, tan tòpic i realment, gairebé antic en aquest punt. Ni tan sols puc utilitzar la frase sense un to irònic i una mirada gegant.

No obstant això, més tard aquella nit vaig recollir el Atlàntic i va començar a llegir la portada d’Anne-Marie Slaughter. Em va sorprendre veure que, malgrat el titular sensacionalista, en general m’agradava l’article, en què Slaughter descrivia francament la seva incapacitat per fer simultàniament dues feines importants per a la seva satisfacció: la d’un empleat de primer nivell del Departament d’Estat i la mare de dos adolescents. .

Article de Slaughter és reflexiu; el contingut és carnós i val la pena discutir. Ella resumeix bé la seva lluita personal, i les lluites de totes les dones professionals. Insinua solucions significatives, suggerint possibilitats com horaris flexibles, treball fora del lloc i hores de treball realistes per a ambdós gèneres. I la seva veu sona amb autoritat: Slaughter va néixer l’any 1958. Té prou experiència per saber de què parla.

Però la seva peça no és per a tothom, com ella reconeix: «Escric per a les meves dones demogràfiques, molt educades i benestants que tenen el privilegi de tenir opcions en primer lloc».

I ara escric per meu demogràfics

Vaig néixer l’any 1978. Als meus companys, Slaughter pot plantejar alguns punts filosòfics interessants, però els seus arguments no afecten directament les nostres vides. No volem el que ella vol. Vaig a sortir aquí, però diré que la nostra versió de «tenir-ho tot» és molt diferent —i molt més assolible— que la seva.

Potser és perquè les dones amb les quals vaig anar a l’escola no tenien la mirada posada en les grans empreses, sinó en el ministeri professional, l’educació o el món sense ànim de lucre, però les meves companyes femenines no enumeren «dirigir una empresa Fortune 500» com un dels seus objectius de vida. No volen servir com a senador o analista financer sènior.

No, la majoria de les meves companyes només volen gaudir d’un treball significatiu, un matrimoni fort i unes relacions familiars sòlides. Ah, i un pressupost familiar equilibrat. I l’assegurança mèdica. Però encara estem lluitant per esbrinar exactament com per fer-ho.

Mentre que Slaughter es fa eloqüent en el Atlàntic sobre la impossibilitat de «tenir-ho tot», estem ocupats sobre el terreny intentant esbrinar com fer-ho. Estem experimentant amb maneres noves i creatives de combinar feina i família. I molts de nosaltres, segons la nostra pròpia definició, no la de Slaughter, ho estem tenint èxit.

És hora d’un nou paradigma.

Els meus companys, dones de més de 30 anys o menys, no s’esforcen per complir un somni impossible de «tenir-ho tot». Aquest paradigma s’està morint i un de nou guanya terreny.

L’anomenaré model Share Care, perquè encara no tinc un terme millor. (En tens un? Comparteix-lo als comentaris, si us plau!) Les nostres vides familiars reflecteixen una nova economia domèstica: una en què els dos pares estan treballant —en diferents graus— i tots dos els pares fan torns com a cuidador mentre l’altre cònjuge treballa. Les estrictes línies de demarcació entre la nostra vida laboral i personal han desaparegut; ara estem buscant una barreja més orgànica dels dos.

Per fer-ho, confiem en les mateixes solucions que proposa Slaughter al Atlàntic: horaris flexibles, treball fora del lloc i hores de treball realistes tots dos gèneres. Estem preparant solucions que canvien al llarg de les estacions en resposta a les necessitats en evolució de la família. Alguns de nosaltres tenim concerts a temps complet, però molts de nosaltres anem a treballar per compte propi i a temps parcial. Estem accedint deliberadament a professions que tenen horaris flexibles o estius lliures. Slaughter pot riure de la idea de que «ho tinguem tot», però estem contents amb el que tenim. I sobretot, ho estem aconseguint en els nostres propis termes.

Tot i així, tot i que experimentem i gaudim de l’èxit amb maneres noves i creatives de combinar feina i família, encara estem lluitant per trobar maneres de combinar-los amb elegància. Eficaçment. Productivament.

La meva safata d’entrada està plena de correus electrònics de bloggers d’entre vint i trenta anys que demanen el meu consell sobre la seva negociació personal de la feina i la vida. No m’estranya. Quan em trobo amb els amics, això és del que parlem. I no només estem parlant de fer que la nostra vida funcioni com a dones; Estem parlant de fer que les nostres famílies funcionin, perquè la majoria dels nostres marits també estan a bord. (O, les dones solteres sabem que quan trobem aquest tipus adequat, serà algú que creu en aquesta nova combinació de vida laboral i vida laboral.)

Desesperat per nous models

Aquest punt de vista holístic no és una cosa que vaig tenir a l’escola, i no és una cosa amb la qual em vaig criar. No tenia gairebé cap model per a aquest nou paradigma de vida i feina. El meu marit i jo hem hagut de resoldre les coses pel nostre compte. Però les dones de la meva edat estan desesperades…desesperada–per dialogar sobre la navegació de la seva negociació laboral/vida. Volen trobar solucions. Volen esbrinar com fer-ho funcionar en el seu propi entorn familiar.

He estat observant-i participant-hi aquests desenvolupaments amb interès. Em fascina aquest paradigma emergent. És per això que durant l’últim mes he estat treballant en un llibre electrònic sobre aquest tema. En ell, comparteixo la història del viatge de la meva família i les històries de molts de vosaltres que heu estat explorant aquest nou paradigma a les vostres famílies.

Acabo d’acabar el meu primer esborrany i estic mirant el 13 de setembre com a data de llançament. Si tens una història per compartir, m’encantaria escoltar-la. (ACTUALITZACIÓ: llegiu més informació sobre com ho fa aquí.)

jo També m’agradaria escoltar els vostres pensaments sobre «tenir-ho tot». Això és possible? Creus que la terminologia està desfasada? Estàs intentant combinar una feina significativa amb una vida familiar significativa? Estàs tenint èxit? Quins són els vostres reptes més grans?

Deja un comentario