Els avantatges de llegir junts – Modern Mrs Darcy

La lectura sovint es pensa com un acte solitari, i no és d’estranyar. M’encanta llegir sola; és el meu passat preferit i la meva escapada introvertida. És agradable i fàcil: tot el que necessito és un llibre, un moment tranquil i un lloc per seure. Encara que si el llibre és prou bo, ho defensaré.

Llegir és una cosa que puc fer jo sol, però un bon llibre també aporta gent junts. La gent del llibre és la meva gent preferida, i quan acabi un llibre, vull parlar-ne amb els meus companys lectors!

M’encanta connectar-me a través dels llibres i he trobat molts esperits afís llibres d’aquesta manera: gent amb qui sento un parentiu perquè ens interessa llegir i compartim l’experiència comuna del text. Un bon llibre és un trampolí per a una bona conversa, perquè «Què vas pensar d’aquest llibre?» és una pregunta sorprenentment personal.

Llegir amb els altres ajuda a fer que un llibre cobreixi vida per a mi. Quan m’apropo a un llibre, ho faig amb la meva pròpia història, la meva pròpia comprensió; quan t’acostes a un llibre fas el mateix. Quan llegim junts, tots dos gaudim d’una experiència més rica i completa, perquè jo puc agafar prestada la teva experiència personal i tu pots agafar prestada la meva. Aquesta comprensió més àmplia augmenta l’experiència.

Llegir amb els amics m’ha ajudat a apreciar els llibres que no m’agraden, sobretot quan ho fan els meus amics. Els amics llibreters em mostren les mancances dels llibres que m’encantaven. Pot ser que faci mal, però, tanmateix, em fa un millor lector. Em mostren què em perdo quan llegeixo un llibre. I em fan estimar encara més les parts bones.

M’encanta l’anada i tornada amb altres lectors al meu podcast. M’encanta escoltar la teva opinió sobre els llibres que estic llegint i els llibres que jo voler per llegir, aquí al blog. I la setmana que ve, estrenarem un club de lectura en línia que facilitarà molt l’anada i tornada. Seguirem gaudint dels avantatges de llegir al llarg (tria els teus propis berenars! posa’t el pijama! fes una migdiada al mig del capítol 4!) i afegirem els avantatges de llegir en comunitat.

Llegir és un acte solitari, però hi ha molt a guanyar de llegir junts. Tinc moltes ganes de llegir més a fons vostè, a partir del 12 d’octubre.

Actualització: El Club de Llibre MMD està obert!! Vinga!

Parleu-me de llegir sol i llegir junts. Com han forjat els llibres connexions personals a la teva vida? Com t’ha donat vida la lectura d’un llibre en comunitat? Explica’ns-ho tot als comentaris.

els avantatges de llegir junts

¿Que te ha parecido?

Deja un comentario