El regal més gran que els lectors poden fer als escriptors. – Moderna senyora Darcy

Si us plau, uneix-te a mi per donar la benvinguda Andi Cumbo-Floyd al blog.

Una còpia de The Santa Monica Review Vaig estar assegut a la taula de cafè dels meus pares durant anys. Els meus no són lectors de revistes literàries ni són del sud de Califòrnia. Així que la revista estava una mica fora de lloc entre els Vida del Suds i Resum del lectors a la seva sala d’estar.

Realment, l’únic motiu pel qual s’hi va asseure va ser perquè tenia un assaig a les seves pàgines. I els meus pares estaven orgullosos de mi. M’agrada imaginar-me’ls mirant com algú passava les pàgines i veia el meu nom. Sé que somreien cada vegada. Aquest acte suau va ser la seva manera humil i tranquil·la de presumir.

El seu orgull va escalfar el centre del meu cor.

Em sento molt semblant quan algú m’ho diu han llegit el meu llibre, quan escriuen una ressenya a Goodreads, quan comparteixen alguna cosa del meu bloc a les seves pàgines de xarxes socials. Hi ha alguna cosa que m’omple d’ànima que la gent es pren el temps per llegir el meu treball i compartir-lo amb altres persones.

No es tracta simplement de vendre més còpies. Es tracta d’una mercaderia molt més valuosa que els diners: suport.

Quan algú em diu que ha llegit alguna cosa que he escrit, no em pregunto si l’han comprat, si li he regalat un exemplar quan es va publicar, si l’han manllevat a la biblioteca o a un amic. Només em delecto amb el fet que algú li importava prou per llegir alguna cosa que vaig escriure. Aquest regal és profund i ric.

En la nostra cultura saturada de màrqueting i orientada als diners, sovint els lectors es poden veure induïts a pensar que la millor manera de donar suport a un escriptor és comprar els seus llibres. La compra de llibres ho és, sens dubte un mètode important per donar a un escriptor l’impuls que necessita per a la seva carrera. Però senzillament lectura un llibre marca la diferència en l’esperit d’una escriptora que necessita, fonamentalment, que se li recordi que la seva obra val la pena.

Els escriptors, com tots els artistes, passem una gran quantitat de temps parlant d’escriure, lluitant contra les veus que diuen que el que fem no importa, o que és egoista. Quan algú ens diu que el nostre escrit ha valgut la pena el seu temps, és com si una espasa gegant de suport hagués silenciat aquelles veus que xiuxiuegen sobre la nostra ineptitud.

Tant si prenem en préstec un llibre a un amic, en traiem un de la biblioteca, en recollim una còpia a través d’un intercanvi de llibres en línia, rebem un PDF gratuït durant un sorteig, el fet que ens preocupéssim prou com per posar les mans a les paraules d’un escriptor… això és el més important, no la quantitat que gastem per aconseguir el llibre.

Així que la propera vegada que agafeu un llibre de la prestatgeria de la biblioteca o una còpia d’un sorteig de Goodreads, sàpiga que nosaltres, els escriptors del món, agraïm el vostre temps i la vostra energia. Si ens escriviu una nota o ens feu una ressenya, també estem molt agraïts. Però sobretot, estem agraïts que t’hagis preocupat prou per donar la teva ment i el teu cor a les nostres paraules. Això, allà mateix és el regal més gran de tots.

Sorprèn escoltar això? Jo era. M’encantaria saber com TU decideixes donar suport als escriptors i el seu treball als comentaris.

Andi Cumbo-Floyd és una escriptora, editora i entrenadora d’escriptura que viu als contraforts de les muntanyes Blue Ridge amb el seu increïble marit, els seus 4 gossos, 5 gats, 6 cabres i 11 gallines. Podeu obtenir més informació sobre el seu llibre Els esclaus tenen noms al seu blog – andilit.com.

Deja un comentario