7 lliçons que vaig aprendre de la manera més difícil el 2012 (que mantindré el 2013)

Vaig aprendre moltes lliçons de la manera més difícil el 2012. Algunes eren problemes importants, altres no tan importants. Però els estic agraït per tots i estic agraït d’entrar al 2013 amb aquests coneixements ja a la mà:

1. Escriu al llibre. Saps que faig escola a casa, oi? Els meus fills tenen llibres de text amb tapa dura que estan pensats per ser reutilitzables. Cada matí feia còpies fidelment de les lliçons del dia abans de començar la seva feina. Finalment em vaig adonar que només podrien escriure al llibre, reduint 10 minuts del meu temps de preparació cada dia.

Ara he reclamat 10 minuts al dia, els seus deures escolars estan ben continguts als llibres i sempre saben a quina lliçó estan. I si un dia hem de reutilitzar aquests llibres de text, en puc comprar-ne de nous per 11 dòlars cadascun. No és gran cosa.

2. Menys és més. El meu estilista em va suggerir que provava de fer xampú cada 2 o 3 dies, i és un miracle. El meu cabell és més sa i es veu millor (les meves ones canalla sempre són més domadores el segon dia), però l’estalvi de temps és increïble. Rentar-me i assecar-me els cabells requereix molt de temps, i només fer-ho cada 3 dies estalvia molt de temps. Tant de bo hagués començat això fa anys. I en aquesta nota…

3. No ets tu. És el teu estilista. Sempre he tingut relacions amoroses amb els meus perruquers. Mai he tingut una xerrada real de definició de la relació amb algú que em fa el cabell, però visitar un altre estilista després d’haver establert una relació a llarg termini sembla fer trampes. (Tinc raó?) Però aquest any necessitava desesperadament el meu cabell tingut professionalment després d’abusar-ne amb clor i aigua salada durant tot l’estiu, i no podia justificar el pagament de les tarifes habituals del meu estilista pel color.

Vaig demanar recomanacions… i vaig acabar amb algú que jo amor. Ella sap exactament com tallar-me els cabells difícils de tallar i cobra la meitat del que pagava abans. Per primera vegada en anys rebo elogis de «bon cabell», fins i tot quan el meu cabell no està amuntegat en un moll desordenat.

4. Pregunta. El 2012 em vaig sentir còmode demanant ajuda. Això no ho faig prou. Conec gent que voler per ajudar-te. No importa el que sigui. Preguntar no és còmode al principi. Estic practicant fins que em sento còmode.

5. Pitch. Això és un cosí a preguntar, però no són el mateix. L’any passat vaig veure coses bones de les quals volia formar part, així que vaig llançar. Vaig fer un cas per ser inclòs, i moltes vegades, ho vaig ser. El llançament fa por, però obtenir un «sí» val la pena.

6. Experimenta. He estat intentant experimentar més en diverses àrees de la meva vida. Els experiments van de dues maneres: tenen èxit o fracassen. La meva inclinació natural és ser un perfeccionista i un maximitzador, o algú que veu el fracàs com l’enemic. Però estic començant a entendre, no només intel·lectualment, tampoc, que el fracàs és un mecanisme de retroalimentació bastant eficient. I sóc eficient.

7. El meu entorn m’afecta més del que m’agradaria. Necessito tranquil·la i ordenada per mantenir-me sa. No tot el temps ni a tot arreu (o realment em tornaria boig!), Però he descobert que necessito una hora tranquil·la al dia i una habitació neta a la casa per mantenir el malestar a ratlla.

A mesura que els meus fills es fan grans i el ritme de la vida familiar canvia, contínuament estic trobant noves maneres de crear un espai tranquil. Ara mateix confio hora de la cistella de llibres i audiollibres, projectes artístics i Jo Gabba Gabba–a més d’una estona de cafeteria en solitari i una rutina de recollida nocturna per la casa. Canviaré les meves estratègies segons sigui necessari, assegurant-me que el meu entorn ofereix el que necessito, fins i tot si m’agradaria no necessitar-ho.

(En una nota relacionada, aquí teniu les 6 coses més intel·ligents que vaig fer el 2011, rellevants com sempre).

Quines lliçons tan guanyades portes cap al nou any?

crèdit fotogràfic

Deja un comentario