7 llibres que demostren que de vegades pots jutjar un llibre per la seva portada. – Moderna senyora Darcy

Per al repte de lectura de 2015, estic blogueant a través d’una categoria al mes, per ordre. (No et preocupis, no cal llegir ells en ordre.)

Fins ara hem tractat:

 1. un llibre que volies llegir
 2. un llibre publicat aquest any
 3. un llibre d’un gènere que normalment no llegeixes
 4. un llibre de la teva infantesa
 5. un llibre que li encanta a la teva mare
 6. un llibre que va ser escrit originalment en un idioma diferent
 7. un llibre que «tots» han llegit menys tu

El repte de lectura 2015. Ara començo!

«No jutgis un llibre per la seva portada», diu la dita. Però la majoria de nosaltres ho fem igualment.

Sens dubte: no se m’acut un moment en què hagi escollit un llibre només per la seva portada, però agafo llibres perquè tenen una portada preciosa. i un gran títol tot el temps. (El títol és a la portada, després de tot, i crec que això és una part important de fer judicis ràpids sobre el que volem llegir.)

Per descomptat, això talla en ambdós sentits. Aquest mateix cap de setmana vaig recomanar un llibre a un amic i li vaig dir explícitament que no tingués en compte la seva terrible portada. (Va ser La balada del lladre de whiskyi si ets com ella, t’espantaràs quan facis clic i hi facis una ullada!)

He tingut molta cura amb quins llibres trio destacar aquí. Em costa parlar de llibres que no m’agraden aquí al bloc (tot i que estic intentant fer-ho amb reflexió). És massa fàcil recordar un llibre que vau veure a MMD (sobretot si té una gran portada) i no recordar res més que vaig dir al respecte. És per això que comparteixo (amb una excepció) llibres que vaig triar per les cobertes, després vaig acabar llegint i estimant.

Si estàs pensant a llegir un llibre basat en la portada, comparteix què és als comentaris, i els que l’hem llegit podem valorar-nos. (Compartiré el meu: digues-me què en penses!)

7 llibres que vaig triar per la portada:

Repte de lectura 2015: un llibre que has escollit per la portada

La vida històrica d'AJ Fikry

Aquesta és la història d’un llibreter entranyablement irritable i com va canviar la seva vida quan un paquet inesperat va aparèixer a la seva llibreria. Per als lectors devots, aquest llibre és un meravellós recordatori del poder dels llibres i de com poden unir la gent. Però tingueu en compte: aquest llibre pot explotar la vostra llista per llegir. Al començament de cada capítol, el narrador recomana un llibre —o, de vegades, un conte— a la seva filla, descrivint de què tracta i per què li agradarà. (És un llibreter: no pot evitar-se.) M’encanta com la portada brillant de l’edició de tapa dura sembla que et convida a entrar a la història, però no et perdis les altres edicions: la Edició de butxaca dels EUA té una divertida broma interior (nota quin llibre està exposat a l’aparador) i la portada del Regne Unit també és genial. Més informació →

On vas anar, Bernadette?

Aquesta antiga Guia de lectura d’estiu escollida Desenvolupament detingut escriptor Semple està escrit en molts formats: correus electrònics, cartes, factures d’urgències, informes policials, fins i tot correspondència entre un pacient i un psiquiatre. La història no és convencional i una mica desconcertada, de manera que l’autor va sol·licitar específicament una portada gràfica i atrevida que insinués la història còmica i satírica que hi ha dins. Ella ho va aconseguir: la portada és tan atractiva que els llibreters li diuen a l’autor que la gran portada és per això que el llibre continua venent tan bé. Més informació →

Secrets d'una vida encantada

Fa anys que escolto coses bones sobre la ficció històrica de Susan Meissner, però he de reconèixer que va ser la portada la que em va convèncer per provar el seu darrer treball: va sorgir per tot arreu. Tauler de pinterest del MMD Reading Challenge per aquesta categoria a principis d’any! Ara que l’he llegit, tinc dificultats per connectar la dona elegantment vestida de la portada amb qualsevol personatge de la novel·la, però com que la protagonista adolescent somia amb convertir-se en dissenyadora de moda no està gaire lluny. La història té lloc durant el London Blitz, i probablement per això em va recordar amb tanta força a The Secret Keeper de Kate Morton. Amena i commovedora. Més informació →

Simplement dimarts: Viure en un petit moment en un món en moviment ràpid

T’he de dir: aquest és l’únic llibre d’aquesta llista que encara no he llegit, però espero fer-ho aviat. (Data de publicació: 18 d’agost.) Però aquest és el quart llibre de l’Emily, i ja m’hi sent familiaritzat només perquè ha estat fent una bona feina compartint el cor darrere de la història al seu bloc i a les xarxes socials. (Si us plau, aneu a comprovar el Hashtag #itsimplytuesday a Instagram!) El llibre tracta de trobar la gràcia a la nostra vida quotidiana: no en els moments més destacats, sinó en un dimarts normal, el dia més petit de la setmana. Aquesta coberta daurada lluent em fa somriure cada dia que la veig: és despreocupada i feliç i el cop d’ullet al banc d’Emily (del qual parla tot el temps al seu bloc) és perfecte. Més informació →

Hotel a la cantonada de l'Amarg i el Dolç

L’hotel titular és un lloc real: és l’hotel Panamà de Seattle, i és on s’obre la novel·la de debut de Ford, meravellosament titulada. Però la portada ens mostra una escena del passeig marítim de Seattle, bonica però trista, fins i tot melancòlic, com la mateixa novel·la. A la història, un vell rememora la seva infantesa dels anys quaranta (gràcies a un descobriment recent a l’hotel Panamà) i recorda amb afecte la seva amistat —i potser alguna cosa més— amb el seu jove amic japonès Keiko. Perden el contacte quan Keiko i la seva família són evacuades durant l’internament japonès. (Vaig aprendre tan poc sobre això a les meves classes d’història dels Estats Units que quan vaig llegir el llibre per primera vegada l’any 2009 vaig seguir buscant a Google les referències històriques de Ford per veure si realment van passar. Ho van fer.) La prosa sovint passa de subtil a lamentable, però segueix sent molt llegible i fa llum sobre un període vergonyós (i passat per alt) de la història nord-americana. Més informació →

Tota la llum que no podem veure

No cal que us digui que llegiu aquest: és arreu. Però crec que una de les raons (oblides) per les quals està a tot arreu és que aquesta magnífica novel·la té una portada i un títol igualment magnífics. A la foto hi ha la ciutadella francesa emmurallada de Saint-Malo, situada al canal de la Mànega. L’ambientació del llibre és crucial per a la història i, mentre llegia, vaig anar tornant a la portada per mirar-ne el paisatge i imaginar-me els personatges corrint pels seus carrers. Aquesta és una novel·la preciosa i mereixedora del seu lloc a les llistes de més venuts i a les llistes de premis. Més informació →

Llibreria 24 hores del Sr. Penumbra

Aquest llibre de ritme ràpid és misteri, recerca i carta d’amor a la paraula escrita, tot plegat en un sol: pensa Harry Potter es reuneix Tresor Nacional. No és un llibre tècnicament brillant, i és poc probable que el torni a llegir, però el seu viatge d’anada i tornada entre la seu de Google i el underground literari que opera a la llibreria del títol és molt divertit per als amants dels llibres. La fantàstica portada (que brilla a la foscor) no és casualitat: l’autor Sloan treballa per a Twitter i entén que hi ha més contingut digital disponible que mai. Volia que aquest llibre valgués la pena comprar-lo a l’edició física. Més informació →

Els llibres que estic pensant llegir actualment a causa de la portada: El Making of Us per Lisa Jewell, El Centre de Tot per Laura Moriarty, Oh! Vos coses boniques de Shanna Mahin. Has llegit alguna d’aquestes? M’encantaria escoltar els vostres pensaments als comentaris.

7 llibres que demostren que de vegades pots jutjar

Quins llibres vas decidir llegir per la portada? Quins llibres tenen una portada fantàstica que us criden l’atenció? Explica’ns tot sobre ells als comentaris.

58 comentaris

Deixa un comentari

 1. Sara K. diu:

  He llegit Hello, Love de Karen McQuestion. He d’admetre que em va atraure l’adorable gos de la portada. La història és dolça si és previsible.

  Sé que n’hi ha d’altres que em van cridar l’atenció simplement per la bellesa de la portada, tot i que els títols se m’escapen de moment 🙂

  És difícil no jutjar un llibre per la seva portada. Quan esteu navegant (ja sigui en línia o en una llibreria) se us presenta primer la portada i el títol. Alguna cosa ha d’obligar a recollir-lo fins i tot per esbrinar de què va!

 2. Becca diu:

  Acabo de llegir Girl at war el mes passat. Acabo de triar per la portada. El vaig començar i el vaig acabar en dos dies

 3. Amanda Roby diu:

  Vaig guanyar un premi a la meva biblioteca local durant el seu programa de lectura d’estiu per a adults. Era un llibre temàtic de Bingo, i una de les categories que vaig llegir per completar el meu bingo era un llibre llegit *únicament* basat en la seva portada. Odiava escollir-lo! Vaig decidir que això significava que no podia llegir res sobre el llibre i que no podia basar-me en un autor que hagués llegit abans. Vaig acabar recollint «A Thing of Beauty», de Lisa Samson. Em va agradar! Em va sorprendre bastant el molt que vaig gaudir. Em demostra que puc sorprendre sortir de la meva zona de confort.

 4. Michele diu:

  Vaig llegir «L’última batalla del major Pettigrew». Vaig acabar gaudint molt del llibre.

 5. Trio molts llibres segons la imatge de la portada i el títol. El més recent que he llegit va ser «La dolçor de l’oblit». Va resultar ser un llibre que em va encantar.

 6. laura diu:

  Beautiful Ruins de Jess Walter. No vaig poder resistir-me a la nostàlgica i technicolor imatge del petit poble italià de la costa. El llibre tampoc ha decebut!

 7. Michelle diu:

  Vaig llegir i vaig gaudir de la llibreria oberta les 24 hores del Sr. Penumbra. La lectura divertida mostra que la nostra creixent dependència de les dades potser no sempre és la millor opció. Els llibres i les col·leccions de la vella escola sempre seran importants.

 8. Verònica diu:

  Tant The Light Between the Oceans com Life after Life em van atraure a causa de les seves portades. També el llibre de YA The Game of Life and Death em va cridar l’atenció amb el títol i la portada. No em vaig adonar que la portada de la llibreria 24 hores del Sr. Penumbra brillava a la foscor. Divertit: l’hauré de treure i donar-li una ullada.

 9. D’acord, desviant lleugerament del tema. Com a escriptor, això em fa terror al cor perquè sembla indicar (i el meu instint ja ho sap) que si una editorial tria una portada «meh» per a la seva obra, probablement sigui més gran del que ens agradaria pensar. …

  • He sentit aquesta estadística (depriment): les vendes de llibres són 1/3 de portada, 1/3 de títol i 1/3 de reconeixement d’autor. Em sembla que et dec una mica de kleenex per eixugar-te les llàgrimes…

 10. Jenny diu:

  Vaig llegir Where’d Ya Go Bernadette a principis d’any per a la categoria de repte «Portada del llibre» i em va encantar. M’alegro de no ser l’únic que va pensar que la portada era divertida i intrigant, cosa que també podria descriure el llibre. He afegit uns quants títols més al meu desig de llegir/comprar d’aquesta publicació. Gràcies!

 11. Em va encantar la llibreria 24 hores del Sr. Penumbra, però no m’esperava. Tota la llum que no podem veure té una portada i una història precioses! També m’ha encantat!

 12. Amanda diu:

  Vaig treballar a Amazon durant molts anys i cada vegada que deixava Wicked volia llegir-lo basant-me únicament en la portada. Va ser el primer regal que em va fer el marit d’un dia. I pel nostre primer aniversari em va portar a veure el musical. Més tard vam portar la nostra filla a veure’l per Nadal quan tenia 8 anys. Així que el meu llibre cobejat de portada va tenir un final feliç 🙂
  PS Vaig acabar estimant tots els llibres de Gregory Maguire

 13. liz n. diu:

  “Sr. Els somnis de Rosenblum en anglès», «La filla del penjat», «El conte de la criada» i «Watership Down».

  «The Hangman’s Daughter» era bo, però no genial. Els altres tres es troben entre els meus llibres preferits de tots els temps.

  (En realitat vaig passar per sobre de «On vas anar, Bernadette» perquè la portada em va molestar! Probablement hauria de repensar aquesta opció.)

  • Crec que Bernadette és una gran lectura de platja, però no és una que recomano gaire. I no ets l’únic que es va deixar despertar per la portada. El que realment vull saber és si a la gent que no li importava la portada no els agradaria el llibre de totes maneres. 🙂

   • liz n. diu:

    El vaig recollir a Half Price Books ahir a la tarda. Estic a un terç del camí, i fins ara està bé… No ho odio, però definitivament no m’encanta.

   • No em va agradar la portada de la Bernadette, però vaig decidir llegir-la després que a un amic proper li va encantar i penses que m’agradaria. Realment no hi vaig entrar gens. Potser això és només una coincidència?

    • liz n. diu:

     Bé, ja ho he acabat.

     M’alegro d’haver-lo llegit per saber de què parla la gent, però no és res que tornaré a llegir. No crec que sigui un llibre terrible; no és el meu… però tinc un amic que li encantaria la «Bernadette», així que li donaré!

 14. Tota la llum que no podem veure va ser sens dubte un llibre que vaig triar llegir per la portada i el títol magnífics (i em va encantar).

 15. Vaig llegir Twenties Girl per la seva divertida portada amb una noia que porta (què més!) un vestit dels anys vint. Estima aquella dècada.

 16. Beth diu:

  Em va encantar «On vas anar, Bernadette»! Vaig pensar que el format era divertit, i la història va canviar de pàgina!
  Acabo d’escoltar «The Girl on the Train». Està ambientat a Londres i escoltar-lo llegir pels britànics s’hi va afegir realment. Va començar una mica lent, però després vaig haver de saber què va passar!

 17. Vaig llegir 24 Hour Bookstore, i, i no va ser tan bo com pensava que seria, vaig pensar que tindria més acció i vaig sentir que era anticlimàtic 🙁

  Vaig llegir Little Beach Street Bakery a partir de la portada: la versió del Regne Unit té una portada adorable (vaig demanar aquesta versió a Amazon). Em va agradar la lectura lleugera i fresca per a la platja 🙂

 18. Estic llegint Listen, Slowly de Thanhha Lai. La història és meravellosa i la portada és molt colorida.

 19. Vaig llegir la llibreria 24 hores del Sr. Penumbra fa un parell de mesos (no per a la portada, perquè la premissa sonava al meu carreró), i em vaig espantar totalment quan em vaig despertar una nit per trobar-la brillant a la tauleta de nit del meu costat. . Suposo que és una manera divertida i única de dissenyar una portada, però no puc dir que realment vull un llibre que brilla en la foscor a qualsevol prestatgeria d’una habitació on dormo.

 20. Maria diu:

  Vaig llegir la trilogia del jardí químic després que la portada del segon llibre em cridés molt l’atenció. Les portades són absolutament MAGNÍFIQUES, i m’ha encantat la sèrie! Fa pensar, esgarrifós i inquietant, de la millor manera!

 21. ruth diu:

  Vaig començar The Storied Life of AJ Fikry ahir a la nit i vaig ensumar el final aquesta tarda. Quin nou amic més bonic haver fet! Ara vull una llibreria on pugui comprar-ne una de butxaca. (Perquè gairebé tots els meus amics de llibres reals són llibres de butxaca.) Fins aleshores, vaig a buscar a Scribd per al Sr. Penumbra. Gràcies per una gran recomanació.

 22. Katie diu:

  «State of Wonder» d’Ann Patchett. La versió de butxaca en relleu daurat amb fulles que es desplaçan i papallones em va parlar… No sabia res del llibre i mai havia sentit a parlar de l’autor, però em vaig veure obligat a comprar-lo. Estic esperant a [finally] llegir-lo, en comptes d’utilitzar-lo com a decoració… 😉

 23. Jo Yates diu:

  La portada de The Fatal Tree de Stephen Lawhead em va cridar l’atenció al nou prestatge de llibres de la meva biblioteca. Per descomptat, vaig haver de llegir primer els 4 primers llibres de la sèrie Bright Empires, The Skin Map, The Bone House, The Spirit Well i The Shadow Lamp. Em va encantar aquesta sèrie.

 24. M’encanten les portades de tots els llibres de Kate Morton… tots són tan evocadors i anglesos i una mica gòtics. Per sort, sempre acaben sent bones lectures també.

  La meva obsessió de la portada es remunta a la infància, quan els meus amics i jo vam triar els nostres llibres de Nancy Drew de la biblioteca només basant-nos en la portada. Els millors eren els dels anys 40 i 50, que presentaven escenes esgarrifoses reals, sovint amb una petita persona semblant a un vilà colant-se a una finestra d’un racó en algun lloc. Els dels anys 70 eren més simbòlics i abstractes i no tan atractius.

 25. I mentre estem sobre el tema: molesta a algú més quan el disseny de la portada d’una novel·la històrica no encerta el període de temps? Aquesta és una de les meves ràpies més importants.

  L’any passat vaig llegir «Poldark» de Winston Graham (sí, el llibre en què es basa la fabulosa sèrie de la BBC). Tot i que té lloc a Cornualla a finals del 1700, a la portada hi havia una figura diminuta que semblava un vaquer americà modern, amb texans i un barret de deu galons. Em va molestar sense fi. Ho sé; Necessito tenir una vida.

  • *Aixeca la mà* Això és un enfat totalment legítim al meu llibre. 🙂

  • liz n. diu:

   Això. Unitats. jo. Boig.

   Però també sóc la persona asseguda al teu costat a la sala de cinema que es retorça incòmode i xiula en silenci quan Hollywood s’embolica amb la història. Si també estiguessis a Dallas, veieu la pel·lícula de Lincoln amb Daniel-Day Lewis i escolteu una dona exclamar: «Què diablo!?» a l’última escena amb William Lloyd Garrison (interpretat per Tommy Lee Jones), això va ser m’enfado amb una GRAN reescriptura de la història!

   Ni tan sols parlaré de «Braveheart».

  • Estic amb tu en això!

 26. Susan diu:

  Aquest és el primer mes que no he fet una recerca exhaustiva per trobar el llibre perfecte per a la categoria. Vaig trigar dos segons a decidir-me per un llibre de la prestatgeria de la biblioteca perquè m’agradava la portada i el títol. I després el vaig llegir en un dia. No podia deixar-ho. Hmmm, potser una estratègia per seleccionar llibres a partir d’ara? Cuines del Gran Oest Mitjà de J. Ryan Stradal.

 27. Gingebre diu:

  M’encanta una bona portada de llibre! Se m’ha aferrat un llibre simplement perquè era bonic.

  També estic obsessionat amb la freqüència amb què s’assemblen les portades dels llibres: https://instagram.com/p/vlZdHwiydM/
  En el cas de Tota la llum que no podem veure, vaig llegir per error l’altre llibre perquè s’assemblaven molt. #errada

  A la meva llista «per llegir» per la seva bonica portada: Fierce Convictions de Karen Swallow Prior.

  • Oh Déu meu! He llegit Tota la llum, i he vist The Steady Running of the Hour, però mai els havia vist un al costat de l’altre. Són MOLT semblants!

 28. Em va encantar On vas anar Bernadette? i probablement el tornarà a llegir en el futur. Gràcies per les recomanacions, n’he afegit un parell a la meva llista!

 29. Julie diu:

  M’encanta la llibreria 24 hores del Sr. Penumbra! Quina gran troballa!

 30. Gran post, Anne!
  Llibres que vaig decidir llegir per la portada:
  Els imperfeccionistes de Tom Rachman (un dels millors llibres que he llegit en anys)
  Oh! You Pretty Things de Shanna Mahin (actualment
  llegir i estimar)
  Cuines del Gran Oest Mitjà
  per J. Ryan Stradal
  La reina dels gelats
  Orchard Street de Susan Jane
  Gilman
  El que es va perdre per Catherine
  O’Flynn (consulta el Regne Unit
  coberta)
  Vila Amèrica de Liza
  Klaussmann
  Abans de conèixer-te de Lisa
  Joia
  La restauració d’Otto Laird
  de Nigel Packer
  Llegeix Bottom Up de Neel Shah
  Bona lectura i gràcies per les grans recomanacions!

 31. Llibres amb portades atractives que estic pensant llegir:
  Amor a la fortuna i altres desastres de Kimberly Karalius
  El secret de Raven Point de Jennifer Vanderbes
  Els traïdors de David
  Bezmozgis
  Ana de Califòrnia d’Andi Teran
  Tren d’aterratge de Kate Pulling
  Peonia enamorada de Lisa See
  Bellweather Rhapsody de Kate Racculia

  The Shore de Sara Taylor

 32. Vaja! Volia dir «Tren d’aterratge» de Kate Pullinger?
  També, ‘Saint Mazie’ de Jami Attenberg

 33. Julie Richardson diu:

  Fa poc vaig llegir City of Ember per la seva portada senzilla, atrevida (i daurada!). Portades com aquesta de seguida em criden l’atenció. 🙂 M’ha agradat tant la lectura fàcil (i fins i tot llegir algunes parts en veu alta als meus fills de 8 i 9 anys) que m’agradaria llegir la resta de la sèrie! I, per descomptat, tots aquests llibres d’Anna Bond amb portades precioses i per morir-me fan que vulgueu llegir aquests clàssics! L’únic que n’he llegit és l’Anne i part de Dones petites. (jadeja! baixa el cap avergonyit..)

 34. Espera… no hauries de jutjar els llibres per la seva portada? haha. Fa temps que sóc un esnob de la portada de llibres. Odio mirar un llibre lleig a la meva taula.

 35. Vaig triar Shadow and Bone com a entrada basada en la portada. El llibre només m’interessava lleugerament, però em va encantar tant la portada que de totes maneres la vaig aconseguir. També sóc fan de totes les portades retallades de paper que veieu a les novel·les de MG últimament, com Shiver, The Evolution of Calpurnia Tate i A Tale Dark and Grim.

 36. Raquel D diu:

  La casa del llac de Kate Morton. Em va encantar la manera com estava escrit: canviar del present al passat.
  La noia bona de Mary Kubica. De nou escrit de manera que el lector no endevini. M’alegro d’haver-me jutjat per les portades!

 37. Suzy diu:

  Vaig agafar el meu primer Terry Pratchett quan em sentia atret per la portada i ara tinc una col·lecció completa de discworld.

 38. Susan Krzywicki diu:

  Oh sí. Sempre. Puc saltar-me trossos sencers de llibres notant el color del llom. Negre/vermell, negre/gris, tipus modern, negreta, cursiva-modern-negreta-tot el tipus de majúscules: no per a mi.

  Colors fluorescents: saltar. Blau fosc/negre: saltar. Pistoles: saltar. Homes corrent: saltar. Blanc/negre/vermell: saltar. Cuirassats, símbols nazis, llamps: saltar.

Deja un comentario