45 llibres seriosament esgarrifosos (però no del tot espantosos) – Modern Mrs Darcy

De petit tenia por de l’hora del conte de Halloween. (HSP clàssic.) Inevitablement, la bibliotecària ens llegia massa històries de fantasmes, i em passava la mitja hora amb els dits a les orelles, tarareant suaument per a mi mateix i intentant no escoltar. No va funcionar mai, i tindria malsons setmanes. La meva pobra ànima sensible no podia manejar-ho.

Ara que sóc adult, encara odio les històries de por. No llegeixo novel·les de terror, mai. Però jo fer gaudeix d’un bon llibre esgarrifós. M’encanten els misteris escalofriants i els thrillers psicològics: llibres que em posen els cabells de punta, però que encara em permeten dormir a la nit.

Si odies l’horror, però encara estàs preparat per a una lectura esgarrifosa, aquests llibres seriosament esgarrifosos (però no gens espantosos) són per a tu.

Els llibres esgarrifosos que m’encanten

 1. Al bosc, Tana francesa. Definitivament inquietant, però incapaç de rebaixar-se. Tana French escriu un thriller psicològic sorprenent. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 2. 22/11/63, Stephen King. Això mai es definiria com a horror, però és esgarrifós. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 3. Rebecca, Daphne du Maurier. Un gira-pagines gòtic modern. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 4. El Starbridge sèrie, de Susan Howatch. Sobretot els tres llibres posteriors ambientats a la dècada de 1960. Elements sobrenaturals seriosament esgarrifosos. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 5. Natura morta, per Louise Penny. La primera d’una sèrie preferida, ambientada en un petit poble del Quebec. (Amazon | Barnes i Noble | Indiebound)
 6. Les hores llunyanes (o qualsevol altra cosa de Kate Morton). És meravellosa amb el drama psicològic. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 7. El Mar de la Tranquil·litat, Katja Millay. Això em va posar la pell de gallina greu i no vaig voler deixar-ho mai. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)

Clàssics esgarrifosos

 1. cims borrascosos, Emily Brontë. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 2. Jane eyreCharlotte Brontë (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 3. FrankensteinMary Shelley (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 4. 1984George Orwell (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 5. El cor reveladorEdgar Allan Poe (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 6. El DonadorLois Lowry (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 7. El gir del cargolHenry James (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 8. El Sherlock Holmes complet, Sir Arthur Conan Doyle. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 9. Alguna cosa malvada arriba, Ray Bradbury. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)

Preferits dels lectors:

 1. El llibre del cementiriNeil Gaiman (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 2. Entrar en problemes: històries, Kelly Link. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 3. El conte de la criadaMargaret Atwood (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 4. La seva temible simetriaAudrey Niffenegger (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 5. Objectes afilatsGillian Flynn (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 6. Perfum: La història d’un assassíPatrick Suskind (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 7. PinsBlake Crouch (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 8. El fons de pantalla grocCharlotte Perkins Gilman (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 9. Abans d’anar a dormir, SJ Watson. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 10. No respiri ni una paraulaJennifer McMahon (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 11. L’historiadorElizabeth Kostova (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)

Contes de l’apocalipsi

 1. La carretera, Cormac McCarthy. Una història inquietant d’un home i un nen sense nom a la carretera sols a la fi del món. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 2. Món fet a mà, James Howard Kunstler. El petroli s’acaba, llavors què? Kunstler s’ho imagina aquí, i no és bonic. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 3. La soca Andròmeda, Michael Crichton. Els científics corren per derrotar un bacteri extraterrestre que amenaça de destruir el món. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 4. El joc d’Ender, Orson Scott Card. El món posa les seves esperances en l’únic nen que els pot salvar… però hi ha moltes coses que no li expliquen sobre la seva missió. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 5. El suport, Stephen King. El 99% de la població mor en una pandèmia global, i King s’imagina què passarà després. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)

Els meus preferits personals esgarrifosos dels últims anys

 1. Entre les Ombres, LM Montgomery. Una col·lecció de dinou històries de Montgomery, a diferència de qualsevol altra cosa que hagi escrit mai. (Amazon | Barnes i Noble)
 2. El Tretzè Conte, Diane Setterfield. Cada Jane eyre un fan que val la pena té això a la seva llista de lectura. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 3. Mai em deixis anar, Kazuo Ishiguro. Emocionant i atmosfèric, amb una trista veritat que t’aclareix a poc a poc. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 4. Estació Onze, Emily St. John Mandel. El ganxo: Shakespeare + una pandèmia global. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 5. Sempre hem viscut al castell, Shirley Jackson. He volgut llegir això des que ho vaig sentir al podcast Books on the Nightstand. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 6. I després no n’hi havia cap, Agatha Christie. Perquè mai he llegit una novel·la de Christie (jo saber!) i he sentit coses bones sobre aquest. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 7. El lladre de llibres, Markus Zusak. Si sabeu qui és el narrador, no cal més explicació. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)

La veritat fa més por que la ficció

 1. La zona calenta: la terrorífica història real dels orígens del virus de l’Ebola, Richard Preston. Encara que si al subtítol hi ha «terridor», potser aquest va més enllà del simple «esgarrifós»? (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)

«Creepy» potser no ho cobreix del tot

 1. Flors a l’àtic, VC Andrews. Si has llegit això, saps de què parlo. Si no, prepara’t. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 2. The Haunting of Hill House, Shirley Jackson. Jackson es mereix totalment estar en aquesta llista dues vegades. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 3. Bossa d’ossos, Stephen King. King pertany a Jackson, òbviament. (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 4. Shutter Island, Dennis Lehane. En aquest thriller psicològic, res és el que sembla… (Amazon | Barnes i Noble | IndieBound)
 5. Caixa d’ocellsJosh Malerman. Alguna cosa és allà fora, i si el veus, mai seràs el mateix. Sí, horripilant definitivament no ho cobreix. (Amazon | IndieBound)

Quines són les teves novel·les esgarrifoses preferides, però no del tot espantoses?

Llibres fantasmagòrics

72 comentaris

Deixa un comentari

 1. Susan diu:

  El llibre del cementiri és excel·lent en àudio.

 2. Jennifer N. diu:

  The Stand és un dels meus llibres preferits de tots els temps. Sí, és com un milió de pàgines. Però no se sent com un milió de pàgines. Per afegir-lo a la llista de llibres de Stephen King que m’encanten: Carrie i Misery són lectures fantàstiques (i de més amistosa).

  M’agradaria afegir Dràcula a la llista de clàssics esgarrifosos. Sens dubte, s’endinsa una mica més en el costat de l’horror, però crec que qualsevol persona que hagi vist una pel·lícula de vampirs hauria de llegir-la.

  Estic intentant fer més lectures de Halloween aquest octubre. (Ahir vaig llegir Màgia pràctica). A la biblioteca en tinc diversos en espera, però també en tinc alguns als prestatges que necessiten llegir. Sense oblidar que la meva presa per Little Fires Everywhere acaba de sorgir. I rebré la meva selecció BOTM aviat. Tan. molts. llibres!

 3. Ashley diu:

  Behind Her Eyes de Sarah Pinborough va ser sens dubte la meva lectura més esgarrifosa d’aquest any!

  • Ashley diu:

   Probablement posaria The Maze Runner en aquesta categoria… però crec que el segon i el tercer llibre de la sèrie es dirigeixen bruscament cap a por (com a mínim, són molt més inquietants que la primera instal·lació!).

  • Nicole diu:

   Estic dacord!!! Aquest tenia un bon gir!!!

 4. Lisa diu:

  Acabo d’acabar The Couple Next Door, de Sheri Lapena. Té un molt bon factor d’esgarrifança i un parell de grans girs!

 5. N’he llegit molts, però gràcies per donar-me’n més per afegir a la llista TBR. Estic d’acord amb Jennifer sobre Dràcula i què passa amb el Dr. Jekyll i el Sr. Hyde de RL Stevenson. No he llegit mai a Christie???? Has de fer-ho.

 6. Lisa diu:

  The Haunting of Maddy Clare, de Simone St. James. Tots els seus llibres tenen un element inquietant, mireu-los!

 7. Per afegir un altre Neil Gaiman a la barreja, Coraline és deliciosament esgarrifosa! La pel·lícula no està gens dolenta també, i la pel·lícula! Coraline és la meva inspiració de disfresses de Halloween d’aquest any!

  • Raquel diu:

   Sí!! I també afegiria The Ocean at the End of the Lane, de Neil Gaiman, a aquesta llista. Esgarrifós, però no espantós, al meu llibre.

 8. KQ diu:

  Vaig llegir «Station Eleven, Emily St. John Mandel» He de dir que no estic d’acord amb les ressenyes d’aquest llibre. Aquest és el pitjor llibre que he llegit el 2017 sense cap mena de dubte. No va ser espantós ni espantós. El desenvolupament del personatge va ser inexistent. Hi havia personatges que un cop vaig passar pàgina vaig oblidar que existien. Aparentment, l’autor no es podia molestar en cerques simples a Google sobre com funcionen determinades malalties sense tractar-se. Va ser horrible i ningú hauria de patir per llegir-lo.

  • Jennifer N. diu:

   M’ha agradat molt aquest llibre, però estic d’acord que no és esgarrifós ni espantós.

  • Sílvia diu:

   Convingut! No entenc tot el bombo sobre aquest llibre. Em va semblar que la premissa de la història era bona, però no m’importava cap dels personatges i va ser una lectura lent.

 9. Alison diu:

  The Historian, The Thirteenth Tale i Sharp Objects són alguns dels meus thrillers preferits. M’han ENCANTAT. Llista sòlida.

 10. ARA diu:

  D’acord amb «Dràcula», és la meva lectura de Halloween cada any. També hi afegiria qualsevol cosa de Wendy Webb, així com «The Widow’s House» de Carol Goodman, al nord de l’estat de Nova York a la tardor, una antiga finca amb elements sobrenaturals i un misteri, meravellosament atmosfèric!

 11. Gràcies per la gran llista! Sempre estic buscant idees de llistes seleccionades per a la pàgina d’inici d’Overdrive de la meva biblioteca. Avui en faré un amb els llibres d’aquesta llista.
  La seva temible simetria em va esgarrifar tant que el vaig posar al cotxe perquè no estigués a casa meva d’un dia per l’altre.

 12. Marianne Pitchford diu:

  La casa de les escales, de William Sleator… s’hi va trobar per casualitat a la biblioteca de l’institut i hi vaig tornar uns 20 anys després perquè ho recordava amb una fascinació esgarrifosa! Un dels primers llibres distòpics que vaig llegir quan era jove. Definitivament va aguantar quan el vaig rellegir d’adult!!

 13. Estefania diu:

  El llibre més esgarrifós que recordo haver llegit és The Mothman Prophecies. El meu xicot en aquell moment dormia al meu costat i jo encara estava legítimament espantat.

 14. Debi Morton diu:

  Anne, no he llegit mai una novel·la de Kate Morton, però com que tot just he començat a escoltar audiollibres i he rebut 2 crèdits gratuïts per començar, vaig pensar que baixaria una d’ella. Amb quina recomaneu començar vosaltres, o algun dels seus altres fans? Sobretot un que saps que és bo en format d’àudio?
  Gràcies!

 15. Jerez diu:

  Estic molt content de trobar algú que mai no pot fer horror, als llibres, pel·lícules, televisió, on sigui. «L’exorcista» i especialment «Halloween» em va esgarrifar durant setmanes. Culpo el meu horror d’horror (veus què hi vaig fer allà?) de ser humiliat pels meus cosins perquè veiessin «Dark Shadows» amb ells després de l’escola quan era petit. Em va encantar «22/11/63» (l’únic rei que he llegit), però odiava «L’historiador». Hauré d’afegir algunes de les anteriors al meu enorme TBR. Gràcies.

 16. Laura diu:

  La dona de blanc és un clàssic fantàstic per a aquesta categoria: molt captivador, una mica esgarrifós, suspens, i el vilà és tan dolent que és gairebé bo. Em va encantar i no em podia creure que estigués escrit el 1860; és llarg, però les pàgines passen volant.

  • Susan diu:

   Laura, estic d’acord. Acabo de llegir La dona de blanc el mes passat després de descobrir-la asseguda al meu prestatge durant massa anys. Va ser fabulós i el vaig passar.

  • Maria Consell diu:

   La dona de blanc és un dels meus llibres preferits de tots els temps… em va encantar! Per als que els agraden els llibres veritablement terrorífics, no podeu superar Pet Sematary de Stephen King i Ghost Story de Peter Straub.

  • BethAnn diu:

   Estic 100% d’acord amb això! La dona de blanc era tan bona. prou estrany per a algú que no pot fer un veritable terror, però també té una bona història.

 17. Marianne Pitchford diu:

  Em vaig adonar que a Audible.com la presentació d’àudio The Graveyard Book amb un repartiment complet està a la venda per 3,95 dòlars en format complet. Vaig a provar-ho!!

 18. Marianne P diu:

  Un que em va esgarrifar totalment quan era més petit va ser Rosemary’s Baby (anem enrere). A més, The Demonologist, d’Andrew Pyper, va passar pàgines, molt suspens. M’agrada Tara French i estic d’acord que In the Woods va fer por (una de les seves millors). Aquí hi ha alguns títols dels quals no he sentit mai parlar i n’he afegit alguns al meu TBR llista (que creix diàriament).

 19. Gran llista! Jo afegiria The Likeness de Tana French. Aquell era tan malhumorat i atmosfèric.

 20. Caitlin Mallery diu:

  Acabo d’acabar The Lovely Bones d’Alice Sebold i diria que pertany a la categoria gairebé esgarrifosa. Ja que és des de la perspectiva d’un «fantasma». I compta amb un assassí en sèrie. Tanmateix, em va encantar la reflexió i la bellesa amb què l’autor solia tractar el tema del dol.

  • Tami diu:

   També em va encantar aquest llibre… des de tots els aspectes. Crec que l’escena apassionant on la germana és a casa seva estava a la vora.

 21. Jessica diu:

  Dark Matter, de Michelle Paver… sens dubte et deixa pensant-hi molt després que s’acabi.

 22. Raquel diu:

  Uf! Odiava la carretera! Encara em fa mal pensar en diverses escenes. Va ser molt horror per a mi. No sé si tècnicament sóc un HSP, però tinc una bona memòria i sóc molt imaginatiu, així que tendeixo a recordar escenes inquietants que vaig llegir i imaginar amb molt de detall, cosa que és horrible.

  Gaudeixo del sentit esgarrifós de Neil Gaiman i em vaig enganxar amb Coraline. No era un fan de The Graveyard Book, però em va encantar The Ocean at the End of the Lane (llegiu-lo d’una vegada). L’obra de BBC Radio 4 per al seu «Neverwhere» és meravellosa amb humor, perill i esgarrifós.

  • Rhonda diu:

   M’encanta l’oceà al final del carril! Ara l’he llegit almenys 3 vegades. Un d’aquells llibres als quals pots tornar una i altra vegada. Aquest és el llibre que em va enganxar a Gaiman.

 23. Amy diu:

  Jo també no puc veure/llegir/escoltar històries de terror. Massa! Fa poc vam anar a campaments de tenda i no vaig dormir, la qual cosa significa que tampoc no puc veure Dateline els divendres a la nit. LOL. Sempre hem viscut al castell va ser un gran llibre (MMD recobra una altra vegada) i curt i es va llegir durant el dia. Crec que provaré Frankenstein i . . . bé, d’acord, ja n’hi ha prou. He estat llegint els 100 llibres de l’armari (novel·les de grau mitjà) i són esgarrifoses. Sempre és divertit revisar la llista de llibres recomanats.

 24. M’encanta aquesta llista! Les lectures esgarrifoses i atmosfèriques són tan crucials en aquesta època de l’any. (Ahir vaig publicar una llista dels meus favorits i properes lectures al meu bloc). Un que afegiria a aquesta llista és Something Red de Douglas Nicholas. Atmosfèric, esgarrifós, però no cruent ni espantós.

 25. Qualsevol altra cosa de Neil Gaiman podria entrar en aquesta llista! Tampoc sóc un fanàtic de l’horror, però sens dubte sap com fer caure el lector! La Coraline està pensada per a nens, però sempre em deixa fred.

  M’encantaria veure Clive Barker en aquesta llista! La seva novel·la «Weaveworld» és una de les meves preferides, i és molt més mansa que l’horror pel qual és conegut… és més fantasia i contes de fades i estranyesa. Les seves sèries YA Abarat també són increïbles!! La seva versió del conte «la noia cau pel forat del conill». I il·lustrat!!!

  • També volia incloure «Veure el que he fet» de Sarah Schmidt. Un nou llançament basat en els assassinats de la família de Lizzie Borden. Definitivament esgarrifós, però no horror. Ficció més surrealista, psicològica, històrica.

  • Marianne P diu:

   Estic totalment d’acord amb Clive Barker. Weaveworld va ser una lectura increïble. A més, Imajica! Vaja, quina novel·la, fins i tot després de tots aquests anys encara la recordo. Imatges increïbles. Quin escriptor.

 26. Carol Smith diu:

  Acabo de llegir El diable a la ciutat blanca: assassinat, màgia i bogeria a la fira que va canviar Amèrica d’Erik Larson. És una història real sobre l’Exposició Universal de 1893 a Chicago. Fascinant i esgarrifós. Fins i tot a un HSP com jo li va encantar!

 27. Susan diu:

  Recentment vaig tornar a llegir On the Beach de Nevil Shute, escrit el 1957 sobre el futur proper: la guerra postnuclear de principis dels anys 60. Molt esgarrifós de llegir, sobretot tenint en compte les situacions globals ara. Tot i que l’havia llegit fa anys, aquesta vegada em va quedar amb mi i em va perseguir durant dies.

  • Claire diu:

   M’encanta aquest llibre: em dóna calfreds i puc llegir i rellegir cada cop que en tinc alguna cosa diferent.

 28. Em va encantar Coraline i el llibre del cementiri de Neil Gaiman. També Everlost de Neal Shusterman va ser un bon llibre esgarrifós. Gran llista!

 29. Cayla diu:

  #6 dels vostres favorits personals: no he llegit aquest, però ara mateix estic escoltant «Murder on the Orient Express»! Ho vaig comprovar a la meva biblioteca sobre Hoopla i Dan Stevens al narrador. És EXCEL.LENT!

 30. Karen H diu:

  The House Next Door d’Anne Rivers Siddons. Aquest llibre feia tanta por que m’havia de desfer després de llegir-lo, m’espantava de nou cada cop que el veia a la prestatgeria.

 31. Lindsey diu:

  Les millors lectures una mica esgarrifoses que he llegit aquest any són The Giver, Far, Far Away de Tom McNeal i Greenglass House de Kate Milford. També recomano molt The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde de Robert Louis Stevenson. A la meva llista de lectures esgarrifoses de tardor d’aquest any hi ha Christie’s And Then There Were None i Murder on the Orient Express, Milford’s Ghosts of Greenglass House i 1984. Estic debatint sobre Rebecca, no n’estic segur, gairebé sona massa esgarrifós per a jo!

 32. I Then There Were None és un favorit de fa molt de temps: em va espantar quan el vaig llegir per primera vegada a secundària i ara m’espanta. Jo afegiria Don’t Look Now i The Birds de Daphne DuMaurier a aquesta llista.

 33. Susan Averill diu:

  Neverwhere de Neil Gaiman és seriosament esgarrifós. Està començant una seqüela i només li ha trigat 25 anys a decidir que en necessita una. The Jekyll Revelation de Robert Masello va i torna entre dues històries que uneixen un ecologista actual i Robert Louis Stevenson. Em va encantar!

 34. Amy diu:

  Michael Koryta és bo per a algunes lectures espantoses i esgarrifoses. Diversos dels seus llibres tenen un gir sobrenatural, com «So Cold the River» i «Last Words», que són deliciosament fantasmagòrics.

 35. Corby diu:

 36. Donna Goodin diu:

  La filla de la bruixa, de Paula Brackston No la podràs deixar

 37. Leslie diu:

  Anne, acabo de llegir la meva primera novel·la de Christie fa unes setmanes… Assassinat a l’Orient Express. Vaig sentir que, com a autèntic lector, necessitava poder llegir almenys un llibre de Christie! Va valer la pena! El vaig llegir en un parell de dies. Va ser breu, divertit, emocionant i divertit! A més de les seves increïbles habilitats de detectiu amb Mon. Poirot, fa una bona rialla al lector. De totes maneres, no us sentiu malament per no haver llegit una novel·la de Christie. Tinc 37 anys i acabo de llegir el meu primer.

 38. «The Ocean at the End of the Lane» de Neil Gaiman, que està classificat com a llibre per a joves, però sens dubte és una lectura fantàstica per als adults, i «Her Fearful Symmetry» d’Audrey Neffenegger, fantàstic per a aquesta època de l’any 🙂

  • Liz Barton diu:

   Fa poc havia llegit «American Gods» i llegit «The Ocean at the End of the Lane» perquè en aquell moment era el seu últim. Va gaudir molt. Fa por, però no massa por.

 39. Oh home – Flors a l’àtic! Una versió moderna d’això és The Roanoke Girls d’Amy Engel. M’ha encantat si pots manejar el factor creep!

  I el 22/11/63 és un dels meus preferits de tots els temps! Tampoc puc llegir l’horror de King en general, però ho vaig passar per Misery (de debò esgarrifós!) I ara crec que hauria de provar The Stand. Puc fer una pandèmia global.

 40. Julie Pizzino diu:

  No és esgarrifós exactament, però sens dubte un misteri d’assassinat provocador és Though the Darkness Hide Thee de Susan Wise Bauer.

 41. Claire diu:

  M’encanta Els llops de Willoughby Chase de Joan Aiken, una novel·la infantil que té la clàssica mansió gòtica perfecta per a la lectura de tardor. El Gos dels Baskerville és un altre dels preferits. A Kis Before Dying d’Ira Levin va ser un thriller que em va agradar molt llegir l’any passat.

 42. Claire diu:

  Eek, i com podria oblidar alguna cosa de John Wyndham? Idees brillantment esgarrifoses!

 43. Teague Peterson diu:

  La meva mare va pensar que era divertit tenir una llibreria dedicada a Stephen King situada al nostre soterrani. El soterrani sense finestres. Tan divertidíssim…

 44. Betania diu:

  The Uninvited Guests de Sadie Jones em va esgarrifar completament. Ho vaig comprovar a l’atzar a la biblioteca sense saber-ne res. Vaig pensar que semblava una lectura divertida… una antiga mansió al camp anglès, una família plena d’excèntrics i un sopar! Però hi va haver un gir a mig camí que vaig llegir al llit a la nit mentre el meu marit viatjava per feina. Vaig acabar dormint amb els llums encesos aquella nit!

 45. Robbert diu:

  No ho acabo d’entendre. La majoria dels llibres esmentats aquí es poden classificar fàcilment com a terror. Potser la teva definició del gènere és una mica limitada.

 46. Liz Barton diu:

  Jo afegiria Slade House de David Mitchell. És realment esgarrifós! Per cert, suposo que sóc un dels pocs que va gaudir molt de Station Eleven. Els meus amics lectors van passar hores xerrant sobre aquest tema, i què faríem si passés, si podríem sobreviure i com… faria un gran club de lectura.

 47. Rhonda diu:

  Alexandra Sirowy escriu grans llibres de terror, però no de terror. The Vanishing Season de Jodi Lynn Anderson va ser una altra bona lectura atmosfèrica esgarrifosa. També sóc un gran fan de JS Le Fanu.

 48. Tami diu:

  La setmana passada vaig llegir «en un bosc fosc i fosc» de Ruth Were. El vaig comprar a Costco per caprici. Va ser un pas de pàgina fins al final que va ser una mica decepcionant. Em vaig quedar despert fins a les 2:30 del matí per acabar-lo. Ni tan sols em vaig adonar que era tan tard fins que vaig mirar el rellotge! Crec que l’escriptura és britànica, de manera que algunes de les paraules i el fraseig no em coneixien, però en general una bona lectura.

 49. Libby diu:

  Gran idea i grans suggeriments, tant de la publicació com dels comentaris! N’afegeixo dos més:

  * «Villette», de Charlotte Brontë: la novel·la gòtica definitiva, completa amb un convent encantat i una monja fantasmal

  * «Jonathan Strange & Mr Norrell», de Susanna Clarke; els personatges d’aquest es van quedar amb mi durant mesos després de llegir-lo

  * «The Night Circus», d’Erin Morgenstern, aquesta em recorda una mica una versió més lleugera de «Something Wicked This Way Comes» amb una mica de «Jonathan Strange & Mr Norrell».

  Bona lectura, tots!

 50. Rebecca diu:

  Em va encantar Station Eleven i, tot i que em va sorprendre veure’l a la vostra llista de llibres de «Halloween», sens dubte té sentit. Vaig tenir alguns somnis estranys mentre llegia això…

 51. Donna Goodin diu:

  Finalment vaig arribar a llegir el Tretzè Conte, o almenys començar-lo. Vaig decidir deixar-ho després dels capítols relatius a la desaparició de Charlie. Tinc una tolerància bastant alta tant per esgarrifós com per aterridor, però el factor repugnant finalment va ser massa! Només et preguntes si algú més va tenir aquesta reacció?

Deja un comentario