10 coses que vaig aprendre el 2017: Modern Mrs Darcy

Aquest any m’ha agradat publicar regularment el que he après, des del més seriós fins al ximple, cada mes. Avui comparteixo algunes coses destacables que vaig aprendre el 2017, especialment aquelles coses que encara estic utilitzant, que estic parlant als amics i que n’escolto de manera regular!

1. Com assecar-me els cabells. Això sona ridícul, perquè porto un assecador des dels vuit anys. Però hi ha un ampli espectre entre el funcional i el bo per al saló. Encara no sóc bo per al saló, però després d’aconseguir les eines adequades, interrogar el meu estilista i una bona part de pràctica, finalment ho entenc com per fer-ho, i pot obtenir almenys una mica del rebot d’un bon esclat professional, a casa.

El que em faltava abans: assecar un 80% abans de començar amb el raspallat. La manera de seccionar és important. Utilitzeu un pinzell rodó. Bufa cada secció tots el camí sec abans de seguir endavant. I aquest va ser el més important: deixar refredar el cabell durant un segon mentre encara s’embolicava al voltant del raspall rodó abans de desenrotllar-se.

Les meves eines preferides per fer-ho possible: aquest pinzell rodó, aquest producte d’estili aquest esprai sec.)

El que espero (per fi) aprendre el 2018: com aplicar-me el maquillatge. (Si teniu un recurs preferit, compartiu-lo als comentaris!)

2. No puc funcionar sense marge. Això és una cosa que em vaig trobar re-Aprendre que el meu cos real protesta quan tinc massa coses. A la superfície, probablement semblava molt productiu. Però no era la meva manera preferida d’operar. Em sentia com una màquina mal calibrada, on els engranatges estan enganxats massa fort perquè res es mogués realment. Funciona, tècnicament, però és una rutina.

Quan estic operant al màxim, sento que no puc pensar, i el meu cos insisteix a dormir més del que és habitual, suposo que compensa el que li demano durant el dia. Així, la meva resolució del 2018: crear més espai en blanc, literalment i metafòricament.

3. Som un comunitat plena de lectors àvids.

Cada estiu fem una enquesta als nostres lectors de MMD; és una de les meves coses preferides que fem durant tot l’any. Històricament, l’enquesta ha preguntat quants llibres llegeixes cada any, però l’opció més alta que hem donat és més de 25. (L’any passat, gairebé el 65% de vosaltres vau dir que llegiu més de 25 llibres a l’any.)

Molts de vosaltres heu dit l’any passat que us agradaria saber quant llegeixen els vostres companys lectors de MMD… així que aquest any hem posat algunes xifres més grans a l’enquesta. Em va sorprendre quants de vosaltres heu marcat aquestes caselles! El 12,2% de vosaltres llegiu més de 100 llibres cada any.

Aquí teniu el desglossament:
10 coses que vaig aprendre el 2017 Modern Mrs Darcy

Tingueu en compte que si llegiu entre 1 i 6 llibres cada any, encara esteu en molt bona companyia. I si sou d’aquells que llegeixen més de 100 llibres cada any, heu trobat la vostra gent.

(L’enquesta va revelar que també som un grup que utilitzem la biblioteca fortament. És d’estranyar, tenint en compte el ritme que tants de nosaltres cremem llibres?)

10 coses que vaig aprendre el 2017 Modern Mrs Darcy

4. Com aconseguir una venda de llibres usats. Parlant de piles i piles de lectura…

En tota la meva vida adulta, no he estat mai un comprador de llibres usats. Per molt que m’encanten els llibres, en el passat he lluitat per enfrontar-me a una gran quantitat de llibres usats barats; és aclaparador per a aquest subcomprador d’HSP i no vull posar desordre a la meva vida!

Però aquest any ens vam mudar i vam construir prestatgeries, i no pensava que tinguéssim llibres per omplir-los. Finalment vaig visitar una sèrie de vendes de llibres locals en una casa històrica local. Tots els llibres són donats; tots els fons van a una bona causa. I ho són barat.

Així que em vaig donar la llibertat de comprar llibres que potser no volia (perquè a cinquanta cèntims per dòlar cadascun, això no és un gran error, a llarg termini) i vaig decidir comprar: 1. qualsevol cosa que hagués llegit, estimat i desitjat. per a la meva col·lecció personal; 2. qualsevol cosa jo volia llegir que estava disponible en una atractiva edició; i 3. qualsevol cosa que fos senzillament bonica, com aquests clàssics dels pingüins que em fan feliç cada vegada que els veig.

Amb aquestes regles personals al seu lloc, comprar llibres usats va resultar molt divertit.

5. Vaig llegir 159 llibres el 2017.

Poques vegades tabular quants llibres llegeixo realment. En aquests dies, faig un seguiment de la meva lectura al meu bullet journal i no enumero la meva llista, sobretot perquè sóc un abandonador lliure i freqüent.

Però aquest any, inspirat en veure-ho tot teu les estadístiques de lectura de cap d’any, vaig revisar el meu registre de lectura línia per línia, comptant els llibres que realment vaig acabar.

Dades que m’agradaria tenir: nombre de llibres començats i abandonats (però l’any 2017, si no llegia més de 50 pàgines, no ho vaig escriure). Total de pàgines llegides. Detalls sobre títols llegits en paper vs lector electrònic, i quants audiollibres?

Vaig passar una pàgina nova la setmana passada i vaig començar el meu registre del 2018, i aquest any estic mantenint registres (lleugerament) més detallats.

5b. He llegit el 75% dels meus llibres del 2017 entre l’1 de gener i l’1 d’agost.

Sabia que aquesta tardor havia llegit molt menys del que és habitual, però… GUAU. No em vaig adonar que la diferència era tan dramàtica!

1663253524 950 10 coses que vaig aprendre el 2017 Modern Mrs Darcy

6. Els neutrals són el meu lloc feliç. Aquest any em vaig adonar que mai no em portava colors brillants aquests dies. Encara m’estimo una mica de corall (preferit de tota la vida) o blau oceà (subcampió), però no com a top, jersei o texans. Pot ser com a collaret o bufanda. Sens dubte com un bonic color de llibre.

No estic segur de si això és estrany o una evolució d’estil natural que experimenten moltes dones, però hi vaig.

7. «Sense esforç» és molta feina. Quan la gent és fantàstica en àrees on jo no sóc, tendeixo a suposar que han nascut així. Va ser un veritable xoc descobrir que la meva amiga amb una escriptura increïble havia d’ensenyar-se a escriure d’aquesta manera i va haver de practicar centenars d’hores per aconseguir-ho realment. Mai he tingut un polze verd i vaig envejar els meus amics que en tenen… i aleshores vaig saber que la seva manipulació amb les plantes era el resultat de molts assaigs, errors i estudis.

1663253525 139 10 coses que vaig aprendre el 2017 Modern Mrs Darcy

Aquest any li vaig comentar a un amic dissenyador que no sóc genial per posar els petits accents que fan que una casa se senti com una llar, sobretot quan es tracta de les meves prestatgeries. «Em prens el pél?» ella va preguntar. Ella va explicar que ningú és naturalment gran en això; que afegir aquests accents és la part més difícil, i cal pràctica i molts experiments per fer-ho bé. Resulta que aquestes habilitats «sense esforç» són en realitat el resultat de molta pràctica i treball dur.

8. Neteja d’esquerra a dreta. Vaig recollir aquest consell no en un llibre de com netejar, sinó en una novel·la distòpica. No importa, encara és un bon consell.

En lloc d’abordar primer les pitjors zones d’una habitació, com abans, he anat seguint l’exemple del protagonista i he començat per l’esquerra, avançant en el sentit de les agulles del rellotge, i m’encanta. Quan començo per l’esquerra, que a la meva cuina és un petit taulell al costat de l’aigüera, és ràpid i fàcil fer brillar una petita àrea, que és tan engrescador que vull continuar.

9. No t’ho pensis massa. Aquest podria haver estat totalment el meu lema del 2017, en retrospectiva. Aquest darrer any he treballat dur per protegir el meu espai de la cap, amb diferents graus d’èxit. M’estic esforçant per gastar la meva energia mental en allò que importa, i no passar massa temps pensant en les coses que no ho fan.

Un corol·lari important d’això podria ser «no us compliqueu massa», una cosa en la qual sóc molt bo i en què m’esforço per fer menys.

Què vas aprendre el 2017?

Deja un comentario